Jabuk
TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.02.2018 12:45:58
TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Situacija je taka:
- TV PHILIPS 49PUS7101/12
- Apple TV 4K 32GB
- STB Mototrola VIP1003 (pri T-2)

Torej, Apple TV je popolnoma nov in sem ga priključil na HDMI 1 na omenjeni televiziji, STB pa imam priključen na HDMI 3 (že od vsega začetka).
Težava je, da ko izberem vhod HDMI 1, torej Apple TV, mi nanj preklopi, v zgornjem levem vogalu napiše Apple TV (vidim ga tudi na "izbirniku" vhodov), a mi potem takoj preklopi na HDMI 3, pač na TV program (da "landing" ekrana Apple TV sploh ne vidim). Včasih mi po preklopu, v zgornjem levem vogalu (source) napiše Playback_1 ali Playback_2 namesto VIP1003.

Poizkusil sem že, a ni pomagalo:
- Izklopiti TV iz elektrike z nekaj minut ("kao" nek reset),
- Zamenjal HDMI kabla na ATV in STB, torej zamenjat "source" (torej so HDMI vhodi in kabli OK).

Kaj edino pomaga:
- Da ugasnem STB in potem izberem "source" HDMI 3,
- Da na npr. iPad-u začnem streamat glasbo na ATV in potem mi preklopi na HDMI 3 (ATV) in tudi naprej brez težav oz. preklapljanja upravljam ATV.

Ampak to ni rešitev, da bom vsakič znova ugašal STB ali prek streamanja dostopal do ATV-ja...

Ali mi lahko kdo karkoli svetuje?

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 28.02.2018 16:31:01
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
easylink ugasni v nastavitvah Philips tvja. Sem imel isto štorijo. Raje ročno preklapljam source
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9114
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 28.02.2018 18:29:45
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Znana težava Motorole 1003 v kombinaciji s Philipsovo implementacijo CEC-a. Rešitev je bodisi izklopiti Motorolo, ko uporabljaš kaj drugega, ali pa ugasniti CEC na TV-ju. Ali pa seveda zamenjati TV (po možnosti nekaj, kar ni Philips). Mogoče bi se splačalo poskusiti z Arrisom 1113... ampak po pravici povedano ne vem, če bo kaj pomagalo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 269
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 01.03.2018 18:55:25
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z arrisom 1113 so enake težave.Ni problem v stb ampak v tvju.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9114
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 01.03.2018 19:18:55
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Problem je v kombinaciji. Če bi Motorolo/Arrisa zamenjal za nekaj tretjega, težav ne bi bilo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 02.03.2018 10:33:50
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Hvala za pomoč in nasvete.
Ugasnil/izklopil sem Easylink na TV-ju in zadeva dela super. Sicer z TV daljincem ne morem več upravljat ATV-ja, a vseeno saj ima ta konec koncev svojega.

TV pa ni niti leto star, zato menjava ni opcija... sem z Philipsom že leta zadovoljen.

Še enkrat hvala in lep dan.

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 02.03.2018 13:20:31
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jaz imam tudi 65pus6412 in če bi še enkrat kupoval bi vzel sony
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9114
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 02.03.2018 15:19:10
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam pa Sony-ja... in če bi še enkrat kupoval, bi vzel Samsung Smile Čisto resno... Android TV pač ni to, kar bi moral biti. Na cenenih chipsetih, ki jih Philips in Sony uporabljata, je stvar ena velika žalost.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 02.03.2018 17:33:52
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Res je, Android TV je tak “crap”, da ni za opisat...

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 05.03.2018 14:11:27
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
če ne drugega ima sony dobro sliko, Philips pa ambilight ki ga imam večino časa izklopljenega Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 269
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 11.09.2018 16:58:28
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam pa drugačen problem in sicer ko ATV 4K priklopim na Philipspv 4K tv sploh ni slike par dni je bila sedaj je pa ni več,če na tv izklopim HDR potem imam sliko vendar je na ATV 4K resolucija pod Audio Video 1080p.
Na tv ju ima možnost pod HDMI 1 in 2 UHD 4:2:0 in UHD 4:4:4/4:2:2 ali izklop UHD.
Če na tv nastavim UHD 4:2:0 potem mi na ATV nastavi resolucijo 4K 50Hz SDR a je HDMI kabel preslab ali kaj?

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9114
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 11.09.2018 19:11:46
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa maš priklopljeno direktno na TV? Večina receiverjev namreč ni sposobna narediti 4K HDR passthrough. Sicer pa ja... lahko, da je HDMI kabel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 269
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 11.09.2018 19:43:26
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja imam direktno priklopljeno na tv,sem kupil drug HDMi ki podpira 4K 60Hz in sedaj deluje odlično se mi je zdelo,da je prej bila slika HDR na netfixu nekam švoh sedaj je odlična.
Sprobam še kak film HDR film preko infuse,ker tam tudi nisem bil zadovoljen.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 269
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 15.09.2018 11:04:48
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Žal prehitro veselje o delovanju,zadeva se je ponovila,kljub temu da kabel podpira 60Hz.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani