@No.1: jonas je potem objavil še popravek, ki je naj bi bil kompatibilen z novejšimi verzijami Mac OS - download link je sicer na voljo, vendar pa datoteke ni mogoče prenesti - ce ima kdo ta Jonasov popravek iz leta 2007 rade volje pokusim...

| Slovenski črkovalnik in tipkovnica | |||||

@No.1: jonas je potem objavil še popravek, ki je naj bi bil kompatibilen z novejšimi verzijami Mac OS - download link je sicer na voljo, vendar pa datoteke ni mogoče prenesti - ce ima kdo ta Jonasov popravek iz leta 2007 rade volje pokusim... 

| 
	|||||

Ojoj, nisem vedel da je taka kriza. Poiščem in dam na nek link, na svojem compu nimam ker sem dejansko od začetka na QWERTY, mam pa tipkovnice še iz leta 92, ko smo orali ledino ipd... 

| 
	|||||

http://cl.ly/3i0D2L0Z0B14 ZIP razpakiraj ter SloQWERTZ.keylayout in SloQWERTZ.icns kopiraj v mapo Mac HD/Library/Keyboard Layouts (Mac HD je sistemski disk, da bo jasno in @ je na desnem in levem alt+V  | 
	|||||

Kkko je s črkovanikom in novim Mavericksom...deluje enako namestitev kot na Lionu? Kakšen vodič?  | 
	|||||

Tole sem spesnil prijateljem, zato je v prvi osebi:

Office tut za MS Office obstaja rešitev, malo je tumasto, ker moraš vzeti enega izmed podprtih jezikov in da to ni angleščina ali nemščina, ki jo kdo kdaj rabi sem zbral švedščino-swedish. Fajl, ki ga rabiš za to je: http://www.2shared.com/file/Oj5dIzzy/OfficeSLOPack.html jaz sem ga shranil v User/Library/Preferences/Microsoft/Office 2011 V Wordu->Preferences->Spelling and Grammar Custom dictionaries, zbereš ta si.dic, ki je z zgornjega linka in zbereš swedish (če zbereš SLO, pač ne dela, ker nima svoje podpore za jezik) Odpreš dokument in pod Tools->Language zbereš Swedish, lahko klikneš tudi default in bojo vsi dokumenti švedski: Pod temi pogoji lepo dela in preverja slovenščino Ostalo Cocoa: malo sem se pozabaval s črkovalniki za Slovenščino in našel rešitev za Cocoa aplikacije (mail, text, pages...), seveda to ni za MS Office. Postopek za namestitev je takle in predlagam, da si vsak to nastavi-vsaj za vajo: 1) download: http://www.macupdate.com/app/mac/8751/cocoaspell 2) namestiš Aspell programček, ki v System preferences doda v rubriko other Spelling... V njemu ni nobenega slovarja 3) download: ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/sl/  | 
	|||||

za črkovalnik sem naredil naslednje:

na strani http://extensions.services.openoffice.org/en/project/pack-sl preneseš sl slovar, nato sem sledil navodilom tukaj http://www.jabolko.org/snelkurs/511-namestimo-slovenski-crkovalnik-v-os-x-leopard-snow-leopard-ali-lion (kar se tiče namestitve slovarja). Nato v System Preferences/Language&Region izbereš Keyboard Preferences in pod zavihkom Text izbereš pod Spelling "Slovenščina (Library)" deluje tudi v pages.  | 
	|||||

Hvala za tole! Zelo enostavno in preverjeno deluje.  | 
	|||||

Najlepša hvala!!!  | 
	|||||

Ola

A potem ko to instaliras deluje vse pod funkcijo alt in shift ? Ostalo ostanejo apple kombinacije? Tipki Z in Y se potem da fizicno odzgoraj fizicno odtrgat in zamenjat (imam pa mackbook air ta zadnji model?  | 
	|||||

moja SloQWERTZ tipkovnica je v bistvu Apple SLO tipkovnica, le z zamenjanima Z in Y, ter dodano @ na Alt+V tipki na tipkovnici pa fizično zamenjaš - navodilo za Aira poišči na Googlu. je pa simpl, nč bat!  | 
	|||||

BOOOOMBAAA torej uporabim KENZOVE judo prijeme inštaliram in to je to ?  

| 
	|||||

Itak.  | 
	|||||

Ima kdo kakšen pameten nasvet glede slovenske tipkovnice pod Mac OS 9? Spomnem se, da je bila včasih neka slovenska CE ali nekaj podobnega, vendar vprašanje, kje bi to dobil? 

| 
	|||||

Da ne bom načenjal nove teme, bom kar tule vprašal: 

Kupil mac-a, prinesel domov, zraven sem dobil slovensko mac tipkovnico (yay!) in tudi v trgovini so mi zamenjali Z in Y ter seveda dobil zraven tudi programček, ki mi je v mac-u dodal QWERTZ slovenski layout. Super duper, vse dela! Zanima me samo, kako je z spell checking-om? Obstaja za slovenščino? Kej dobiti? Kako usposobiti? (sorry za newb vprašanje, mojga prvega mac-a imam zdle praktično šele 3 dni). Full bi mi fajn prišel spell checking v chrome-u, kot recimo deluje v windowsih, ki je na voljo z desnim klikom. Praktično sedaj ko kaj urejam ali pišem po forumih visim na winsih v bootcamp-u samo zarad tega, ker tam nimam spell checkerja in brez njega dostikrat pišem katastrofe. Da ne bo pomote, rabil bi angleški in slovenski spell checking v chrome-u pa če še dela za apple-ove office programe (pages,...) bom še bolj vesel.  | 
	|||||

Danes sem posodobil Microsoft word 2011:Mac in glejga zlomka. Do sedaj sem imel lepo nastavljeno QWERTZ tipkovnico. Ko sedaj odprem Word pa se mi tipkovnica avtomatsko preklopi na QWERTY. 

A ima kdo idejo zakaj se to zgodi??? Prosim za pomoč. lp,  | 
	|||||

9 postov nad tvojim je odgovor.  | 
	|||||

System Preferences->Keyboard->input sources kar maš tu nastavljeno to bo delalo, če imaš pa obe obkljukani ti po moje preklaplja glede na jezik, ki je nastavljen v dokumentu  | 
	|||||

| 
	|||||

| 
	|||||

Sorry, sm mislu da tisti ni za chrome. Danes sprobal in deluje  | 
	|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16 Naslednja | 
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |