Jabuk
Težave z routerjem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.10.2017 17:20:36
Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Problem je sledeč.

Router je normalno deloval skozi, gor imam OpenWRT zaradi wpa_supplicanta, ki mi omogoča uporabo Wifija tudi v študentskih domovih. Zaradi motenj sem šel spremenit kanale in iz 802.1g spremenil v g+n. Sedaj router se ne pokaže več med dostopnimi točkami, ne poveže ga niti z kablom. Router je zgleda zablokiral med updatom nastavitev in se je zjebala startup scripta.

Vse kar se naredi, ko se poveže z računalnikom preko kabla piše "Self-Assigned IP", ni router gatewaya in nič. Preko GUI nimam dostopa do routerja. Prav tako ni dostopa do routerja prek SSHja.

Lučke na routerju utripajo iste kot so utripale prej ko je še deloval normalno. Reset gumb ne naredi nič.

Ima kdo kakšno idejo, kaj se lahko naredi?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 22.02.2010
Prispevkov: 327
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 01.10.2017 19:28:44
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Model routerja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.11.2007
Prispevkov: 390
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 01.10.2017 19:52:48
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jeba, temu se reče, da se ti je router brick-al. Večina routerjev ima na matični pološči serijski port , preko katerega lahko prideš do konzole in tam vidiš kakšna napaka je. Rabiš pa za to poseben pretvornik za usb na serijski port. Ponavadi je pa potrebno še prilotati žice na matično ploščo od routerja. Na internetu ponavadi najdeš navodila za tvoj model.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 01.10.2017 22:16:23
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Model routerja je Linksys WRT160NL z OpenWRTjem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.02.2008
Prispevkov: 3385
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 01.10.2017 22:25:52
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Model routerja je Linksys WRT160NL z OpenWRTjem.


Za moje pojme je bolj smotrno gldat za drugim.
Pomoje ze router za 50€ prekaša tega wrt160NL model.

Ce si pa res tko čustveno navezan nanj, se pa meni pomoje en še nekje valja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 01.10.2017 22:35:30
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V bistvu router tako ali tako ni bil v uporabi, dokler ga nisem jaz vzel v študentski dom, ker sem pač rabil relativno dober router, za furanje OpenWRT da si lahko nastavim Wifi v študentski sobi, ker Mac pač ne dopušča delanje hotspota.

Router niti ni moj, tako da neke škode sam sebi nisem povzročil, razen da bom zdaj moral kupit novega Very Happy

Če imate predloge za kakšen dober router, do 50€ (ki ima možnost furanja OpenWRT, ker je to pogoj) se priporočam.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 22.02.2010
Prispevkov: 327
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 02.10.2017 06:31:49
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Mac pač ne dopušča delanje hotspota.


https://www.howtogeek.com/214053/how-to-turn-your-mac-into-a-wi-fi-hotspot/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 02.10.2017 09:36:07
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Robert - Če imaš normalno povezavo gre delat HotSpot, ampak v primeru da imaš povezavo na principu 802.1X pa ne gre, zaradi varnostnih razlogov.

Če imate predloge za kakšen dober router, do 50€ (ki ima možnost furanja OpenWRT, ker je to pogoj) se priporočam.
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 28.06.2011
Prispevkov: 17
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 02.10.2017 12:19:22
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Robert - Če imaš normalno povezavo gre delat HotSpot, ampak v primeru da imaš povezavo na principu 802.1X pa ne gre, zaradi varnostnih razlogov.

Če imate predloge za kakšen dober router, do 50€ (ki ima možnost furanja OpenWRT, ker je to pogoj) se priporočam.


Kupi rabljenega na bolhi - Linksys WRT54GL. Za studentsko sobico bo ok. Ko sem bil jaz v studencu sem prek tega ruterja mel svoje 3 naprav povezane in se cimri so bli povezani Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 02.10.2017 13:27:14
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem gledal TP Link TL-WRD3600. A je ta dober? OpenWRT je podprt.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 17.09.2008
Prispevkov: 253
Kraj: MS
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 02.10.2017 14:28:10
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
si probal z 30-30-30??

prižgeš in držiš reset 30 sec., nato ugasneš s tem da naprej držiš reset 30 sec., nato prižgeš nazaj in še naprej držiš reset 30 sec.

Mogoče pa "vžge".

Jaz sem mojega že par x tako rešil.
LP, Mitcho
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 02.10.2017 18:36:42
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kosic je napisal/a:
Kupi rabljenega na bolhi - Linksys WRT54GL.

pa v kerem letu ti živiš? 2004?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 02.10.2017 18:45:26
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Model routerja je Linksys WRT160NL z OpenWRTjem.

probaj failsafe mode.. to je edina solucija za reflash, ki jo jaz poznam.

https://fleshandmachines.wordpress.com/2011/08/17/how-to-reflash-the-linksys-wrt160nl-with-openwrt/

pa še malo branja..
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Tftp_flash
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.11.2010
Prispevkov: 327
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 02.10.2017 19:45:10
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam doma po hiši 4 tele routerje (wrt160nl), za 3 nadstropja, pa dela vse dolično že 5 let. Na njih seveda teče dd-wrt.

Sem pa seveda kar nekajkrat moral preko serijskega porta na novo flashat, ker je bil build dd-wrtja zjeban, ko sem se igral in nalagal različne verzije. Še vsakič pa sem jih uspešno spravil nazaj k življenju. Drugače pa zlato pravilo je, ne nalagaj novih nepreverjenih verzij če na prejšni vse dela Very Happy

Skratka če rabiš pomoč, sem ti na voljo Wink

EDIT: Če ti kaj pomaga, sam delam po teh navodilih : http://netphy.blogspot.si/2015/02/rescue-mode-ac56u-and-how-to-recover.html?m=1

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 02.10.2017 20:32:19
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No zadeva je taka Very Happy

Mogoče sem butl... v bistvu sem dejansko butl in to velik butl.

Torej...

Ker sem uničil WRT160NL sem kupil na preko bolhe TP-Link WDR3600 z že nameščenim OpenWRT. Začelo se je super, lepo naložim ves software na router in začnem rihtat internet iz študenta.

In lej ga zlomka, bricknem še tega. Ni mi jasno kako, ampak zadeva se sredi nastavitev ustavi in pol mrkne. Potem pa mi ga uspe spravit v Failsafe mode (ki ga OpenWRT ima). Se nekaj igram, naredim še večje sranje in zdaj ga niti v Failsafe mode več ne spravim. Vglavnem katastrofa.

Dva dni in dva bricknjena routerja.

No vsaj tako sem mislil.

Pol sem začel študirat, da ima verjetno tudi WRT160NL failsafe mode in sprobaval vse žive fore z gumbi, no uspelo mi ga je dati v Failsafe mode in router zdaj deluje spet tako kot mora.

Vglavnem, zdaj sem kupil router za brezveze, ki je po mojem zdaj totalno bricknjen. Tako da bi rabil tvojo pomoč SmartBoy, če mi pomagaš tega WDR3600 ponovno flashat Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.11.2010
Prispevkov: 327
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 02.10.2017 20:42:17
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tukaj so ena navodila za seriski flash - http://dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=921043

Ampak rabs usb na serial...
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 28.06.2011
Prispevkov: 17
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 02.10.2017 20:50:10
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hhsk je napisal/a:
pa v kerem letu ti živiš? 2004?


res da je zastarel ampak za nastavit wi-fi v študentski sobici je čist ok... Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 02.10.2017 22:16:02
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
SmartBoy je napisal/a:
Tukaj so ena navodila za seriski flash - http://dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=921043

Ampak rabs usb na serial...


Tu so navodila kako unbrickati preko TFTPja. Sem probal po teh navodilih pa ni nobenega znaka življenja od routerja, razn tega da gori Power Led pa da spušča pinge na terminalu.

V bistvu sem že gledal nekaj kako rešiti zadevo preko serial cabla. A je tale serial cabel podoben za vse routerje? Te je lažje da mi ti zadevo zrihtaš...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 03.10.2017 06:08:06
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
če se pravilno spomnim jtag na usb ne dela, vsaj meni ni uspelo (analog v digital = no go), pa sem probal vse živo. tko, da, če boš že kupoval jtag, kupi takega s serial (rs232) portom pa ga potem poveži na rs232 (če sploh še maš kak pc ki ima ta port)

kosic je napisal/a:
res da je zastarel ampak za nastavit wi-fi v študentski sobici je čist ok... Smile

aja, ker je pa študenska sobica potem je pa kul? men kr slabo postane k vidim leta 2017 priporočilo za nakup wrt56gl.. prosim nehej svetovat ljudem nakup tega zastareleg ruterja.
a tebi kdo svetuje nakup 33MHZ 386? ker veš.. to je blazno stabilen pc.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 652
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 07.10.2017 00:04:39
Re: Težave z routerjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
UPDATE:

Po tem ko sem uspel prvi router (WRT160NL) zrihtati že preko Failsafe mode na OpenWRT.

Zdaj sem uspel zrihtat še drugega. Sicer tole je bilo malo bolj "zahtevno" ampak tudi nič kaj preveč. Na bolhi sem kupil UST UART konverter, povezal zadevo na računalnik in prek Putty in TFTP uspešno flashal OpenWRT gor. Zadeva zdaj laufa.

Če se komu zgodi podobno, sem v teh par dnevih tolko zadev prebral in probal, da me lahko prosto karkoli vpraša v zadevi z routerji.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani