Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Kaj je to?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2014
Prispevkov: 110
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.03.2017 21:23:04
Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Danes ko sem nastavljal kamero,sem opazil dva enaka ip naslova...

Device name je xxxxxx-številke in črke-.computer.4.amazonavs.com Device name je Cowboy...

Tako sta vidna dva enaka ip naslova z enakim imenom..

Kaj je to sedaj?

Je kdo vdrl in gleda kamere?

Hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 925
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 02.03.2017 23:05:00
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A lahko poveš več? HW, SW?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2014
Prispevkov: 110
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 03.03.2017 05:26:06
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo

Na to se ne spoznam najbolj,kakšne podatke še naj napišem?
Hvala
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 14.03.2008
Prispevkov: 1442
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 03.03.2017 09:18:43
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na isti mreži je nemogoče imeti 2 ista IP-ja.

_________________
 MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB
 iPhone 8 64 GB Space Grey + Apple Silicone Case (Cosmos Blue) + BeatsX Silver
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.03.2008
Prispevkov: 457
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 03.03.2017 11:41:02
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lordjimy je napisal/a:
Na isti mreži je nemogoče imeti 2 ista IP-ja.

Kje pa! Čisto lepo je to možno.
Samo tisti napravi imata nato težave. Devil
Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.03.2011
Prispevkov: 493
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 03.03.2017 12:55:59
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
seveda je možno, vendar se stalno "prepirata" in prihaja do težav. Probaj počistiti IPje oz pobrisat listo. Ali zamenjaj ročno IP ene naprave.

_________________
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 925
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 03.03.2017 13:15:53
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
japka002 je napisal/a:
Zdravo

Na to se ne spoznam najbolj,kakšne podatke še naj napišem?
Hvala


Najprej - kaj vse imaš na mreži (računalniki, mrežni diski, skratka - vse mrežne naprave, ki dobijo IP)
Potem programsko opremo, s katero nadziraš to mrežo.

Za začetek. Smile
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 10.05.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 03.03.2017 15:07:14
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
japka002 je napisal/a:
Zdravo!

Danes ko sem nastavljal kamero,sem opazil dva enaka ip naslova...

Device name je xxxxxx-številke in črke-.computer.4.amazonavs.com Device name je Cowboy...

Tako sta vidna dva enaka ip naslova z enakim imenom..

Kaj je to sedaj?

Je kdo vdrl in gleda kamere?

Hvala


Imaš na wireless-u in na sami kameri nastavljen dostop na obeh frekvenčnih pasovih - 2.4ghz in 5ghz?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2014
Prispevkov: 110
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 04.03.2017 16:01:53
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo ne vem. Sem samo nastavljal po navodilih kamer in jim seveda spremenil gesla.
Vidni so vsi računalniki-vse ok,tudi ko sem nastavljal kamere teh ipjev ni bilo.

Sedaj pa vidim to čudo..cawboya...

Se lahko kako povežem direkt na router in preverim kaj vse je povezano gor? Seveda brez ip kabla,ker na macbooku ni priklopa..

Hvala za pomoč
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 10.05.2011
Prispevkov: 34
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 05.03.2017 11:59:42
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
japka002 je napisal/a:
Zdravo ne vem. Sem samo nastavljal po navodilih kamer in jim seveda spremenil gesla.
Vidni so vsi računalniki-vse ok,tudi ko sem nastavljal kamere teh ipjev ni bilo.

Sedaj pa vidim to čudo..cawboya...

Se lahko kako povežem direkt na router in preverim kaj vse je povezano gor? Seveda brez ip kabla,ker na macbooku ni priklopa..

Hvala za pomoč


Če se je pojavilo po nastavitvi kamer, izklopi kamere in preveri, če se še pojavlja. Kakšna imena pa imajo kamere na tvoji mreži?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2014
Prispevkov: 110
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 05.03.2017 20:05:46
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Verjetno je že bilo prej,vendar nisem gledal kaj je prijavljeno dokler nisem namestil kamere in opazil to zadevo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8357
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 05.03.2017 22:51:19
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa resetiraj router. Meni router ohranja podatke o gostujočih mobilnih napravah po več tednov. Sem enkrat bil že čist paranoičen, ko sem videl cel kup samsungovih telefonov prikonektanih na router. Sem potem dojel, da je mela hčera obiske in so valjda vse prjatlce visele na Snapchatu. Smile

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.12.2014
Prispevkov: 110
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 06.03.2017 12:54:22
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se da resetirati brez da je priklopljen računalnik direkt na modem preko kabla?
Kaj vse potem izgubim,oz moram nastavljati nazaj?

Hvala
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25349
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 06.03.2017 13:28:16
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
japka002 je napisal/a:
Se da resetirati brez da je priklopljen računalnik direkt na modem preko kabla?
Kaj vse potem izgubim,oz moram nastavljati nazaj?

Hvala


Enostavno ga izstekas iz elektrike, pocakas par sekund in spet vstekas... pocakas spet ene pol minutke, da se zazene in probas, ce dela... nastavitve vse ostanejo... razen ce je kaj narobe z routerjem...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 06.03.2017 15:24:06
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Enostavno ga izstekas iz elektrike, pocakas par sekund in spet vstekas... pocakas spet ene pol minutke, da se zazene in probas, ce dela... nastavitve vse ostanejo... razen ce je kaj narobe z routerjem...

ampak to je restart.

@japka, zadi maš gumbek, ponavadi ga držiš 10s in se ti povrnejo tov. nastavitve.
izgubiš pač vse kar si prenastavil iz tovarniških nastavitev. ime wifijia (ssid), wifi password, dhcp..
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25349
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 06.03.2017 16:12:59
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hhsk je napisal/a:
ampak to je restart.

@japka, zadi maš gumbek, ponavadi ga držiš 10s in se ti povrnejo tov. nastavitve.
izgubiš pač vse kar si prenastavil iz tovarniških nastavitev. ime wifijia (ssid), wifi password, dhcp..


Saj velikokrat je ze restart dovolj ...


Nazadnje urejal/a Jest Pon 06. Mar 2017 16:51; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 06.03.2017 16:17:08
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Saj velikokrat je ze reset dovolj ...

restart? Very Happy
Godrnjač

Godrnjač

Pridružen/a: 22.11.2010
Prispevkov: 1079
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 06.03.2017 16:47:49
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hhsk je napisal/a:
restart? Very Happy


restart = ponovni zagon naprave
reset = ponastavitev naprave

bajdavej! Confused
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25349
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 06.03.2017 16:52:19
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hhsk je napisal/a:
restart? Very Happy


Sem popravil ... Sem pa hotel samo to povedat, da je dostikrat ze to dovolj, da izstekas kabel routerja iz vticnice in ga spet vstekas Smile

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8357
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 06.03.2017 16:56:05
Re: Kaj je to?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem tud restart mislil, napisl pa reset. Za probleme, ki jih resuje japka02 je restart.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani