Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Time Machine - Kako deluje?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7097
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 28.09.2011 00:51:20
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je že kdo restoral zunanji disk iz Time Machina.

Crknil mi je zunanji disk. Imam backup v Time Machinu.

Crknjen disk bom nadomestil z novim, zdaj pa brskam po webu in nekako ne najdem postopka kako restorat cel zunanji disk.

Rad bi (če je možno), da bi TM po restoru nadaljeval z backupi in ne bi "pozabil" starih verzij.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 8601
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #42   Objavljeno 28.09.2011 07:12:06
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če bi na novo naložil OSX, ti io ponudilo "restore from time machine".

Za zunanji disk ni take enostavne rešitve. Pomoje boš moral kar na roko (saj je na time machinu "navidezno" direktna kopija datotečnega sistema)...

Ne vem pa, kako bo s starimi backupi...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7097
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #43   Objavljeno 28.09.2011 08:45:12
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja zgleda da je polna podpora za backupe samo za glavni disk/particijo. Za ostale diske pa bolj na pol. Sad

Našel sem eno možnost, da imenuješ particijo na novem disku enako, kot je bila na starem. Potem ti TM potegne robo iz arhiva. Sam backup pa začne na novo. Confused

Upam da bo vsaj pravice ohranil...
<Ne najdem podobe>
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 19.08.2009
Prispevkov: 2184
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #44   Objavljeno 28.09.2011 12:04:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako bi na zunanjem disku dolocil samo ne vem 400gb da mi dela backupa? da mi ne bom imel samo backup na disku!

imam wd passport 750gb, katerega bi uporabljala kdaj pa kdaj se sestra za kaksno stvar gor dat! jaz ga nisem nic formatiral, samo priklopil sem ga na maca in nstimal na timemachine in mi zdaj dela! Ce ga priklopim na winse in bo dala sestra kaj gor bo to vidno in ali je sploh mozno gor zapisat?? vem da ne bom mogel ce dam iz maca gor, to dat na winse!

lp

_________________
http://www.bolha.com/uporabnik/pimzek
MacBook Pro 15" Quad-Core i7 2.2GHz/6GB/750GB/Radeon HD 6750M 1 GB (early 2011)
iPhone 6 64GB Black
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.07.2008
Prispevkov: 398
Kraj: Velemesto Krško
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #45   Objavljeno 28.09.2011 12:45:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z disk utility naredi 2 particije! Eno formatiraj za Time Machine drugo pa v FAT32 ali pa NTFS.

Tisto drugo particijo (FAT32 ali NTFS) boš lahko uporabljal za prenos stvari med winsi in macom, druga pa ti bo za Time Machine Backup.

Pa boš mel lepo stvar rešeno Smile
<Ne najdem podobe>
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 19.08.2009
Prispevkov: 2184
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #46   Objavljeno 28.09.2011 13:09:38
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se pravi, oznacil sem zunanji disk! izbral tam partition. in dal 2 particije, prvo sem oznacil za timemachine in izbral MC OS extended journaled, al izberem MAC OS case sensetive? drugega pa bom dal v fat!! Spet dobim exFAT ali pa ms dos fat!

kaj tocno naj izberem?

lp

_________________
http://www.bolha.com/uporabnik/pimzek
MacBook Pro 15" Quad-Core i7 2.2GHz/6GB/750GB/Radeon HD 6750M 1 GB (early 2011)
iPhone 6 64GB Black
<Ne najdem podobe>
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 19.08.2009
Prispevkov: 2184
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #47   Objavljeno 28.09.2011 15:56:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
anybody?!

_________________
http://www.bolha.com/uporabnik/pimzek
MacBook Pro 15" Quad-Core i7 2.2GHz/6GB/750GB/Radeon HD 6750M 1 GB (early 2011)
iPhone 6 64GB Black
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 08.11.2006
Prispevkov: 842
Kraj: Žalec
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #48   Objavljeno 28.09.2011 20:01:03
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pimzek je napisal/a:
anybody?!


za time machine na macu izderi eno particijo max os extended drugo pa priklopi v windows mašino in particijo naredi v windows okolju v NTFS
PS. pazi da ne formatiraš v winsih mac particije

_________________
SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p.
MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE
CISCO CCNA LINUX RHCE
mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
<Ne najdem podobe>
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.07.2008
Prispevkov: 531
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #49   Objavljeno 28.09.2011 23:10:24
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Time machine si lahko preusmeriš tudi na NAS oz. UBUNTU Mašino in ti dela lepo incremental backupe B.P. Kako se to naredi (najdi na google-u en dober Deutch Guide za Lion ta dela ostali delujejo z drugimi normalno)

Uporabna aplikacija za timemachine oz. dodatek je timemachine scheduler, ta je res zakonska, saj ti poenostavi definiranje, kdaj naj kaj arhivira.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #50   Objavljeno 11.10.2011 01:50:25
time capsule in snemanje datotek
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
time capsule je namenjen time machine backupu, a zanima me, če lahko na prosti del tega diska tudi snemam fajle?


ker trenutno mi to nekako ne gre
Šerif

Šerif

Pridružen/a: 01.12.2007
Prispevkov: 10324
Kraj: EPL
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #51   Objavljeno 11.10.2011 10:20:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Iskanje: time machine+kako deluje

Rezultat: isto-imenska tema

Teme združene!


_________________
  

Apple Premium Reseller
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #52   Objavljeno 11.10.2011 11:44:07
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hvala, ker imam v hiši nekaj računalnikov tudi pc win, bi rad tudi te bekapiral in me zanima kako to uredil na pc


vem, da avtomatičnega kot pri mac ne more bit, a na zahtevo se verjetno da, ne?
<Ne najdem podobe>
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 2997
Kraj: Zürich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #53   Objavljeno 11.10.2011 11:46:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ce bi si naredil dve particiji, eno za TM in drugo za Win bi slo verjetno... Win particija bi morala biti potem formatirana za Win.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #54   Objavljeno 11.10.2011 17:52:40
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
haroker je napisal/a:
Ce bi si naredil dve particiji, eno za TM in drugo za Win bi slo verjetno... Win particija bi morala biti potem formatirana za Win.


Ne vem zakaj bi moral posebej formatirat particijo za win, kajti win podpira tako fat32 kot ntfs, medtem ko mac podpira samo fat32.

Glede na to, da je time capsule formatiran v fat32, ki ga win podpira, to ne bi smel bit problem.

Je pogoj za uporabo time capsula na win to, da je na posebni particiji ali je lahko na isti kot mac ?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.08.2011
Prispevkov: 116
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #55   Objavljeno 11.10.2011 21:45:52
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
in še nekaj


prvič sem naredil backup preko lan kabla, ker bi preko wifi predolgo trajalo, danes pa noče bekapirat, ker kao ne najde diska, čeprav time capsule uporabljam kot primarni router, torej deluje


kako je to možno ?
<Ne najdem podobe>
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 2997
Kraj: Zürich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #56   Objavljeno 11.10.2011 22:07:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Poznas omejitve Fat32 particije? Mac backup preko TM je pametno delati na mac formatiran disk. Enostavno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 01.06.2010
Prispevkov: 2057
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #57   Objavljeno 15.10.2011 15:48:51
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mam en problem in sicer iz time machine backupa bi si rad restoral samo določene podatke, in sicer aplikacije sem normalno prenesu, rad bi si pa prenesu itunes library, zaradi iphone backupa, ampak ko dam restore, izberem lokacijo, da bo prepisalo obstoječo itunes mapo, mi napiše da bodo nekaterih datotek ne more kopirat in da naj preverim da ni mapa zaklenjena ali pa sherana. mapa ni šerana ali zaklenjena, niti komplet mama library. Ve kdo v čem je fora oz. problem?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 08.11.2006
Prispevkov: 842
Kraj: Žalec
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #58   Objavljeno 15.10.2011 19:53:14
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sasoz je napisal/a:
mam en problem in sicer iz time machine backupa bi si rad restoral samo določene podatke, in sicer aplikacije sem normalno prenesu, rad bi si pa prenesu itunes library, zaradi iphone backupa, ampak ko dam restore, izberem lokacijo, da bo prepisalo obstoječo itunes mapo, mi napiše da bodo nekaterih datotek ne more kopirat in da naj preverim da ni mapa zaklenjena ali pa sherana. mapa ni šerana ali zaklenjena, niti komplet mama library. Ve kdo v čem je fora oz. problem?


ve3rjetno so te mape sistemske in v uporari, če boš napisal katere hočeš ristorat, ti bom lažje pomagal.

_________________
SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p.
MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE
CISCO CCNA LINUX RHCE
mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 01.06.2010
Prispevkov: 2057
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #59   Objavljeno 15.10.2011 23:14:07
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
darklord je napisal/a:
ve3rjetno so te mape sistemske in v uporari, če boš napisal katere hočeš ristorat, ti bom lažje pomagal.


sej sem napisal restorat hočem mapo iTunes( v kateri je tudi backup od telefona)

itunes pa sem preden sem hotel narest restore zaprl, razen če še kej teče v ozadju in ga noče prekopirat.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 08.11.2006
Prispevkov: 842
Kraj: Žalec
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #60   Objavljeno 16.10.2011 09:53:43
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sasoz je napisal/a:
sej sem napisal restorat hočem mapo iTunes( v kateri je tudi backup od telefona)

itunes pa sem preden sem hotel narest restore zaprl, razen če še kej teče v ozadju in ga noče prekopirat.


si zaprl servis Itnes Helper pred restorom?

_________________
SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p.
MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE
CISCO CCNA LINUX RHCE
mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani