Jabuk
Televizija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 07.12.2008
Prispevkov: 560
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.11.2019 23:41:32
Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V eno sobo bi rad dal tv, kjer bi rad gledal tudi kakšne tv programe ampak imam samo internetni dostop, iptv odpade zaradi linije (max 1).
Zdaj se pa odločam med smart tv ali pa kak xiaomi tv box...
Je možno pri zgornjih dveh opcijah uporabljat mobio? Je kaka druga možnost gledat naše tv kanale?
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 01.09.2010
Prispevkov: 69
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 05.11.2019 00:22:18
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če bi rad gledal naše programe si naroči telemach paket kjer imaš še dodatni EON smart TV. Namesti aplikacijo na tv (bodi pozoren da podpira) in imaš dodatni tv z istimi programi kot v dnevni sobi. Za appleTV se mi pa zdi da ni en aplikacije, naj me kdo popravi če se motim.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 01.10.2014
Prispevkov: 157
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 05.11.2019 09:19:07
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jester je napisal/a:
Za appleTV se mi pa zdi da ni en aplikacije, naj me kdo popravi če se motim.


Samsung recimo jo ima že predinštalirano na Tiznu...

_________________
iPhone XS Max 256GB Silver
iPhone X 64GB Silver
iPhone 7 Plus 128GB Jet Black
iPhone 6 Plus 128GB Silver
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 15.05.2009
Prispevkov: 1918
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 05.11.2019 09:24:13
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Neki pa ne štekam, če je eon že instaliran na TV zakaj bi človek potem vzel eon paket. Jest ga ne vzamem (imam sony brez možnosti instalacije eona) samo zato ker imam potem spet 2 daljinca kar močno sovražim Smile
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9394
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 05.11.2019 09:25:03
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj se zavedaš, da tudi "mobilna telezivija" potrebuje dovolj linije za delovanje? Za dobro sliko praktično nič manj od IPTV-ja.

Sicer pa kot so ti omenili... za (dobro) televizijo na smart TV-ju boš moral zamenjati operaterja. Trenutno imaš na izbiro Telemach ali T-2. Ostali so na tem področju slabši.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 14.11.2012
Prispevkov: 573
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 05.11.2019 10:33:07
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Točno tako... če maš “linijo 1” kot praviš, je vseeno, kako bi gledal TV, ker sploh ne bo delalo, stream SD kanala rabi 3-3.5 Mbps... HD dvakrat toliko. Tudi če vzameš tv z appom Eon, je konec koncev isto kot še en Eon box priklopljen. Če maš že enega nekje drugje v stanovanju, pa ga ne izklapljaš iz elektrike, ti bo tisti stalno vlekel 3 Mbps (če je SD program). Pa dvomim, da nimaš wifija, ki bo tudi postal neuporaben pri takih hitrostih

_________________
tv 4
MacBook Pro 2018 15"
Watch 4
iPad Pro
iPhone Xs Max
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.01.2009
Prispevkov: 215
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 05.11.2019 12:08:46
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Goran je napisal/a:
Neki pa ne štekam, če je eon že instaliran na TV zakaj bi človek potem vzel eon paket. Jest ga ne vzamem (imam sony brez možnosti instalacije eona) samo zato ker imam potem spet 2 daljinca kar močno sovražim Smile


Amm sej za app ravno tako rabiš naročino (aka EON paket). Tako kot za Netflix app rabiš Netflix naročnino. App samo po sebi ti nič ne koristi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 15.05.2009
Prispevkov: 1918
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 05.11.2019 13:54:16
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam telemach, nek premium paket iz zato tudi eon aplikacijo na tablici (s telekomovo kartico). Nimam pa eona na TV aparatu in moram zato vedno airplayat. Bi bilo elegantnejše imeti app na TV. Ampak za moj sony ga ni, sem itak mislu, da ga ni za noben TV. Če bi vzel eon paket bi delal na TV ampak kot rečeno mi gre na organ, da moram imeti več daljincev, sem zato pred leti tudi zamenjal snemalnik za kartico
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.01.2009
Prispevkov: 215
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 05.11.2019 14:21:43
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Goran je napisal/a:
Imam telemach, nek premium paket iz zato tudi eon aplikacijo na tablici (s telekomovo kartico). Nimam pa eona na TV aparatu in moram zato vedno airplayat. Bi bilo elegantnejše imeti app na TV. Ampak za moj sony ga ni, sem itak mislu, da ga ni za noben TV. Če bi vzel eon paket bi delal na TV ampak kot rečeno mi gre na organ, da moram imeti več daljincev, sem zato pred leti tudi zamenjal snemalnik za kartico


Tudi če bi vzel EON paket, ti app še vedno ne bi delal, če ga ni za tvoj TV Smile Bi pa res lahko potem dobil EON box.

Drugače app obstaja za večino novejših SmartTVjev tako za AndroidTV, Tizen OS kot WebOS. Problem so edino lower end modelih, kjer so nekateri proizvajalci začeli tlačit gor nek strip down OS, kjer ne moreš nič pametnega naložit in pa seveda starejši TVji brez ali z zastarelim Smart delom.

Box drugače podpira tudi HDMI-CEC, tako da ni nujno, da rabiš več dalincev. Je pa malo odvinsno tudi od kombinacije s TVjem, kako dobro deluje. Jaz imam EON paket in recimo na main TVju v dnevni lepo app (+ DVB-C s conaxom za backup), medtem ko imam v splanici nek starejši TV, kjer sem box skril zadaj med stenski nosilec in sam TV, tako da je neviden, uporabljam pa samo dalinec od boxa.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 15.01.2016
Prispevkov: 79
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 05.11.2019 18:32:43
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam EON box in Sony bravio staro cc5 let.
Za oboje uporabljam daljincem od eon boxa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 07.12.2008
Prispevkov: 560
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 05.11.2019 18:55:23
Re: Televizija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z internetom nebo težav, ker imam svojo linijo preko mikropinga (tisto z iptv imata starša) in slednji nima iptv.
Zdaj primarno mi je da mi laufa gor netflix, tv programe bi rabil redkeje za kak motogp ipd pogledat. Če nebo bolj elegante rešitve bom pač takrat priklopil prenosnik.
Moram pa preverit kolko bi ta eon koštal.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani