Jabuk
TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.02.2018 11:45:58
TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Situacija je taka:
- TV PHILIPS 49PUS7101/12
- Apple TV 4K 32GB
- STB Mototrola VIP1003 (pri T-2)

Torej, Apple TV je popolnoma nov in sem ga priključil na HDMI 1 na omenjeni televiziji, STB pa imam priključen na HDMI 3 (že od vsega začetka).
Težava je, da ko izberem vhod HDMI 1, torej Apple TV, mi nanj preklopi, v zgornjem levem vogalu napiše Apple TV (vidim ga tudi na "izbirniku" vhodov), a mi potem takoj preklopi na HDMI 3, pač na TV program (da "landing" ekrana Apple TV sploh ne vidim). Včasih mi po preklopu, v zgornjem levem vogalu (source) napiše Playback_1 ali Playback_2 namesto VIP1003.

Poizkusil sem že, a ni pomagalo:
- Izklopiti TV iz elektrike z nekaj minut ("kao" nek reset),
- Zamenjal HDMI kabla na ATV in STB, torej zamenjat "source" (torej so HDMI vhodi in kabli OK).

Kaj edino pomaga:
- Da ugasnem STB in potem izberem "source" HDMI 3,
- Da na npr. iPad-u začnem streamat glasbo na ATV in potem mi preklopi na HDMI 3 (ATV) in tudi naprej brez težav oz. preklapljanja upravljam ATV.

Ampak to ni rešitev, da bom vsakič znova ugašal STB ali prek streamanja dostopal do ATV-ja...

Ali mi lahko kdo karkoli svetuje?

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 28.02.2018 15:31:01
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
easylink ugasni v nastavitvah Philips tvja. Sem imel isto štorijo. Raje ročno preklapljam source
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9139
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 28.02.2018 17:29:45
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Znana težava Motorole 1003 v kombinaciji s Philipsovo implementacijo CEC-a. Rešitev je bodisi izklopiti Motorolo, ko uporabljaš kaj drugega, ali pa ugasniti CEC na TV-ju. Ali pa seveda zamenjati TV (po možnosti nekaj, kar ni Philips). Mogoče bi se splačalo poskusiti z Arrisom 1113... ampak po pravici povedano ne vem, če bo kaj pomagalo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 01.03.2018 17:55:25
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z arrisom 1113 so enake težave.Ni problem v stb ampak v tvju.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9139
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 01.03.2018 18:18:55
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Problem je v kombinaciji. Če bi Motorolo/Arrisa zamenjal za nekaj tretjega, težav ne bi bilo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 02.03.2018 09:33:50
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Hvala za pomoč in nasvete.
Ugasnil/izklopil sem Easylink na TV-ju in zadeva dela super. Sicer z TV daljincem ne morem več upravljat ATV-ja, a vseeno saj ima ta konec koncev svojega.

TV pa ni niti leto star, zato menjava ni opcija... sem z Philipsom že leta zadovoljen.

Še enkrat hvala in lep dan.

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 02.03.2018 12:20:31
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jaz imam tudi 65pus6412 in če bi še enkrat kupoval bi vzel sony
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9139
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 02.03.2018 14:19:10
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam pa Sony-ja... in če bi še enkrat kupoval, bi vzel Samsung Smile Čisto resno... Android TV pač ni to, kar bi moral biti. Na cenenih chipsetih, ki jih Philips in Sony uporabljata, je stvar ena velika žalost.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1952
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 02.03.2018 16:33:52
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Res je, Android TV je tak “crap”, da ni za opisat...

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB CELL, ATV 4K, Watch series 3, AirPods
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 888
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 05.03.2018 13:11:27
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
če ne drugega ima sony dobro sliko, Philips pa ambilight ki ga imam večino časa izklopljenega Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 11.09.2018 15:58:28
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam pa drugačen problem in sicer ko ATV 4K priklopim na Philipspv 4K tv sploh ni slike par dni je bila sedaj je pa ni več,če na tv izklopim HDR potem imam sliko vendar je na ATV 4K resolucija pod Audio Video 1080p.
Na tv ju ima možnost pod HDMI 1 in 2 UHD 4:2:0 in UHD 4:4:4/4:2:2 ali izklop UHD.
Če na tv nastavim UHD 4:2:0 potem mi na ATV nastavi resolucijo 4K 50Hz SDR a je HDMI kabel preslab ali kaj?

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9139
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 11.09.2018 18:11:46
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa maš priklopljeno direktno na TV? Večina receiverjev namreč ni sposobna narediti 4K HDR passthrough. Sicer pa ja... lahko, da je HDMI kabel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 11.09.2018 18:43:26
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja imam direktno priklopljeno na tv,sem kupil drug HDMi ki podpira 4K 60Hz in sedaj deluje odlično se mi je zdelo,da je prej bila slika HDR na netfixu nekam švoh sedaj je odlična.
Sprobam še kak film HDR film preko infuse,ker tam tudi nisem bil zadovoljen.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 15.09.2018 10:04:48
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Žal prehitro veselje o delovanju,zadeva se je ponovila,kljub temu da kabel podpira 60Hz.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 02.11.2018 17:25:56
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naslednje težave nabavil sem 4K reciver Denon in na reciver priklopil T-2 box in ATV4K,problem nastane ker se ob vklopu tv ja in reciverja vklopi tudi ATV in posledično mi povozi t-2 box in potem moram ročno prestavljat na box ne najdem nobene nastavitve na ATV da se ne bi vklopil ob vklopu tvja.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9139
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 02.11.2018 18:51:27
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Poskusi izklopiti Home Cinema Control na Apple TV-ju.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 02.11.2018 20:10:26
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To imam izklopljeno.

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 23.03.2012
Prispevkov: 983
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 02.11.2018 21:04:42
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole gre pa tudi meni na živce, da je kaj: imam 4K Philipsov TV in ko na daljincu preklopim iz T-2 na ATV, je zvok, ni pa slike. Mad Rešitev zame ni nič drugega, kot da TV ugasnem in ponovno prižgem, potem pa je tudi slika. Zelo nevšečno je tole, čeprav sem razmišljal, da bi še enkrat vse kable dal iz TV-ja ven in jih na novo vstavil noter morda na drugo mesto vsakega od njih. Imam tudi Philipsov soundbar, ampak ne vem, če igra to kaj vloge.

Ne vem, če bi bilo na drugih TV-jih tudi tako, ampak nad Philipsom sem rahlo razočaran. Morda sem imel smolo, da sem kupil tak model, ne vem, ampak edino, kar me zadržuje na Philipsu je Ambilight, ki mi je res všeč. Nisem povsem prepričan, če bo naslednji TV tudi Philips. Confused

EDIT: v zgornjih postih sem videl, da je nekaterim pomagalo, če so izklopili Easylink funkcijo. Jaz sem jo izklopil, pa je še vedno isto. Ne priklopi na ATV oz. priklopi, vendar ni slike, tako, da sem Easylink vklopil nazaj. Sad

_________________
Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band (watchOS 5.1.1)
iPhone XS Max 256GB Space Grey (iOS 12.1) + Apple Leather Case (Black) + Apple AirPods
Apple TV 4K HDR 64GB (tvOS 12.0.1)
iPad Pro 10.5" Wi-Fi 64GB Space Grey (iOS 12.1) + Apple Pencil
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 3TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 (MacOS Mojave v10.14.1)

Še nimaš Dropbox-a? S klikom na http://db.tt/IT1kuwgf pridobiš še dodatnih 500 MB prostora!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.07.2014
Prispevkov: 277
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 02.11.2018 21:59:37
Re: TV ne "zazna" oz. preklopi na ATV
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A imaš ATV in T-2 box priklopljen na tv,če imaš potem poglej v nastavitvah tv ja pod ,vse nastavitve,potem splošne nastavitve nato HDMI Ultra HD,HDMI tam imaš UHD 4:2:0
UHD 4:4:4/4:2:2
izkolp UHD

Jaz imam nastavljeno na drugo sem pa tudi imel probleme ,da ni bilo slike na ATV.
Probaj dat na prvo ali izklopit pa boš videl če bo kaj bolje.
Meni je pomagalo,da sem kupil boljši HDMI kabel 60hz.

Lahko pa tudi na ATV pogledaš kako imaš nastavljeno poglej kako imaš cromo nastavljeno in tam tudi lahko testiraš HDMI kabel če odgovarja zahtevam za 4K HDR.
https://www.youtube.com/watch?v=_c2BNpfXm1c

_________________
Apple iPad mini 4 16GB
iMac 21,5 4K retina 3,4GHz 256 SSD (2017)
Apple TV 4K 32 GB (2017)
Iphone 8 64 GB (2017)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani