Jabuk
Gledanje TV preko Mac-ov
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.02.2009
Prispevkov: 154
Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.04.2009 18:00:12
Gledanje TV preko Mac-ov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo! Zanima me ce je mozno gledat tv preko maca? Naprimer da ga samo priključiš na analogni kabel? Zasledil sem stran:
http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products.en.html

Pa me zanima ce ima kdo kaksne izkušnje s tem? Meni bi bilo super da bi lahko gledal tv kar preko maca... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 23.07.2007
Prispevkov: 573
Kraj: 1 Infinite Loop
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 07.04.2009 20:14:54
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
uporabi iskanje, o tem je bilo že precej napisanega.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.02.2009
Prispevkov: 154
Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 07.04.2009 21:13:00
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
benzoo je napisal/a:
uporabi iskanje, o tem je bilo že precej napisanega.


Ce si naročim IPTV kateri modul pa potem rabim ali to sploh ni možno?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 23.07.2007
Prispevkov: 573
Kraj: 1 Infinite Loop
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 07.04.2009 21:48:54
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lukadremelj je napisal/a:
benzoo je napisal/a:
uporabi iskanje, o tem je bilo že precej napisanega.


Ce si naročim IPTV kateri modul pa potem rabim ali to sploh ni možno?


za IPTV rabiš SetTopBox ponudnika storitve in potem še kaj takega http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/250plus/product2.en.html
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.02.2009
Prispevkov: 154
Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 07.04.2009 22:02:11
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
benzoo je napisal/a:
lukadremelj je napisal/a:
benzoo je napisal/a:
uporabi iskanje, o tem je bilo že precej napisanega.


Ce si naročim IPTV kateri modul pa potem rabim ali to sploh ni možno?


za IPTV rabiš SetTopBox ponudnika storitve in potem še kaj takega http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/250plus/product2.en.html


SetTopBox ponudnika-bi lahko malo razlozil? Smile mislil sem ostati na amisu...?
Samo preko tega 250 plus gre? Preko ostalih manjsih(cenejsih) pa ne? Gledal sem na njihovi strani pa nimajo o IPTV nic napisano ima mogoce kaksno drugo oznako?

Hvala!
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 71
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 08.04.2009 07:11:16
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Citiram:
Ce si naročim IPTV kateri modul pa potem rabim ali to sploh ni možno?


vlc, mplayer, mythtv, xbmc, plex... karkoli od tega. vse zastonj..
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.01.2007
Prispevkov: 134
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 08.04.2009 07:16:21
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lukadremelj je napisal/a:
benzoo je napisal/a:
uporabi iskanje, o tem je bilo že precej napisanega.


Ce si naročim IPTV kateri modul pa potem rabim ali to sploh ni možno?


Za IPTV je dovolj program VLC in lista TV programov ponudnika v obliki playliste. UTP kabel, ki gre v aminota prikopiš na Mac-a in to je to. Če pa želiš istočasno še dostopati do neta, pa nabavi en (wireless) router z možnostjo multicasta (lahko tudi naknadno naložiš Tomato firmware na router) in je zadeva rešena. Če imaš dovolj močen signal lahko gledaš IPTV kar preko wireless-a.
Bistvo sedaj veš, samo malo še pogooglaj. Smile


Nazadnje urejal/a iDavidof Sre 08. Apr 2009 09:43; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 06.03.2009
Prispevkov: 63
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 08.04.2009 07:52:24
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jst mam (sicer na PC-ju) takole z IPTV. Naročeno imam T2 optiko 10/10, ter T2 televizijo navadni prikljucek (tisti najbolj siromasen z samo 6 programi). Za gledanje TV uporabljam VLC, in nimam nobenih dvojnih mrežnih ali kaj podobnega. Normalno priključen en kabel v računalnik in to je to. STB box imam pospravljen v omari in ga ne uporaljam Smile

Programi so vsi (ne samo tistih 6, ki bi jih gledal preko STB boxa) - delujejejo brez panike, problem je samo z nekaterimi HD programi, ki mi jih noče predvajat, ampak baje je to neka fora s T2 in načina kodiranja nekaterih HD programov (tko so mi rekl na T2), tako da naj se jih nebi dalo gledat niti na normalnem TV prek STB boxa tudi ce imas narocen HD paket. Sam se ne sekiram kaj velko, npr Discovery HD deluje normalno, ampak so skos ene in iste serije tko da niti ne gledam velik.

Sočasno gledanje TV in brskanje po netu: brez problema! Mogoče učasih kaj kolcne, ampak nic hujsega. Ponavadi gledam TV, brskam po netu in uzadej laufa microTorent in use deluje dobro.

VLC ucasih crashne, ampak se ne dogaja prepogosto tako da tudi to ni kaj prevec hudo.

Bedno je samo to ker za VLC nimam daljinca, sm probal prek Iphona en remote (inteli remote ce se ne motm), amak je use delalo pocas, miska je frizlna, kratka bedno in sm skenslal - je pa res da se kaj hudo nism prevec poglabljal. Ni delalo iz prve in je slo dol.

Ni mi pa se uspelo nastimat gledanja TV na laptopu prek WIFI, sicer nekaj proba, pol se pojavjo kocke in nato VLC zasteka. Ce prkljucm UTP kabl, pa dela isto kot na PC.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.08.2007
Prispevkov: 432
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 08.04.2009 09:33:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
IPTV T-2 dela tako prek PCja kot Macbooka odlično... skoraj vse sta že napisala predhodnika zgoraj...

Če se priključi direktno na switch, dela VLC praktično brez problemov, meni včasih malo kocka samo na Discovery HD.

Preko ruterja... pa je jeba... kot prvo moraš imeti pravi ruter, ki ti podpira multicast (npr. custom firmware), kot drugo pa mora biti router tudi sposoben wireless prenašanja tega signala. Žal sem nepopravljivo "briknil" WRT54GS, ko sem mu večal hitrost, saj mi je kockalo na skoraj vseh programih (in to tako, da se ni dalo gledati, šele kasneje sem ugotovil, da bi z večanjem multicast rate lahko popravil večino kockanja). No, sedaj imam Airport Extreme, ki pa žal ne podpira IGMP, ki je predpogoj za IPTV od T-2. Da se naštimati tudi da dela preko routerja (npr. wireless) in to tako da daš v bridge mode. Seveda si pa potem omejen samo na dva IPja, kar mi zopet ni rešitev. Preko bridge moda mi je delal AEBS čisto ok wireless ob gledanju običajnih programov, nemogoče je pa kockal HDje...

No, glede na to, da želim imeti TV predvsem v drugi sobi in to z možnostjo snemanja imam narejeno tako, da imam v PCju dve mrežni kartici - ena sprejema IPTV direktno iz switcha, internet pa se pobira preko AEBS in je tukaj dostop do mreže (tiskalnik in disk).

Vglavnem... v primeru IPTV T-2 sploh ni važno ali imaš PC ali mac... oboje dela, če imaš prave povezave...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.01.2007
Prispevkov: 134
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 08.04.2009 09:52:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za gledanje popolnoma brez "kock" moraš imeti kabel priključen.
Sicer pa mi IPTV preko wireless-a pogojno čisto lepo deluje tudi, če sta vmes dve steni. Je pa precej odvisno kaj vse moti signal med routerjem in Mac-om. Že, ko prižgeš mikrovalovno pečico se signal poslabša. Za občasno gledanje je vseeno odlično.

Uporabljam pa Buffalo Wireless-G MIMO in Macbook Pro.
(http://www.buffalo-technology.com/products/wireless/wireless-g-mimo-performance/)
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 20.07.2009
Prispevkov: 56
Kraj: Velenje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 30.06.2010 15:13:34
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav!

Mene pa zanima katere brezžične routerje uporabljate za gledanje ip tv na prenosnem računalniku preko wifi-ja!
Saj mi je že delno odgovoril iDavidof, samo zanimajo me še vaše izkušnje z brezžičnimi routerji, saj želim kupiti takega, ki bi mi omogočal gledanje t2 televizije na mojem MacBook Pro!

Hvala za odgovore!
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 29.10.2018
Prispevkov: 8
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 11.11.2019 15:20:05
Re: Gledanje TV preko Mac-ov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo ima gdo delujojoco listo iptv za probat za android. Hvala lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani