Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
WD My Cloud
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.06.2015 07:49:44
WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem tole pogledal i poskusil nastavit.
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/10424/~/how-to-create-a-public-or-private-share-on-a-wd-my-cloud,-mirror,-ex2,-or-ex4#

Nekaj bi z prijatelji delil, pa mi ne rata?
Mi lahko kdo pomaga glede tega. Pojma nimam kaj bi moral še pogledat v nastavitvah, in kako se to naredi.

Hvala
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25224
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 01.06.2015 08:53:30
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če še napises, v čem točno je sploh problem, bo mogoče lažje Smile ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 01.06.2015 15:01:47
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Eh....če bi vedel Embarassed

Pojma nimam kje je problem in kako delim vsebino mape? Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8325
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 01.06.2015 15:22:48
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne vem za tvojo napravo; ponavadi določiš userje, jim dodeliš pravice in gesla, potem pa posamezni mapi določiš, kateri uporabniki lahko dostopajo do nje.

Seveda noraš tudi "odprt vrata" do naprave. Najprej na sami napravi. S tem lahko dostopajo do nje uporabniki, če so na lokalni mreži. Potem pa še na routerju, če želiš spustiti uporabnike od zunaj (WAN) v lokalno omrežje.

Zelo praktično (beri varno) je, če ti router zna delat kot VPN server.
Pa fiksni zunanji IP je skoraj nujen.

EDIT: Če nimaš fiksnega IPja, ti večinoma vsi ponudniki mrežnih naprav (v tvojem primeru WD) omogočajo dostop preko njihovega serverja/servisa.

V tem primeru pri njih odpreš account, in z njim povežeš svojo napravo. Potem pa je pa vse odvisno od njihovih servisov, kaj ti pustijo delat. Eni majo posebne (nekaj)cloud Appe, s katerimi od zunaj potem dostopaš do svoje mrežnenaprave, drugi pa ti pustijo tudi klasične dostope (recimo ftp, smb).

EDIT 2:
Tole poglej. Mogoče ti bo bolj jasno:


_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 01.06.2015 16:36:31
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala ti macata!
Bom poskusil...samo da pridem do računalnika Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 15.05.2009
Prispevkov: 1902
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 01.06.2015 19:25:56
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vrata na napravi so že privzeto odprta - no aktiviraš ftp (settings-network).
Odpreš samo na routerju in dostopaš prek ftp-ja brez težav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 01.06.2015 23:23:16
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pismo! Sad

Zgleda da je to preveč za mene. Ne rata mi ... Embarassed

Če mi poveš kako odprem vrata (postopek) in kako naprej pošljem link do vsebine, bi ti bil hvaležen.

Moj router https://www.youtube.com/watch?v=yJLYQq_-4pI

V bistvu ne vem kako je po defoltu, ampak jaz z iPhone-om in prenosnikom dostopam do diska brez težav ...ne glede na to kje sam.

Najbrž je že nastavljeno za nas telebane ... Confused
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8325
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 01.06.2015 23:47:05
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če te prav razumem, prideš iz telefona, ki je recimo na LTE povezavi do tvojih podatkov na WDju.

Če ti to dela, ne rabiš več nobenih "vrat odpirat".

A imaš fiksni IP?

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 02.06.2015 00:06:03
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, tudi če sem na LTE.
IP je fiksen če prav razumem to. Kadarkoli ga vidim je vedno enak, če to kaj pomeni?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8325
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 02.06.2015 00:16:46
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ena bolj varnih opcij je VPN, glede na to, da imaš hud router.

Tvoji kolegi bodo dostopali preko šifrirane povezave do routerja. Ko bodo vzpostavili povezavo, bo zgledalo, kot da sov tvolem notranjem omrežju (LAN), zato moraš razmislit, če jim to pustiš. Seveda bodo povsem normalno videli tvoj WD, kot ga vidiš ti.

Če imaš fiksni IP, je najenostavneje. Če ga pa nimaš, greš pa preko Assusovega brezplačnega VPN servisa. Takole:
https://www.youtube.com/watch?v=F2NjKkXW30Y

Ko to vzpostaviš, se bodo kolegi priklapljali na tvoj router iz Maca takole:
https://www.youtube.com/watch?v=hlo6VoZ83C8

Iz Winsov pa tudi ni kaj dosti drugače:
https://www.youtube.com/watch?v=dsbbae19tB4
(v prvem delu vzpostavi VPN na routerju, v drugem pa se skonekta iz winsov)

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8325
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 02.06.2015 00:20:31
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
For je napisal/a:
Ja, tudi če sem na LTE.
IP je fiksen če prav razumem to. Kadarkoli ga vidim je vedno enak, če to kaj pomeni?


Potem verjetno dostopaš do serverja preko WDjevih servisov, ki jih Assus spušča skozi. To je še najbolje, ker router ostaja zaprt.

Zdaj moraš samo ugotovit, kako prideš do WDja. Verjetno v kak WDjev app vpišeš kak username in geslo in potemtam gledaš file. Al kako drugače?

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 02.06.2015 00:22:30
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala ti macata....ko bom spet dober z živci in ko bo čas, poskusim.

Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 02.06.2015 00:26:00
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V bistvu nisem rabil nič gesla vpisovat. Na telefon sem pač dal aplikacijo ki je normalno doprla.
Na prenosniku pa tudi podobno https://www.youtube.com/watch?v=27P8zXXigKQ

edit: ..ali pa ...ne vem. Najbrž sem ob prvem vstopu moral vpisat geslo .... Embarassed
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8325
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 02.06.2015 00:42:33
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To je OK za tvoj dostop (admin).

Zdaj moraš pa narest še dodatne userje. Verjetno tam tudi piše, kako ti dodatni userji lahko pridejo do WDja. Verjetno zlo podobno, kot ti. Naložijo nek software, vpišejo geslo, ki si jim ga dodelil in vidijo folderje/servise, ki si jim jih omogočil.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 02.06.2015 00:52:36
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala ti ....kar dost informacij si mi dal, samo še kakšen prost dan rabim (kar je enkrat na teden) da poskusim. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 02.10.2018 12:49:58
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A lahko to sranje od diska uporabljam kot navaden zunanji disk?

Nimam več živcev za tole...groza! Ga bom fuknil v smeti...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 29.06.2013
Prispevkov: 115
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 02.10.2018 12:58:01
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mislim da vsaj cenejsi nimajo moznosti priklopa preko USB (ce je to cilj).

Kaj pa nagaja? Jaz imam doma najcenejso varianto z enim 3TB diskom in dela super.
Godrnjač

Godrnjač

Pridružen/a: 22.11.2010
Prispevkov: 1078
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 02.10.2018 23:14:35
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Crknila sta mi kar dva zunanja diska v roku enega tedna. Oba pa kakopak WD. Na srečo nič pomembnega gor, ker sem pravočasno preselil na zunanji 1TB SSD. Izogibajte se trdih diskov.

_________________
Najprej , potem pa žena in otroci.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 02.10.2018 23:52:51
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ma ...vse nagaja. Počasen je, vsako malo vidim da ne dela....na sploh mi preveč časa vzame Confused

Zadnje čase se mi čudne stvari dogajajo. Imam občutek da nekdo skoz vdira v router ...ne vem, nisem strokovnjak.
Sploh mi ni ratal pridet v router kar mi je bila že rutina. Po tem ko sem ga resetiral na tovarniške nastavitve, mi je uspelo.
Ne najdem človeka, da mi pogleda vse te nastavitve. Jaz pojma nimam o tem

Predkratkim sem dobil tudi T2 modem ⁄ router in tega mojega AsusRT-AC87U sem dal na drugi konec stanovanja ker otroci v sobah imajo slab signal.

Tudi My Cloud sem resetiral (opcija A) https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=13986.
ne razumem pa ali opcija B izbriše vsebino diska?

Zdaj bom priklopil spet My Cloud na router ki je resetiran, pa bom videl kaj bo.

Nekako kot laik razmišljam, da je tudi My Cloud krivec za morebitne vdore ... ne vem, malo me že paranoja daje Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 04.10.2018 21:33:23
Re: WD My Cloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ntadej je napisal/a:

Kaj pa nagaja? Jaz imam doma najcenejso varianto z enim 3TB diskom in dela super.


Jaz imam tudi tega 3T
ntadej, daj povej prosim a je to to? Jaz sem čist zgubljen WD supportom. Groza! Par let nazaj ko sem to kupil je bilo čisto drugače.

Sem bil tik pred tem, da ga fuknem ob tlakovce, potem se je nekaj začelo dogajat.

Največ težav sem imel zaradi modre lučke, ki sveti ko disk dela pravilno. Zaradi tega sem izgubil par urc...na koncu pa ugotovil, da disk v bistvu dela v redu, a lučka je očitno crknila ...druge razlage ni.

Preden sem uspel priti v nastavitve diska sem ga naprej poskušal resetirat ročno, potem, tudi z klikom, ker se nič ni zgodilo, sem potem kliknil na Ful restore



Bom nekaj slikc prilepil in bi te prosil za komentar če je pri tebi enako, oziroma ...če sem kaj spregledal.

Tkole pridem z brskalnikom noter (sem določil uprabniško ime in geslo)



Tkole izgleda ko sem noter



Tudi tole je v brskalniku (prijavljen z e-mailom in geslom kar ni isto kot v zgornjem primeru kjer sem določil uporabniško ime in nastavil geslo)




Tkole je videti v finderju



V launchpadu pa imam tole



Če v finedrju kliknem na mape mi jih postavi na namizje



V Aplikacijah pa tkole imam

[/url]

V telefonu imam aplikacijo zavarovano z kodo



Ko pridem noter mi pokaže podobno kot v finderju



Takoj mi je ponudil backup slik in videoposnetkov



...in to je kar hitro naredil. Več kot 40 GB.

Na sploh sem izgubljen in ne vem če imam vse prav in kakšne možnosti še imam?

Sem poskusil tudi ugasnit wifi na telefonu in dostopat do diska prek mobilnega omrežja. Dela presenetljivo hitro. Na zadnje ko sem ga uporabljal na takšen način je bil katastrofalno počasen.
Očitno sem tudi z resetom routerja naredil nekaj koristnega. Hvala bogu sem našel nekaj na YT v slovenščini o tem routerju. In ta isti gospod je bil toliko prijazen, da se ukvarjal z mano in mojim routerjem še prek messengerja Smile Še so dobri ljudje... Like

Še nakj bi vprašal če kdo ve...
Zanima me ali obstaja opcija da bi določene mape zaklenil? (zavaroval z geslom)

Rad bi tudi ostalim članom družine dal dostop do diska, a določene stvari pa ne bi delil.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani