Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Time Machine - Kako deluje?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.03.2008
Prispevkov: 614
Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 05.02.2009 10:24:27
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Načeloma naj bi TM delal backupe na vsako uro brez posebnega nastavljanja. Jaz do sedaj še nisem zasledil nobenih težav kar se tega tiče pa to v različnih kombinacijah.

Pa ti javi kakšno napako? Kako pa imaš narejene backupe za danes če greš v TM? Samo za ure ko si dal iz sleep-a ali imaš za vsako uro posebaj...

Morda pa nimaš toliko sprememb na računalniku in ti tako hitro naredi vsako uro backup da sploh ne opaziš Smile

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 02.10.2007
Prispevkov: 390
Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 05.02.2009 10:30:39
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne vem naredi mi samo takrat, sam pritisnem backup now in po sleepu.



PS: tudi ko pogledam cas zadnjega backupa je to po vec kot pol dneva nazaj in kopija je vedno velika al nekej cez 80MB ali pa okoli 15GB.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.03.2008
Prispevkov: 614
Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #23   Objavljeno 05.02.2009 11:15:46
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko si naredil tale screen si mac-a zbudil iz sleep ali si že delal na njem ker po screen-u se vidi da ti ravno dela backup...


Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 12.06.2008
Prispevkov: 155
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #24   Objavljeno 05.02.2009 23:22:33
Vprašanje:
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj pa v primeru, da prvi backup naredim CELOTNO SLIKO, skratka vsega kar je na Mac HD, potem pa le manualno backupe SAMO DOCUMENTS FOLDERja in nič drugega.

Torej tako, da je prvi zapis bil zapis celotnega sistema, nastavitev, aplikacij, itd. potem pa ob naslednjih backupih shranjujem le mapo DOCUMENTS, v kateri so najpomembnejše zadeve...

S tem bi prihranil veliko prostora in časa - zanima me pa nasledenje, če bo to delovalo v primeru da računalnik mrkne? Ali bom potem, na NOV, računalnik lahko avtomatsko naredil restore iz TIME MACHINE diska, ki mi bo na nov MAC prepisal vse nastavitve in programe iz tistega prvega BACKUP procesa in bodo še zmeraj na voljo vsi backupi DOKUMENTOV iz mape DOCUMENTS?

Potemtakem bi moral TIME MACHINu ukazati da na odznači vse razen Documents, kar še ne vem točno kako bi naredil, ampak glede na to, da se mi recimo zelo malo stvari spreminja v sistemu, pa je menda veliko tistih skritih kotičkov, ki time machine vseeno backupira, kot je safari Cache in mail cache in še čuda stvari, potem kar pride do stiske s prostorom.

Po drugi strani pa se bojim, da bi ob tem, ko bi dolgo časa backupiral samo documente in nič drugege, da ne bi katero pomembno SISTEMSKO potezo Time Machine zbrisal ali pa je pač sploh ne bi presnel, kljub temu da bi jo moral?

Kompliciram ampak raje vprašam da mi ne bo čez eno leto žal.

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #25   Objavljeno 06.02.2009 01:47:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zato si jaz dam home folder na drugo particijo in imam mir, če gre v sistemu kaj po zlu. Je pa seveda zelo pametno ustvarjati backupe.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 02.10.2007
Prispevkov: 390
Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #26   Objavljeno 06.02.2009 09:28:16
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
imamo je napisal/a:
Ko si naredil tale screen si mac-a zbudil iz sleep ali si že delal na njem ker po screen-u se vidi da ti ravno dela backup...


Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch


Zbudil. Backup je bil velik preko 15GB.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.01.2009
Prispevkov: 124
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #27   Objavljeno 06.02.2009 12:19:02
Re: Vprašanje:
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@kemik20

Ne delaj tega. TM je pameten, itak shranjuje samo spremembe, zato naj te ne skrbi prevelika poraba prostora. Če ne delaš nič drugega kot urejaš dokumente, bo shranjeval samo te spremembe, pa še kaj sistemskih sprememb. Ti ni treba okoli tega na roke skrbet. TM je narejen z namenom biti pameten, enostaven in učinkovit backup program.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 12.06.2008
Prispevkov: 155
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #28   Objavljeno 06.02.2009 12:51:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok super, hvala za odgovor.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 1942
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #29   Objavljeno 06.02.2009 22:00:36
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mene pa zanima, kako se v TM naredi npr. backup Microsoft Messengerja (Mac)? Namrec, morda bom na novo instaliral Leoparda, a ne bi rad izgubil smajlijev v MSNju, zato bi rad naredil backup le-teh. Kako to storiti?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.11.2008
Prispevkov: 138
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #30   Objavljeno 25.03.2009 22:03:39
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mene pa zanima če si naredim drugo particijo na istem disku kot je OSx (imam npr. 1T diska pa bi ga razpolovil za backup), če mi bo to formatiralo celoten disk, ali samo ostanek 500Gb, kar bi bilo druga particija.



Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.11.2008
Prispevkov: 138
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #31   Objavljeno 25.03.2009 22:13:39
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bordon je napisal/a:
Mene pa zanima če si naredim drugo particijo na istem disku kot je OSx (imam npr. 1T diska pa bi ga razpolovil za backup), če mi bo to formatiralo celoten disk, ali samo ostanek 500Gb, kar bi bilo druga particija.



Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch


Butl jaz...vsak dan govorim angleško, pa ne vem da "resized" ne pomeni "erased"... Laughing

Sem že uredil zadevo!!!!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #32   Objavljeno 25.03.2009 22:17:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@Bordon ne razumem zakaj delaš arhivo na istem disku ki ga arhiviraš to je skregano z logiko. Če se ti sesuje sistem(kar se ti ne bo) ti še to pride prav če pa ti crkne disk(za kar pa je namenjen TM) pa ti ne bo ta arhiva nič pomagala. Kupi si zunanji disk in tja arhiviraj.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.11.2008
Prispevkov: 138
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #33   Objavljeno 25.03.2009 22:37:06
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
[quote="DzaroG"]@Bordon ne razumem zakaj delaš arhivo na istem disku ki ga arhiviraš to je skregano z logiko. Če se ti sesuje sistem(kar se ti ne bo) ti še to pride prav če pa ti crkne disk(za kar pa je namenjen TM) pa ti ne bo ta arhiva nič pomagala. Kupi si zunanji disk in tja arhiviraj.[/quote]

Ne vem kakšne so možnosti da mi crkne disk, v življenju še nisem imel primera (nikoli ne reci nikoli); backup delam samo za primer, če slučajno kej pomembnega po pomoti zbrišem in se lahko potem vrnem k tej datoteki preko TM-ja.
Tu se gre bolj za delo , družinske fotke otrok in domačih filmčkov.

Si pa mislim v prihodnosti kupit nek zunanji disk, samo za ta backup, do takrat pa želim malo sprobat ta Time Machine....tako da gre sedaj samo za nek špilaraj.

Bi pa prosil malo za mnenja...in sicer kakšen zunanji disk kupit...da je lepo in kvalitetno! Rolling Eyes
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #34   Objavljeno 25.03.2009 22:41:01
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ma to je spet zgodba za sebe... Vsak bo hvalil svoje... Načeloma je vseeno ker neke hitrosti ne rabiš. WD, Time Capsulo, itd...

Ne se ustrašit ko boš delal prvič z TM ti bo delal cca 1h ali več... Pa logika je da mu poveš kaj naj ne arhivira ne kaj hočeš da arhivira torej kar mu ne boš označil bo arhiviral.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.11.2008
Prispevkov: 138
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #35   Objavljeno 25.03.2009 22:47:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja za prvič sem mislil kar čez noč pustit da TM naredi svoje! Pa itak še nimam vseh svojih podatkov iz PC prenesenih, tako da je bolj srovšna!

A je to normalno da mi particijo 500Gb dela že kakšnih 15-20 minut?

Piše mi Modifying partition map. in črtice letijo...je to normalno?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #36   Objavljeno 25.03.2009 22:56:14
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pomoje ja ker je kar velika. Jaz sem v glavnem delal z iPartition-om pa si je vedno vzel čas... in to na manjših GB-tih...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.07.2008
Prispevkov: 383
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #37   Objavljeno 27.03.2009 18:40:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bordon je napisal/a:
Ne vem kakšne so možnosti da mi crkne disk, v življenju še nisem imel primera (nikoli ne reci nikoli)

Na 3 leta starem HP laptopu sem arhiviral podatke na USB ključ in hotel ponovno naložiti sistem in formatirati disk ... in med formatiranjem mi disk crkne.

Tako da res nikoli ne reči nikoli!

Jaz sem takrat imel "srečo" (narekovajo za to, ker niso bili pomembni podatki). Ampak večinoma potem ostaneš brez podatkov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.02.2008
Prispevkov: 245
Kraj: vrhnika
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #38   Objavljeno 16.06.2010 17:46:57
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mene pa zanima sledeče. disk na mac-u mi je crknil in imam sedaj novega. ker bi rad naredil red in bi prenesel samo določene zadeve, me zanima kako se restora mape. največji problem imam z adresarjem in itunsi ker mi noče naložit podatkov. naloži samo program.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 14.03.2008
Prispevkov: 1242
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #39   Objavljeno 16.06.2010 18:23:36
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
St0rMl0rD je napisal/a:
Zato si jaz dam home folder na drugo particijo in imam mir, če gre v sistemu kaj po zlu. Je pa seveda zelo pametno ustvarjati backupe.

LP
-J

Ločitev home folderja in uporaba time machine je nesmisel. Imeti home folder na ločeni particiji istega diska je pa tudi bolj tako tako. To pride v poštev, ko pogosto menjuješ (testiraš) UNIX OSe ali pa če maš kak server z več userji.

Sicer vsakemu svoje ampak res ne vidim zakaj bi mel vklopljen time machine in pe zraven na ločeni particiji home folder.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 27.09.2011
Prispevkov: 1
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #40   Objavljeno 27.09.2011 11:33:56
time capsule
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zdravo

zanimam me, kako nastavit sledečo zadevo:

v dnevni sobi imam router (ker je pač tja napeljan kabel od ponudnika), v delovni sobi se bo nahajala kapsula. kapsulo bi rad preko wirelessa povezal z routerjem.

ja vem, da je lahka kapsula že router Smile... ampak mel bi rad tako razporejeno, kot sem napisal (na kapsulo bo potem konektan še printer pa zunanji diski in ne bi rad mel vsega tega v dnevni sobi)

zanima me pa kako se to naredi. a moram najprej kapsulo povezat z kablom na router da kje potem nastavim kake nastavitve? al je že zadosti, da se z macom povežem na kapsulo in jo tam dodam v omrežje?

tnx v naprej
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani