Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 619
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 02.02.2019 11:17:54
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
TilenH je napisal/a:
Hvala, sem vmes pisal pa nisem videl, da je prišel odgovor.
Torej iz tega izhaja, da so kabli, ki so v steni, problem...

Zdaj pa nagradno vprašanje.... Ali se lahko kable zamenja (brez uničevanja sten)...? Vse je na novo prebarvano Smile


Zakaj pa ne.. obstaja orodje(nevem kk bi mu reku po slovensk) s kermu se povleče nove kable.. glede na to da če bi jih menu bi lahk novega prvezu za starega pa s tem k bi enega vlekel vn bi drugena notr. Ne nas pa uprašat kok so cevi pr vas zapolnene z kabli ker če so dobrp polni zna bit v v uvinku problem haha..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.11.2010
Prispevkov: 327
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #42   Objavljeno 02.02.2019 11:19:22
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Točn tko, če je kabl v cevi pol "nebi smelo" biti problema... Se priveže na stari kabl novega in potegneš pa seveda upaš da se ti na poti kje ne strga Surprised
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1085
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #43   Objavljeno 02.02.2019 11:22:40
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
thxslo je napisal/a:
Zakaj pa ne.. obstaja orodje(nevem kk bi mu reku po slovensk) s kermu se povleče nove kable.. glede na to da če bi jih menu bi lahk novega prvezu za starega pa s tem k bi enega vlekel vn bi drugena notr. Ne nas pa uprašat kok so cevi pr vas zapolnene z kabli ker če so dobrp polni zna bit v v uvinku problem haha..


Foršpon? Smile ne vem, pojma nimam... bom verjetno mojstra potreboval... je pa tako, da bi moral vlect samo na 2 lokaciji... v dnevno in pisarno... dolzina pa je cca 15-20 m od vrat stanovanja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.11.2010
Prispevkov: 327
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #44   Objavljeno 02.02.2019 11:52:47
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri kablih maš pa kar veliko izbire, odvisno kaj bi rad. Bi želel samo popraviti trenutno stanje da boš imel povsod 1gbps ali gledaš tudi malo naprej proti 10gbps.

Za 1gbps bi znal bit utp cat 5e dovolj dober, cat 6 pa odličen. Če pa želiš 10gbps pa kar cat 7. V vsakem primeru pa priporočam da je kabel STP-shielded. S tem boš zmanjšal elektromagnetne interference oz šum, če gre kabel kje blizu električne napeljave Smile moraš pa potem tudi konektorje/vtičnice dat take ki “podpirajo” shieldan kabel, ker če pustiš ovoj nekje v zraku (potencialno gledano), narediš več škode kot koristi za EMI...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1085
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #45   Objavljeno 02.02.2019 12:23:00
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Načeloma bi lahko razmišljal tudi o 10Gbps / torej o Cat7... sploh ni problems, ker je verjetno razlika v ceni med cat6 in cat7 majhna... A ne?

O kakšnem strošku pa govorimo...? Torej:
- cca. 50m kablov (2x 25m)
- "nova" vtičnica za shielded kabel
- storitev zamenjave...

Verjetno je postopek tak, da se vtičnico odstrani in se potem na strani, kjer pridejo kabli v stanovanje (glavna vrata) potegne, a ne?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 619
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #46   Objavljeno 02.02.2019 12:49:49
Re: Telekom Slovenije modem in Airport Extreme
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
TilenH je napisal/a:
Načeloma bi lahko razmišljal tudi o 10Gbps / torej o Cat7... sploh ni problems, ker je verjetno razlika v ceni med cat6 in cat7 majhna... A ne?

O kakšnem strošku pa govorimo...? Torej:
- cca. 50m kablov (2x 25m)
- "nova" vtičnica za shielded kabel
- storitev zamenjave...

Verjetno je postopek tak, da se vtičnico odstrani in se potem na strani, kjer pridejo kabli v stanovanje (glavna vrata) potegne, a ne?


malo pogoglaj,poklic naokol.....glede na to da mas v podpisu izdelava spletnih strani ti nebi smel predstavlat težav. Nek ne-spjevc aka "prjatu" ti bo zih za 2x manj naredu ko nek sp-jevc. Mislm pa da vecina elektro instalaterjev zna utp kable stukat =)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani