iPhone 4
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1401 Objavljeno 29.03.2011 08:00:11 |
|
Ti iphone 4 ne moreš odklent, (ker imaš verjetno že 4.3 gor) odklepa za 4.3 ni. Odnesi telefon nazaj in zahtevaj odklenjenega. Se je to že zgodilo da so prinesli odk. nazaj pa dobili zakl.
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=186340#186340
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=186356#186356
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #1402 Objavljeno 29.03.2011 09:29:52 |
|
ja kako lahko to nardijo ovce??? in kaj je sedaj ta telefon??? jailbreakan,softwersko odklenjen ali kaj????? ne razumem sory 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #1403 Objavljeno 29.03.2011 09:33:10 |
|
Kaj si sploh nesel tja? Hrvaski iphone 4, angleski iphone 4 kje tocno kupljen?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #1404 Objavljeno 29.03.2011 09:34:16 |
|
idavid4 je napisal/a: |
ja kako lahko to nardijo ovce??? in kaj je sedaj ta telefon??? jailbreakan,softwersko odklenjen ali kaj????? ne razumem sory  |
VSI iPhone-i so ob dobavi ZAKLENJENI... brez izjeme... Odvisno je samo od tega, ce ga na prodajnem ali servisnem mestu oznacijo kot tovarnisko odklenjenega ... Ce gre za menjavo v okviru garancije, dobis nazaj takega, kot je bil prejsnji ... ki se je pokvaril (oz. je imel napako, ki jo krije garancija)...
Kot sem ze napisal... ce si preprican, da je tvoj prej bil nezaklenjene... se obrni na servis... Nima smisla resevat kakorkoli drugace... ker pri iPhone 4 z namescenim iOS 4.3 ali 4.3.1 sploh nimams nobene druge moznosti... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1405 Objavljeno 29.03.2011 09:40:16 |
|
Jest je napisal/a: | idavid4 je napisal/a: |
ja kako lahko to nardijo ovce??? in kaj je sedaj ta telefon??? jailbreakan,softwersko odklenjen ali kaj????? ne razumem sory  |
VSI iPhone-i so ob dobavi ZAKLENJENI... brez izjeme... Odvisno je samo od tega, ce ga na prodajnem ali servisnem mestu oznacijo kot tovarnisko odklenjenega ... Ce gre za menjavo v okviru garancije, dobis nazaj takega, kot je bil prejsnji ... ki se je pokvaril (oz. je imel napako, ki jo krije garancija)...
Kot sem ze napisal... ce si preprican, da je tvoj prej bil nezaklenjene... se obrni na servis... Nima smisla resevat kakorkoli drugace... ker pri iPhone 4 z namescenim iOS 4.3 ali 4.3.1 sploh nimams nobene druge moznosti...  |
zakaj nimam druge možnosti??? sory ne razumem žiučn sm....kaj naj naredim?? najbolje da ga prodam???kako pa da ga lahko updajtam in use??in ali znam imeti težave s tem telefonom?? hvala za odg.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1406 Objavljeno 29.03.2011 09:42:55 |
|
zakaj nimam druge možnosti??? sory ne razumem žiučn sm....kaj naj naredim?? najbolje da ga prodam???kako pa da ga lahko updajtam in use??in ali znam imeti težave s tem telefonom?? hvala za odg. |
Zdaj mi ni popolnoma nic vec jasno... Ti imas se vedno problem iPhone-om??? Po vec kot dveh tednih?
Tukaj si napisal, da ti je nekako uspelo uredit >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=197103#197103
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=197091#197091
Sedaj pa spet nekaj pises, da je zaklenjen... in se ga dfa aktivirat??? 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1407 Objavljeno 29.03.2011 09:50:38 |
|
ja zanima me ker ga nisem mogel aktivirat zdaj pa mi pišete da je bil zaklenjen na operaterja.....tko da mi ni nič jasno!!!!
Sedaj pa spet nekaj pises, da je zaklenjen... in se ga dfa aktivirat??? 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #1408 Objavljeno 29.03.2011 09:54:08 |
|
priklopi iPhone na iTunese in če ti ga normalno aktivira s tvojo microSIM kartico potem je nezaklenjen. Tudi jaz več ne razumem kaj želiš povedati, da ti iPhone gre ali ne gre aktivirati? 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1409 Objavljeno 29.03.2011 09:56:09 |
|
ja zanima me ker ga nisem mogel aktivirat zdaj pa mi pišete da je bil zaklenjen na operaterja.....tko da mi ni nič jasno!!!!
Sedaj pa spet nekaj pises, da je zaklenjen... in se ga dfa aktivirat???  |
TI si napisal oz. spraseval za ZAKLENJENEGA!!!
Ce je iPhone zaklenjen... ga NE MORES uradno aktivirat... marsikdaj tudi neuradno ne..t ako kot je recimo ze nekaj mesecev z iPhone 4 ...
Ce pa imas nezaklenjen iPhone )tovarnisko odklenjen) pa samo vstavis bilokatero SIM kartico, prikljucis na racunalnik, zazenes iTunes in ga aktiviras (racunalnik mora imeti povezavo v internet) ...
Ce neses iPhone na servis, dobis nazaj takega, kot je bil prej... torej ce neses zaklenjenega, tudi dobis kot zamenjavo zaklenjenega... ce neses nezaklenjenega, dobis iz servisu tudi nezaklenjenega ...
Ali je sedaj jasno napisano?
P.S.: Zakaj ga ti nisi mogel aktivirati takrat, pa nimam pojma... lahko si imel kaksno zbrko na racunalniku (gojisce virusov, firewall, kaksen drug program, ki blokira promet, napacno spremenjena hosts datoteka...)... lahko si imel napacno verzijo iTunes ... lahko je bilo kaj narobe s tvojo SIM kartico... lahko pa tudi kaj tretjega ... pac ugibat je tezko...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1410 Objavljeno 29.03.2011 10:09:43 |
|
jest te razumem....!!!ampak ko sem novega dobil je biu zaklenjen sem klical nazaj na servis in so rekli da bi aktivacija normalno mogla it čez....bla bla...nasledni dan sem ga odnesel na servis in so mi tam pol uredili in ga aktivirali...??? to je definitivno biu nateg????!!!!!doma na itunesih mi je napisalo this sim card cant be supported on this iphone..... seprav je bil zaklenjen,kupljen je biu u bigbangu....,katerega sem aktiviral tako kot ze par prejsnjih brez problemou itunes ...in use samo naredi
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1411 Objavljeno 29.03.2011 10:12:43 |
|
idavid4 je napisal/a: | jest te razumem....!!!ampak ko sem novega dobil je biu zaklenjen sem klical nazaj na servis in so rekli da bi aktivacija normalno mogla it čez....bla bla...nasledni dan sem ga odnesel na servis in so mi tam pol uredili in ga aktivirali...??? to je definitivno biu nateg????!!!!!doma na itunesih mi je napisalo this sim card cant be supported on this iphone..... seprav je bil zaklenjen,kupljen je biu u bigbangu....,katerega sem aktiviral tako kot ze par prejsnjih brez problemou itunes ...in use samo naredi |
Ocitno je nekdo na servisu pozabil nekaj oznacit... To se mi zdi, da smo ze predebatirali pred 14 dnevi... ali se motim? In nevem, zakaj bi takoj bil nateg, ce se je en clovek zmotil. Saj so ti potem porihtali... ali? Na servisu namrec NE MOREJO drugac aktivirat iPhone, kot uradno... Neuradno se ga niti NE DA trenutno ...
Glede na paranojo pa bo verjetno res najbolje, ce ga prodas... in kupis kaksno Nokio 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1412 Objavljeno 29.03.2011 10:21:32 |
|
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1413 Objavljeno 29.03.2011 10:30:06 |
|
če bi ga prodal bi ponovno kupil 4 vendar iz italije |
In zakaj bi to naredil? Ce si ga pred 14 dnevi ze sam doma aktiviral... pomeni, da je iPhone nezaklenjen oz. tovarnisko odklenjen... in je tako, kot bo tisti iz Italije ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1414 Objavljeno 29.03.2011 10:31:12 |
|
Sej je mikrohard lepo napisov kako aktivacija poteka, samo mal je treba pobrskat po forumu.
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=187004#187004
Pokliči na apple suport in jim tam razloži problem in če si prej imel res tov. odk. ti ga bodo odklenili.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1415 Objavljeno 29.03.2011 10:31:39 |
|
In zakaj bi to naredil? Ce si ga pred 14 dnevi ze sam doma aktiviral... pomeni, da je iPhone nezaklenjen oz. tovarnisko odklenjen... in je tako, kot bo tisti iz Italije ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1416 Objavljeno 29.03.2011 10:35:45 |
|
Jest je napisal/a: | idavid4 je napisal/a: |
In zakaj bi to naredil? Ce si ga pred 14 dnevi ze sam doma aktiviral... pomeni, da je iPhone nezaklenjen oz. tovarnisko odklenjen... in je tako, kot bo tisti iz Italije ... |
poglej nisi me razumel,ko sem ga dobil oz ko so mi ga kupili v bigbangu sem prišel domou so mi ga izročili,skaku od veselja takoj na itunese ga priklopil ga aktiviral uporabljal 2 meseca nakar so se začele težave.sem ga nesel na servis ugotovijo da je hardware napaka,mi dajo čez 2 dni novega!!!pazi to; pridem domou ga priklopim na itunese mi napiše da ta sim kartica ne more biti podprta v tem iphonu....ga nisem mogel aktivirat!! sem šel nasledne jutro na servis žalosten  in so rekli da bi aktivacija morala normalno iti skozi!!potem so rekli da počakam da preverijo pri agentu in so mi potem tam naredili aktivacijo.... in sedaj uporabljam ta telefon!!! upam da se sedaj razumeva
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1417 Objavljeno 29.03.2011 10:38:27 |
|
Če ga lahko brez problema uporablaš in kličeš z njim potem je tov. odklenjen. In stvar je urejena.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #1418 Objavljeno 29.03.2011 10:41:28 |
|
poglej nisi me razumel,ko sem ga dobil oz ko so mi ga kupili v bigbangu sem prišel domou so mi ga izročili,skaku od veselja takoj na itunese ga priklopil ga aktiviral uporabljal 2 meseca nakar so se začele težave.sem ga nesel na servis ugotovijo da je hardware napaka,mi dajo čez 2 dni novega!!!pazi to; pridem domou ga priklopim na itunese mi napiše da ta sim kartica ne more biti podprta v tem iphonu....ga nisem mogel aktivirat!! sem šel nasledne jutro na servis žalosten in so rekli da bi aktivacija morala normalno iti skozi!!potem so rekli da počakam da preverijo pri agentu in so mi potem tam naredili aktivacijo.... in sedaj uporabljam ta telefon!!! upam da se sedaj razumeva |
Jao jao...
Razmume popolnoma, kaksna je situacija... in to smo premleli ze pred 14 dnevi... Se ne spomnis vec?
Gre samo za eno napako enega cloveka, ki dela v servisu pri podjetju Pro Servis d.o.o.!!! In ta serviser je potem to napako tudi resil. Je tako? Zakaj je treba sedaj celotno zgodbo se enkrat premlevat...
Ali ti iPhone deluje? Ja? V cem je potem problem??? Ali si ze doma naredil restore? Ja si... vsaj pred 14 dnevi si tako napisal! Ali se ti je aktiviral? Ja se ti je... sicer ne v istem trenutku...se ti je pa po treh sekundah. Drzi? Seveda drzi... saj smo to ze vse enkrat premleli... In glede na tole zgodbo resno svetujem, da se iPhone-a cimprej znebis... in raje kupis Nokio ali HTCja ali Samsunga... samo nikar iPhone-a ...
Sorry... ce sem bil malo "grob" z besedami... ampak vcasih tudi meni "poci film" ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #1419 Objavljeno 29.03.2011 10:46:10 |
|
|