Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Prekinjanje interneta
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.02.2016 21:09:20
Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

imam eno težavo, ki mi para živce že 1 teden. Vse skupaj se je začelo z tem, da je Telemach v mojem kraju preklopil iz Statičnih IP naslovov na dinamične IP naslove. To je s seboj prineslo problem.

Imam njihov modem in svoj router. Linksys WRT160NL. Na njem imam nameščen DD-WRT, ker omogoča več nastavitev.

No da opišem težavo. Internet dela normalno za določeno časovno obdobje. Ponavadi je to od 10min do 45min. Potem času pa je router še vedno povezan, modem še vedno kaže normalne podatke, računalniki, ps4 in telefoni so še vedno povezani na router in kažejo kot da imajo internetno povezavo, ampak te dejansko ni.

Pač Safari na Macu, iPhonu mi ne odpre nobene spletne strani, multiplayer igre ne delajo na PS4, vse dokler ne resetiram modema ali routerja ali pa na konfiguracijski strani od routerja stisnem DHCP Release in potem še DHCP renew, potem spet vse dela normalno. Potem dobim nov IP in internet spet dela normalno za isto časovno obdobje, potem se pa težava ponovi.

Na Telemachu so k meni poslali tehnika in tip je naredil meritve signala, vse okej, tip je pregledal nastavitve modema in routerja in ni opazil ničesar. Če povežem računalnik direktno na modem, deluje normalno tudi preko tega časovnega obdobja, ampak nemorem biti brez povezave na ostalih 5ih napravah.

Ima kdo kakšno idejo? Ker sam si glavo razbijam že 3 dni, na Telemachu mi ne znajo pomagat, sam pa sem tudi že z živci čist na meji. Naj povem da menjava ponudnika ne pride v poštev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.09.2013
Prispevkov: 792
Kraj: Obala
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 05.02.2016 21:18:46
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A ne moreš nekje nastavit da ti router naredi DHCP reset vsakih 30 minut? Verjetno se da, sploh na dd-wrt.

_________________
MacbookPro (early 2011): dual-core i5 2.3gzh, 8GB ram, 320GB HDD
iPhone 6s+, 64 GB, iOS 10

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.09.2013
Prispevkov: 792
Kraj: Obala
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 05.02.2016 21:20:51
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=680562

_________________
MacbookPro (early 2011): dual-core i5 2.3gzh, 8GB ram, 320GB HDD
iPhone 6s+, 64 GB, iOS 10

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 05.02.2016 21:30:09
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala za hiter odgovor. Sem imel nastavljeno da mi po 10min DHCP resetira ampak ni pomagalo. Bom probal s tem commandom in poročam nazaj čez nekaj časa.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 05.02.2016 21:47:43
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
a modem od telemacha je dejansko samo modem? nima routerja vgrajenega?
lahko poveš model modem/routerja, ki ga telemach uporablja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 05.02.2016 22:26:39
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mislim da je samo modem, ker vse kaj je na njem, sta dva vhoda za linijo telefon, in ena za internet.

Pri meni je njihov modem CISCO EPC3212.

No sem vklopil tiste commande ki so bli na tistem linku, ko si mi jih prilepil f0r3st727 ampak me še vedno meče iz multiplayerja na PS4 in spet ko sem ročno dal renew lease mi dela normalno naprej.

Naj povem da imam na routerju tako DMZ kot firewall izklopljen že od nekdaj, ker sta mi delala probleme z online igranjem na PS4.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 05.02.2016 22:30:21
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Mislim da je samo modem, ker vse kaj je na njem, sta dva vhoda za linijo telefon, in ena za internet.

Pri meni je njihov modem CISCO EPC3212.

No sem vklopil tiste commande ki so bli na tistem linku, ko si mi jih prilepil f0r3st727 ampak me še vedno meče iz multiplayerja na PS4 in spet ko sem ročno dal renew lease mi dela normalno naprej.

Naj povem da imam na routerju tako DMZ kot firewall izklopljen že od nekdaj, ker sta mi delala probleme z online igranjem na PS4.

ah ja pa ta telemach..
seveda te ven meče.. dhcp realese obnovi ip.. torej more prekint povezavo..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 05.02.2016 22:37:09
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No sej zato pa to dejansko ni nobena rešitev. A je kaka ideja kaj se še lahko naredi? Sem naredil popoln hard reset na DD-WRT, posnel zadnjo posodobitev zanj ampak še vedno isto.

Kar se pa tiče Telemacha, to so prvi problemi po skoraj 3-4 letih kar sem njihov naročnik. Pa sem uporabnik njihovega interneta, tv in fiksne telefonije. Pa so mi tako sranje naredli zaj v enem tednu, da sem bil na robu z živci, ker mi skozi govorijo pri nas ni nič narobe, in pol mu rečeš: ja pizda pol pa pošlji nekega majstra k meni da pri meni popravi težavo, al pa mi daj router ki bo prek wifija pošiljal poln signal ne pa 15mbps, ker pol brezveze da mam 50mbps, pa mi rečejo da nemore nič.


Nazadnje urejal/a nf7 Pet 05. Feb 2016 22:39; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 05.02.2016 22:39:25
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mal sem manual od modema gledu..
in ubistvu kuker razumem podpira modem dhcp, torej bi moral on že ven iz sebe poslati 192.168.1.2 recimo, kar pomeni, da notranjo povezavo že on ureja..
drugače sem pa zasledil še tole..
Important: Do not connect your PC to both the ETHERNET and USB ports at the same time. Your modem will not function properly if both the ETHERNET and USB ports are connected to your PC at the same time.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 05.02.2016 22:45:06
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nimam nič povezano z USB. To verjetno velja za tiste, ki imajo povezan Modem direkt na računalnik. V samem bistvu če se povežem na statusno okno modema na 192.168.100.1 je vse normalno. Tudi takrat ko ne dela internet, se mi normalno poveže na obe napravi, tako router kot modem. Vglavnem nevem več kaj naj naredim, oni na telemachu pa tudi očitno ne vedo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 22.01.2010
Prispevkov: 2575
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 05.02.2016 22:54:27
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Daj kopiraj statusno stran ddwrt sem.

_________________
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Steve Jobs 1955 - 2011
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 05.02.2016 22:56:03
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hm.. jaz samo razmišljam s tabo, ne jamram in iščem rešitve Very Happy

jaz mam tud doma wrt160nl in moram rečt, da nisem najbolj zadovoljen z izdelkom še posebej ne za ta denar.. meni ta router na random dropne wifi, zato imam tudi naštiman auto reboot 1x na dan, so ga zamenjal z refurbishanim pa pač isto. ampak to nima veze s tabo.

ne vem, mogoče če bi probal drug router, ampak iz prebranega ven sklepam, da ga nimaš..

zato, lahko kot začasno rešitev priklopiš pc na telemach modem se povežeš v net in to eternet povzevo sharaš z wifijem in tako narediš začasni domači wifi za ostale naprave. in če ti bo recimo ta struktura delovala normalno, potem mogoče lahko sklepaš da je kaj narobe z routerjem..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 05.02.2016 23:01:40
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
S tem dropanjem WiFija sem tudi jaz imel težave, vbistvu sploh pojma nimam kako sem jih rešil, vem da sem nekaj twekal pa je pol šlo brez problemov dalje.

Statusni sliki iz routerja:





Imam doma še en router. Bom probal z njim jutri, ampak tisti router ni rešitev, ker mi ne dopušča da koristim celotno povezavo ker je zastarel in prepušča samo 15mbps prek Wifija.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 05.02.2016 23:02:49
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:

Imam doma še en router. Bom probal z njim, ampak tisti router ni rešitev, ker mi ne dopušča da koristim celotno povezavo ker je zastarel in prepušča samo 15mbps prek Wifija.

no sej ampak za test, kak dan boš že potrpel, pa šel potem po kaj drugega kot skret od linksysa.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 22.01.2010
Prispevkov: 2575
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 05.02.2016 23:08:58
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri linksysih z ddwrt je problem, da se očitno tepejo z telemachovim modemom na nek način, ker pri eni prijatlci je isto sranje, modem recimo rabi 5 minut, da sploh da povezavo dalje, prekinja internet, spusti skozi max 30mbps, pri čem ta router dela popolnoma Ok pri meni doma ... Modem na računalnik povezava pa isto OK, čim vmeš daš linksysa vse skup začne zajebavat.

_________________
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Steve Jobs 1955 - 2011
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 582
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 05.02.2016 23:11:04
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sej tako slab že ni, pač nisem najbolj navdušen nad idejo, da bi kupoval nov Router, če je ta delal popolnoma normalno dokler niso oni spremiljali tam stvari.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 05.02.2016 23:12:26
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
evo nf7 potem pa prvo probaj odstranit ddwrt, lahko ga nadomestiš tudi s kakim gargoyle oz. openwrt. ampak jaz bi prvo probal z original linksys fw.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 05.02.2016 23:16:02
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nf7 je napisal/a:
Sej tako slab že ni,.

no ne vem no, mel sem asusa 5-6 let, šibal 100 na uro dan in noč, ampak čas je šel dalje in 100 na uro ni dovolj, rabiš 200, zato sem kupil linksys N standard, ker ga vsi hvalijo kolk je oh in sploh, stisnu kr neki dinarčkov, a on men skoraj dnevno dropa wifi, omeji ga na neka 2mbit/s dokler ga ne rebootam. pa nima veze a openwrt, ddwrt, gargoyle al pa stock fw..
tako, da jaz ga kvalificiram kot slab router. je boljši tplink za 10eu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.11.2010
Prispevkov: 327
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 06.02.2016 01:26:11
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
tale linksys pa ziher ni slab, imam doma 3 in vse dela super...
Drugače pa vidim da imaš naložen build iz leta 2013, kar pa ravno ni zadnja verzija...

Jaz imam na vseh skoraj zadnjo beta verzijo (ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/), sem ravno opazil da so spet nove Smile. Ampak ponavadi če zadeva dela en teden brez problema, potem kakšen mesec ali dva ne posodabljam Smile

Ziher nimaš nekaj vredu nastavljeno. Naprava od telemacha je poleg modema tudi router, sicer samo z enim portom ampak vseeno je... Tako da če imaš v enem omrežju več routerjev, jih moraš tudi pravilno nastavit, drugače kot si rekel povezava pada. Se mi je dogajalo enako, samo da sem pri telekomu in imam LTE modem/router + wrt160nl. Vse je delalo super, potem pa je enkrat na dan zmanjkalo dostopa do interneta. Do obeh naprav sem lahko dostopal, ven nikakor. Po resetu obeh, je spet delalo.

Tako da lahko razložiš kakšno konfiguracijo bi rad imel pa jo na svojem okolju posimuliram in nastavim dd-wrt, potem pa ti pošljem konfiguracijo.

Drugače pa da popravim... "dhcp realese time" ne spremeni zunanjega ipja, ampak notranjega. Je pa uporaben tam kjer je veliko uporabnikov, več kot je prostih lokalnih ipjev. dhcp release na nastavljen čas sprosti ip mesto, če naprava ni več aktivna na tem ipju. Potem pa če se nobena nova naprava ne poveže, dobi stara naprava isti ip...


Drugače pa pri nastavljanju domačega omrežja ti zelo prav pridejo tečaji CCNA. Vse ti je veliko bolj logično Cool

Skratka za začetek naloži zadnjo verzijo (ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/02-05-2016-r29048/linksys_wrt160nl/) verjemi od 2013 pa do danes se je veliko popravilo in dopolnilo... Sicer se ne spomnim več katera verzija, vem le da ena iz 2013, mi je na vsakih 15 minut prekinila internet, tako da je bil potreben rebot.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 06.02.2016 01:39:57
Re: Prekinjanje interneta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
SmartBoy je napisal/a:
tale linksys pa ziher ni slab, imam doma 3 in vse dela super...

kuker kol, zame je slab in sem zaključu z cisco linksys preplačano plastiko, edino kar lahko pohvalim je servis support, ker so mi ga zamenjali iz danes na jutri za refurbishanega.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani