Jabuk
Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora!
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 08.06.2018
Prispevkov: 5
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.06.2018 13:06:26
Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo.

Imam vprašanje. 9.3.2018 sem kupila iphone 7. Iz starega iphona smo prenesli preko itunesa aplikacije in vse podatke. Takoj sem naredila backup.

Sedaj pa mi več noče narediti backup. Opozori me, da ni bil že 12 tednov backup narejen. Ko kliknem nanj, imam od 5GB zasedeno le 167,8 MB (praktično nič). Kar pomeni, da bi moralo biti še dovolj prostora za backup. Označeno imam photos off, ostale, kot so mail, contact, notes, calendars, reminders, keychain, find my iphone, icloud backup, icloud drive pa on. (Moja kolegica ima isto označeno in ji takoj naredi backup)

Ko dam za izračun storage manage, mi izračuna kot 10GB, pa sem odznačevala nekatere aplikacije pa ni nič boljše.

Ko dam Icloud backup, mi napiše backing up... in takoj napiše: this iphone cannot be backed up because there is not enough icloud storage available.
Icloud backup will occur later when connected to power, locked and on a wi-fi.

V tem primeru sem imela priključenega v elektriko in prižgan wi-fu.

Prosim za pomoč, kaj naj storim? Ali mi lahko kdo napiše celoten postopek, da naredim backup?

Preko itunes-a sem, ampak bi rada naredila na mobitelu backup, ker ko sem zamenjala iphone sem bila na mobitelu 3 ure, da so mi prenesli preko itunesa, to pa več ne želim.

Prosim za napisano razumljive korake, da bom uspešno naredila backup, ker očitno to sama ne znam narediti oz nekaj ne delam prav.

Hvala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.06.2010
Prispevkov: 541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 08.06.2018 13:15:59
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
iPhone naredi backup na: pc oziroma in/ali iCloud.

na pc: imas prostora kolikor ga pac imas na svojih diskih.

iCloud: vsi uporabniki dobijo na voljo le 5GB prostora brezplacno, vec je mozno ob mesecnem placilu.

tebi ocitno kaze, da bi bil backup tvojega iphona cca 10GB. (ce sem prav razumel zgoraj napisano).

torej: ali dokupi prostor na iCloud-u (do 200GB je se dokaj ugodno)
ali naredi backup na pc (nalozi itunse in oznaci, da je to trusted pc)
ali pobrisi/oznaci manj stvari za backup na iCloud.

upam, da ti tole kaj pomaga. lp
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 08.06.2018
Prispevkov: 5
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 08.06.2018 13:34:51
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Smt, hvala.

Tako je, backup mojega iphona bi bil cca 10GB. Torej, če bi dokupila prostor na iCloudu, kakšen je postopek tega nakupa? Nekaj vidim, da mi ponuja, ampak kako to poteka? Če označim 200GB nakupa, pomeni 2,99eur na mesec? Preko česa potem ta znesek plačujem? Lahko ta “zakup” tudi kadarkoli prekličem?

Hvala.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 21.08.2010
Prispevkov: 1320
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 08.06.2018 13:48:48
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Plačaš z kreditno kartico. Vsak mesec ti pošljejo mail, da te opozorijo na to, da bodo trgali in pa račun. Trgajo iz kartice, ki jo vpišeš.
Kadarkoli lahko naročnino prekličeš.

_________________
MacBook Pro 15" mid 2014
iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray
iPad 3 16GB+Cellular White
Apple TV 4th generation
Apple Watch Series 5 44mm Stainless Steel
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 08.06.2018
Prispevkov: 5
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 08.06.2018 14:00:57
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, hvala.

Bom iphone priključila še na itunes in bom naredila Automatically Back Up on This computer.

V primeru, če jutri kupim novi iphone, priključim na moj pc novi iphone, odprem itunes, in kaj kliknem da bo moj zadnji backup (iz prejšnjega iphona) naložen na novi iphone?

Hvala za odgovor.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.04.2014
Prispevkov: 314
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 08.06.2018 15:21:07
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nestika0 je napisal/a:
Ok, hvala.

Bom iphone priključila še na itunes in bom naredila Automatically Back Up on This computer.

V primeru, če jutri kupim novi iphone, priključim na moj pc novi iphone, odprem itunes, in kaj kliknem da bo moj zadnji backup (iz prejšnjega iphona) naložen na novi iphone?

Hvala za odgovor.


Ko boš priklopila novi iPhone te bo iTunes vprašal ali želiš nastaviti iPhone iz Backupa ali kot novo napravo (Set up as new device).

Ti boš izbrala backup. Mislim, da potrdiš še na telefonu in telefon se bo naložil iz backupa. Preneslo bo fotke, sporočila itd., nastavitve (nekaj tudi iz iCloud če imaš omogočeno), začelo bo prenašati aplikacije, ki si jih imela na prejšnjem iPhone.

_________________
iPhone 11 Pro 64Gb | Watch Series 5 44mm | MacBook Pro Retina 13" 256Gb (Late 2013) | Airpods
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 08.06.2018
Prispevkov: 5
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 08.06.2018 15:35:35
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tby100, najlepša hvala za odgovor in pomič! Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.04.2014
Prispevkov: 314
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 08.06.2018 15:39:22
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Te bo pa že novi iPhone vmes vprašal, ali želiš iz backup iz računalnika. Lahko kar tam izbereš in potem samo priklopiš na računalnik.

_________________
iPhone 11 Pro 64Gb | Watch Series 5 44mm | MacBook Pro Retina 13" 256Gb (Late 2013) | Airpods
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 08.06.2018
Prispevkov: 5
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 08.06.2018 16:13:54
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Aha, ok, najlepša hvala! 😊 če bo še kakšna težava, se oglasim.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 07.06.2014
Prispevkov: 21
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 13.10.2019 21:34:09
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo.

Punca je s svojega iphona naredila backup na maca. Ko je naredila restore, pa želela spravit backup nazaj na iphone, ji ni šlo, zahtevalo je neko geslo. Moja se ni mogla spomnit, da bi sploh dala kakšno geslo, karkoli smo vtipkali ni šlo. Čez čas je telefon iztaknila iz maca, čez nekaj časa pa spet poskušala in ga spet povezala s compom, ki je pa avtomatsko naredil backup. Torej je prejšnji backup izbrisan oz. ne obstaja več, ker ga je ta nadomestil oz. presnel? Ker če grem gledat v library obstaja samo en backup.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 05.06.2014
Prispevkov: 51
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 13.10.2019 21:48:20
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MaliFric je napisal/a:
Živjo.

Punca je s svojega iphona naredila backup na maca. Ko je naredila restore, pa želela spravit backup nazaj na iphone, ji ni šlo, zahtevalo je neko geslo. Moja se ni mogla spomnit, da bi sploh dala kakšno geslo, karkoli smo vtipkali ni šlo. Čez čas je telefon iztaknila iz maca, čez nekaj časa pa spet poskušala in ga spet povezala s compom, ki je pa avtomatsko naredil backup. Torej je prejšnji backup izbrisan oz. ne obstaja več, ker ga je ta nadomestil oz. presnel? Ker če grem gledat v library obstaja samo en backup.


Zahteval je geslo backupa, ker je imela ob backupu vkljopljen kriptiran način (da je res backupalo vse podatke in jih zašifriralo). Če ni gesla zapisala na list ali shranila v keychain, neboš nikakor prišel do restora.
Če je na računalniku dovolj prostora bi mislim da moral shraniti oba, drugace pa starejše briše.

_________________
 Retina MacBook Pro (Late 2013): Intel i5 2.4 GHz, 8GB RAM, 256GB SSD 
 iPhone 8 Plus 64GB 
 Watch Series 5 GPS 44mm Space Gray - Sport Band 
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 01.10.2014
Prispevkov: 157
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 14.10.2019 15:52:28
Re: Zakaj na iPhonu noče narediti backup, je dovolj prostora
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mc_lado je napisal/a:
Zahteval je geslo backupa, ker je imela ob backupu vkljopljen kriptiran način (da je res backupalo vse podatke in jih zašifriralo). Če ni gesla zapisala na list ali shranila v keychain, neboš nikakor prišel do restora.
Če je na računalniku dovolj prostora bi mislim da moral shraniti oba, drugace pa starejše briše.


mislim da ne... oziroma ga zagotovo prepiše, v kolikor gre za backup iste naprave. Če pa gre za več naprav, potem pa pri vsaki napravi shrani vedno zadnjega.

Sprva sem domneval enako kot ti. Zdaj, za vikend sem po daljšem času naredil backup ajfona na računalnik, pa mi je prepisalo starega, že obstoječega, s tem novim. Imam pa več kot dovolj prostora, SSD 512 GB, sicer Windows OS

_________________
iPhone XS Max 256GB Silver
iPhone X 64GB Silver
iPhone 7 Plus 128GB Jet Black
iPhone 6 Plus 128GB Silver
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani