Jabuk
Zakaj je pomemben Appstore
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ

Poglej uporabnikov profil
Zakaj je pomemben Appstore Objavljeno 29.07.2010 14:41:53 Odgovori s citatom
Na Androidu je že štala z aplikacijo, ki v ozadju zbira podatke in jih pošilja na Kitajsko. Uporablja jo pa že več milionov ljudi.

http://mobile.venturebeat.com/2010/07/28/android-wallpaper-app-that-steals-your-data-was-downloaded-by-millions/

Tukaj se vidi, kako pomembno je, da so programi za iPhone pregledani s strani Applea in je s tem bistveno manj možnosti, da si na telefon naložiš škodljivo aplikacijo. To je za moje pojme ena bistvenih prednosti iPhona. Z eno tako aplikacijo se vzbudi dvom do vseh ostalih aplikacij na Androidu.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Kamnik

Objavljeno 29.07.2010 14:54:46 Odgovori s citatom
Zato jaz podpiram Apple politiko na tem področju in mi na kraj pameti ne pade, da bi JB-jev svoj iPhone ali iPad ... pa tudi za 10% cene ne kupi JB-ga rabljenega!

Zato tudi telefoni za OS-om (Android, Sybian, Win...), kjer lahko dobiš aplikacije kjerkoli na netu in jih naložiš zame niso "verodostojni"!
Hec mi je bilo že prebrat članek o Androidu v zadnji številki Monitorja, ko pa primem v roke ePad (ja ePad, kupljen za nek projekt) te pa zvije od smeha!
Jablanator

Jablanator

Objavljeno 29.07.2010 16:08:59 Odgovori s citatom
tudi na app store se lahko prikrade kakšna aplikacija, ki je apple tam noče...

Smešni se s tem blatenjam androida... prav tako kot so uporabniki androida smešni z blatenjem iphona...

V marsikaterem pogledu android prekaša iphone os in tudi obratno...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 29.07.2010 16:14:08 Odgovori s citatom
Grand1 je napisal/a:
tudi na app store se lahko prikrade kakšna aplikacija, ki je apple tam noče...

Smešni se s tem blatenjam androida... prav tako kot so uporabniki androida smešni z blatenjem iphona...

V marsikaterem pogledu android prekaša iphone os in tudi obratno...
kaj govoriš neumenosti mau si poglej kakšno tabelo primerjavo android pa ios4 pa ti bo takoj jasen Very Happy Very Happy
Jablanator

Jablanator

Objavljeno 29.07.2010 16:26:10 Odgovori s citatom
Prosim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 30.07.2010 01:22:44 Odgovori s citatom
Drugače pa niti applu ne uspe preprečiti vseh nezaželjenih applikacij. Tukaj je en primer za brezplačen tethering, katerega se ne da več dobiti, razen če imate jailbreakanega iPhona.

EDIT: sem pozabil link prilepit

http://gizmodo.com/5592521/how-a-guy-tricked-apple-with-a-disguised-iphone-tethering-app
Jablanator

Jablanator

Objavljeno 30.07.2010 11:16:54 Odgovori s citatom
faganel je napisal/a:
Zato jaz podpiram Apple politiko na tem področju in mi na kraj pameti ne pade, da bi JB-jev svoj iPhone ali iPad ... pa tudi za 10% cene ne kupi JB-ga rabljenega!

Zato tudi telefoni za OS-om (Android, Sybian, Win...), kjer lahko dobiš aplikacije kjerkoli na netu in jih naložiš zame niso "verodostojni"!
Hec mi je bilo že prebrat članek o Androidu v zadnji številki Monitorja, ko pa primem v roke ePad (ja ePad, kupljen za nek projekt) te pa zvije od smeha!

+1
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 30.07.2010 11:24:50 Odgovori s citatom
thetappker je napisal/a:
faganel je napisal/a:

+1

Nekateri ga pac moramo jailbrejkati, da ga sploh lahko uporabljamo.

Sicer pa ... vse kar potrebujes je mal pameti, da ne gres na led.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 30.07.2010 11:37:23 Odgovori s citatom
klemn je napisal/a:
Drugače pa niti applu ne uspe preprečiti vseh nezaželjenih applikacij. Tukaj je en primer za brezplačen tethering, katerega se ne da več dobiti, razen če imate jailbreakanega iPhona.

http://gizmodo.com/5592521/how-a-guy-tricked-apple-with-a-disguised-iphone-tethering-app

V uradnem appstoru se to ne more zgoditi... Če imaš pa jailbreakanega, se pa lahko... Ampak uradno iPhone ni jailbreakan... Kaj ti ni jasno?
Jablanator

Jablanator

Objavljeno 30.07.2010 11:58:26 Odgovori s citatom
besh je napisal/a:
V uradnem appstoru se to ne more zgoditi... Če imaš pa jailbreakanega, se pa lahko... Ampak uradno iPhone ni jailbreakan... Kaj ti ni jasno?

Si prebral članek? Ravno to je point, da se je to zgodil in je bila aplikacija v AppStoru, dokler ni bilo na netu objavljeno kaj ta app naredi. Potem ga je Apple umaknil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 30.07.2010 13:01:04 Odgovori s citatom
besh je napisal/a:
klemn je napisal/a:

Easy boy ...
App je bil v uradnem appstore-u, vendar ko se je po forumih zacelo govoriti, česa je še ta applikacija sposobna poleg svetilke je apple odstranil applikacijo iz appstore-a. Tisti ki so jo do takrat prenesli (bila je brezplačna), jo lahko lahko uporabljajo še naprej. Za ostale pa je še vedno dosegljiva na trackerjih, vendar je pogoja, za delovanje Jailbreakan iPhone. Mislim, da zdaj bolj razumeš za kaj se gre.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Objavljeno 30.07.2010 13:11:15 Odgovori s citatom
Pa kako lahko tako slepo verjamete v popolnoma vse kar pride iz cupertina? Laughing

Nič ni bulletproof... Smile iOS4 ni nobena izjema...
Prav tako ne android... obi platformi imata svoje + in tudi -.
Ne razumem zakaj vam gre v nos to... konkurenca je zdrava.
Jablanator

Jablanator

Kraj: MARIBOR

Objavljeno 01.08.2010 01:31:56 Odgovori s citatom
kaj so recimo minusi jailbreka glede na mojo situacijo? jas bi recimo rad sam naložo appsync datoteko da bi lahko meu gor gps free, pa mogoče še kakšne igre Smile, do zdaj mam 3gs-a še devičnika Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2008 Jabuk.si Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani