Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Time Machine - Kako deluje?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 01.06.2010
Prispevkov: 2059
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 17.10.2011 10:07:11
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
vse je zaprt, sej mi je ratal, sam tm morš pod info it, pa spodej maš ključavnico, morš odklenit mapo pol pa gre skoz.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #62   Objavljeno 28.10.2011 02:37:51
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kot kaže imam zdaj celotni tc formatiran v sistemu za mac in me zanima, če lahko del tega diska, ki ni popisan formatiran v sisatem za windows, da bi ga koristil za windows bakup ?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #63   Objavljeno 29.10.2011 17:03:56
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
salist je napisal/a:
kot kaže imam zdaj celotni tc formatiran v sistemu za mac in me zanima, če lahko del tega diska, ki ni popisan formatiran v sisatem za windows, da bi ga koristil za windows bakup ?



toliko jabolčnih frikov in noben ne ve odgovora na to ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3006
Kraj: Zürich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #64   Objavljeno 29.10.2011 17:52:01
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na tvoje vprasanje je bilo ze nekajkrat odgovorjeno. Pobrskaj malo po forumu.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 23198
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #65   Objavljeno 29.10.2011 18:03:04
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
salist je napisal/a:
toliko jabolčnih frikov in noben ne ve odgovora na to ?


Mogoce se nam samo ne ljubi namesto tebe iskati zeljeno Rolling Eyes Confused Embarassed

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2010
Prispevkov: 76
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #66   Objavljeno 15.07.2012 19:43:30
time capsule in dve vprašanji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo danes sem kupil time capsule pa me zajebava nastavitec internetne povezave..
Mislim ,da je nimam zato ker morem prej dat mojemo ISP-ju MAC address od TC-ja da ga oni enablajo ali kar pač že naredijo.. je to možno?
Kaj ta MAC address je tisti serial number ki piše spodaj na TC-ju al ne?

Drugo vprašanje..nekje sem bral da če povežem TC na že obstoječi ruoter in da imam tako recimo dve omrežji nisem s tem izkoristil vseh možnosti ki jih ponuja TC. Je to res?

lp
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 17.05.2011
Prispevkov: 45
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #67   Objavljeno 16.07.2012 10:32:58
Re: time capsule in dve vprašanji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mogoče ne razumem povsem, vendar TC je sam router, ki ga povežeš na svoj modem tako, da s tem provider nima nobene veze.
Sam sem pri telemahu in sem samo priklopil TC na modem in je vse delalo. Paziti moraš samo kam gre kateri ethernet kabel.
MAC naslov ni enako kot serijska številka. Se žal ne spomnim, kaj točno piše na spodnji strani TC. Pri MAC naslovih navadno jasno piše, da gre za MAC.

lp
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2010
Prispevkov: 76
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #68   Objavljeno 16.07.2012 10:50:38
Re: time capsule in dve vprašanji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bral sem neki po forumih in baje da zna bit kar to teževa, da morejo dat v ISP-ju v sistem novo mac naslov.
Bom danes poklical ko bom imel malo več časa..
Če pa povežem TC direktna router in dam da deluje samo kot bridge zadevo deluje ok, vendar sem bral da tako ne morem izkoristit naprimer hitrosti prenašanja podatkov saj nisem direkt povezan na TC.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.08.2007
Prispevkov: 584
Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #69   Objavljeno 16.07.2012 11:21:49
Re: time capsule in dve vprašanji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
na TC ju imaš možnost vklopiti ... oziroma IZKLOPITI wifi.. in če vklopiš imaš 2 wifi.. Wink
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2010
Prispevkov: 76
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #70   Objavljeno 17.07.2012 00:28:45
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No, danes sem klical na ISP kjer sem jim dal mac address TCja in zadeva trenutno deluje.
Zanima me neki.. mam v planu povezat TC z sekundarnim ruterjem ki bi ga uporabljal kot switch.. Kako morem naredit da bodo uporabniki priklopljeni na ta switch imeli dostop do interneta in istočasno do time capsule?
Neki sem bral da morem dat utp kabel iz TCja v router vendar ne v wan port(al kaj je že uni) ampak v enega izmed ostalih portov. In nato da morem še DHCP izklopit, je to res?

Še neki me zanima.. je že kdo probal povezat zunanji trdi disk ki ga povežeš preko USB ja na time capusle z mrežno televizijo (v tem primeru samsung)?

lp
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 23.10.2015
Prispevkov: 23
Kraj: domači
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #71   Objavljeno 10.03.2016 12:56:50
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako sploh deluje Time Machine?

Jaz imam na OFF in ko dam ON mi odpre AirPort Utility in se odpre sivo okno internet in ne zmelje nič.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7267
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #72   Objavljeno 10.03.2016 15:18:44
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pokazat mu moraš, na ker disk naj arhivira.
(Time Machine - Select disk)

Lahko disk na mašini/USBju, al pa mrežni disk.
Ne dela pa vsak disk. Lokalni mora bit Apple formatiran,
mrežni mora pa podpirat TM backup.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 23.10.2015
Prispevkov: 23
Kraj: domači
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #73   Objavljeno 14.03.2016 01:07:16
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macata je napisal/a:
Pokazat mu moraš, na ker disk naj arhivira.
(Time Machine - Select disk)

Lahko disk na mašini/USBju, al pa mrežni disk.
Ne dela pa vsak disk. Lokalni mora bit Apple formatiran,
mrežni mora pa podpirat TM backup.

vem isto kot prej.

to mam od opcij:


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7267
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #74   Objavljeno 14.03.2016 01:54:29
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A imaš sploh kak disk priklopljen, na katerega bi TM lahko delal backup?

Če takega diska ni, ga poskuša najt. Lokalno (po mašini) in tudi po mreži.
Če ga bo našel, ti ga bo ponudil v tistem kvadratku:



_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 29.07.2011
Prispevkov: 105
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #75   Objavljeno 18.05.2016 14:57:33
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Moral sem it nazaj na Yosemite ker mi je capitan samo mlel v b.........
Sistem naložo zdaj pa bi moral samo najt v time machine fajle da si obnovim mejle in itunes pa nisem tak doma v tem, veste če obstaja kaki tutorial da si samo to prenesem ne pa vseh smeti ki so na backup disku ?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 20.02.2010
Prispevkov: 151
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #76   Objavljeno 18.05.2016 15:52:27
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
index je napisal/a:
Moral sem it nazaj na Yosemite ker mi je capitan samo mlel v b.........
Sistem naložo zdaj pa bi moral samo najt v time machine fajle da si obnovim mejle in itunes pa nisem tak doma v tem, veste če obstaja kaki tutorial da si samo to prenesem ne pa vseh smeti ki so na backup disku ?

Težko boš tole poflikal na roke.

Lahko si poskusiš prenesti sledeče mape:
~/Library/Mail
~/Music/iTunes

To je bistvo. Imaš pa potem kakšne datoteke še pometane po ~/Library, recimo te mi padejo na pamet:
~/Library/Preferences/com.apple.mail-shared.plist
~/Library/Preferences/com.apple.iTunes.eq.plist
~/Library/Preferences/com.apple.iTunes.plist
~/Library/Preferences/com.apple.iTunesHelper.plist
~/Library/Preferences/com.apple.mobile.iTunes.store.plist
~/Library/iTunes

~ pomeni tvoja home mapa, npr /Users/index

Time Machine odpri kar direktno na zunanjem disku kot datoteko <arhiv>.sparsebundle (dvoklik), malo počakaš (kako minuto) da ti zmounta, pokaže se kot "Time Machine Backups" pod Devices v sidebar v Finderju in potem navigiraš v Backups.backupdb/...itd, kjer izbereš željen datum arhiva, tega ti lahko nalaga tudi ~5 minut če imaš backupe za daljše obdobje.

Če ne boš videl Library mape, ker je privzeto skrita v home mapi, odpreš home mapo, v Finder meniju View > Show View Options, pokljukaš Show Library Folder.

Pazi kaj spreminjaš v Library mapi, ker so not tudi sistemske nastavitve in lahko pokvariš sistem. Pazi tudi, da ne spreminjaš /Library mape, ki vsebuje še več sistemskih datotek ki niso odvisne od uporabniškega računa, in se razlikuje ~/Library (tista v home mapi).

Vseeno pa svetujem da maile preneseš še 1x z neta (če imaš Google IMAP, ne bo problem), glasbo pa skopiraš iz/v ~/Music/iTunes in pustiš da jo še enkrat poindeksira.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 29.07.2011
Prispevkov: 105
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #77   Objavljeno 18.05.2016 16:44:13
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pfuuuu, saj sem vedo da ne bo tak easy, mam pa tak samo možnost al si vse mail račune in playlisto na roke nastavlam spet al pa grem po postopku kot si mi opisal. Hvala za pomoč
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7267
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #78   Objavljeno 18.05.2016 17:49:40
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A se res ne da importirat iTunes knjižnice direktno v iTunsih. Sem skor prepričan, da se da.

Pa mail pomoje tudi.

Jaz bi vse drugo prej poskusil, kot tole direktno kopiranje iz backupa. Če ne drugega, bo verjetno cirkus s pravicami.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 20.02.2010
Prispevkov: 151
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #79   Objavljeno 18.05.2016 18:44:29
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lahko tudi to, za iTunes: https://support.apple.com/en-us/HT201625 - tu izbereš ~/Music/iTunes iz backupa

Za Mail pa preko Mail aplikacije File > Import Mailboxes in izbereš tist ~/Library/Mail iz backupa.

Če pa dela na tak način pa ne vem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7267
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #80   Objavljeno 18.05.2016 19:19:59
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pomoje najprej to natedi.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani