Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Operaterji in problemi ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.04.2014
Prispevkov: 314
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 07.06.2018 12:58:32
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Preveč smo na netu Very Happy

_________________
iPhone 11 Pro 64Gb | Watch Series 5 44mm | MacBook Pro Retina 13" 256Gb (Late 2013) | Airpods
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.03.2017
Prispevkov: 69
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #42   Objavljeno 08.06.2018 09:30:18
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Jaz tudi mislim, da ni treba takoj, ko se poveca mesecna poraba prenosa podatkov, iskati nekih teorij zarote, kako nas operaterji lupijo... Rolling Eyes Wink

Namesti si kaksen program, ki ti belezi promet... pa sam preracunavaj, katera zadeva koliko porabi ...


Ne gre se mi sedaj za te GB in MB, govorim nasplosno, ugotovitve. V sluzbi telefon ves cas na Wifi-ju, doma isto, konstantno ista uporaba telefona cez celo leto in cez mesec. Ne gledam youtube filmov z podatkovnimi podatki, ne Snapchatam itd., itd., skratka ces mesec skoraj konstantna ista uporaba telefona in kar naenkrat 2-3x visja poraba podatkov in to ravno od datuma oz. meseca ko so nam iz 8GB spremenili paket na 20GB... Smile

Pa nisem samo jaz ta ki je to zapazil, tudi od kolegov ki jih imam je 3/4 to opazilo...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3237
Kraj: Zürich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #43   Objavljeno 08.06.2018 09:45:27
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi jaz to opazam, vecino casa (vec kot 80% dneva) sem na wifi, ko sem zunaj bolj malo gledam stvari ... pa takoj pokurim 4-5gb za mail (brez priponk), instagram, www ...

Sicer pa tudi A1 app kaze zelo slabo porabo, oziroma povsem meni nepregledno.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25319
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #44   Objavljeno 08.06.2018 09:51:26
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz ze nekaj casa nisem nic spreminjal paketa... pa tudi poraba niha... oz. raste ...




In tezko trdim, da vsak mesec enako uporabljam telefon, ker to enostavno ni res ... Enkrat ga vec, drugic manj... Tudi nadgradnja OS vpliva na to, ker se lahko kaksne zadeve spremenijo in se povprecna poraba spremeni ...

Kot sem napisal... Ce menis, da ti napacno obracunavajo, preveri, kateri program ti koliko pokuri ... So tudi namenski programi za spremljanje porabe ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 598
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #45   Objavljeno 08.06.2018 11:42:35
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sviizc je napisal/a:
Sej vem kaj je bilo za pricakovat z tem dvigom prenosa podatkov paketu TRIPSTER + ampak a ni zanimivo da sem imel pred 4-tim mesecem ko je prislo tisto povisanje ves cas porabo pod 3GB ali pa 3GB, z naslednim mesecem pa je pri isti uporabi telefona poraba poskocila za 3x, meseca maja 2.5x, za ta tekoci mesec imam interval 21ga in je poraba ze sedaj skoraj 2x vecja od povprecja pa se niti nismo blizu 21ga Smile

Ajoj teli operaterji in njihove smesne fore... Very Happy


Mobilni operaterji ze leta in leta omogočajo pregled zgodovine preko web portala kjer za vsak "session" vidis kok MB je šlo. Tudi vsak pametn telefon ti omogoča spremljanje porabe,reset itd..

Preje malo pobrskaj na webu/telefonu/operetarju kako se preveri porabo preden cilas na operaterje
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 654
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #46   Objavljeno 08.06.2018 15:51:48
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz bi samo opozoril, da je prišlo pri uporabnikih paketov Svobodni na SiMobilu do tehničnih težav s štetjem podatkovnega prometa. Namreč na aplikaciji Moj A1 na telefonu in ob smsu Poraba, je kazalo napačne podatke.

Ker so spreminjali pakete sredi obračunskega obdobja so mi resetirali obstoječo porabo na aplikaciji, pri njih pa je štelo normalno dalje. To je povzročilo napačne podatke in je meni na aplikaciji kazalo 7,25GB porabe v EU, pri njih pa je bilo porabe 11GB in 27€ dodatnega plačila.

Ker je bila napaka na njihovi strani, so mi to seveda oprostili plačila.

Samo v opozorilo drugim uporabnikom, če imajo po občutku preveč porabe.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 07.02.2018
Prispevkov: 5
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #47   Objavljeno 10.06.2018 00:32:14
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo! Imam sledec problem, v settings>messages>sms/mms nimam opcije “mms messaging” in mi nikakor ne uspe da preko text message posljem mms. Imam iPhone X (iOS 11.4) operater je Telemach. Pozna kdo kaksno resitev?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 598
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #48   Objavljeno 10.06.2018 06:16:51
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MajJ je napisal/a:
Zdravo! Imam sledec problem, v settings>messages>sms/mms nimam opcije “mms messaging” in mi nikakor ne uspe da preko text message posljem mms. Imam iPhone X (iOS 11.4) operater je Telemach. Pozna kdo kaksno resitev?


Google: telemach mms nastavitve.
Telemach: 070700700
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 07.01.2011
Prispevkov: 85
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #49   Objavljeno 23.07.2018 16:10:34
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ima se kdo tezave s prejemanjem/posiljanjem mms na A1? Iphone 8, ios 11.4.1

_________________
lpS
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 05.02.2013
Prispevkov: 279
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #50   Objavljeno 23.07.2018 19:40:31
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Telemach omenja, da pošlješ nek SMS in ti pošlje link, katerega potrdiš in ti vpiše APN nastavitve.

Mogoče kdo iz prakse to ve, da bi delalo pri Telemachu?

EDIT: Telemach nima avtomatičnega prenosa APN podatkov v obliki sporočila (no noben neuradni nima, ker mms ni možno poštiljat preko "profila")
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 849
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #51   Objavljeno 15.02.2019 19:20:35
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Od danes naprej sem uporabnik sparmobila (telekom), prej A1.

Imam problem, in sicer prej pri A1 sem lahko rocno izbiral med 2G, 3G ter LTE, tukaj pa te moznosti naenkrat kar ni.

Imam iphone x, zadnji ios.

Mogoce kdo ve ali te funkcije dejansko pri telekomu ni ali je le kje skrita?

Hvala
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.05.2009
Prispevkov: 175
Kraj: Primorska
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #52   Objavljeno 15.02.2019 20:06:50
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na telekomu ta opcija je, in tudi VoLTE je.
Sparmobil je varčna opcija in je oskubljen večine teh stvari. Je namenjen klicanju, pošiljanju SMS in prenosu podatkov z omejeno hitrostjo😉.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25319
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #53   Objavljeno 15.02.2019 20:32:29
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naceloma bi morala biti ta opcija za izbor 2G, 3G ali LTE ... Mogoce probaj "reset network settings" ... izgubil bos shranjena gesla za WiFije in nastavitve omrezja ...

LTE je pri Sparmobilu omejen na 20/5 ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 849
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #54   Objavljeno 15.02.2019 21:08:29
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa ima tukaj kdo se sparmobil, da bi mi lahko povedal iz prve roke, ce pri njemu je tale opcija, ker nocem izgubiti wifi gesel, ker jih imam shranjenih ogromno?

Hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 598
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #55   Objavljeno 15.02.2019 21:31:35
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bunny22 je napisal/a:
Pa ima tukaj kdo se sparmobil, da bi mi lahko povedal iz prve roke, ce pri njemu je tale opcija, ker nocem izgubiti wifi gesel, ker jih imam shranjenih ogromno?

Hvala

Ce se ti gre samo za gesla...
https://www.tenorshare.com/products/4mekey-ios-password-manager.html
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 849
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #56   Objavljeno 16.02.2019 12:29:24
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam tako:





Prej pa je bilo pri a1 na istem mestu moznost izbire 2g, 3g ter LTE.

Je to eno in isto, samo drugace napisano?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 598
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #57   Objavljeno 16.02.2019 13:18:07
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja ce mas na data&voice je isto kot prej na LTE, ce das pa na off je pa isto ko da si prej dal na 3G al 2G... noben reset ti nav pomagal ker to so nasavitve tvojega novega operaterja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 849
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #58   Objavljeno 16.02.2019 13:27:40
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, torej je to to Smile

Sklepam, da je pri telekomu isto v nastavitvah?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 01.10.2014
Prispevkov: 157
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #59   Objavljeno 16.02.2019 15:22:24
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bunny22 je napisal/a:
Ok, torej je to to Smile

Sklepam, da je pri telekomu isto v nastavitvah?



jap, tako je....

_________________
iPhone XS Max 256GB Silver
iPhone X 64GB Silver
iPhone 7 Plus 128GB Jet Black
iPhone 6 Plus 128GB Silver
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 849
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #60   Objavljeno 16.02.2019 15:42:05
Re: Operaterji in problemi ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Super, hvala! Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani