Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 53, 54, 55  Naslednja
Hackintosh - Mac OS X na PC
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.10.2007
Prispevkov: 54
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.06.2008 18:39:27
Hackintosh - Mac OS X na PC
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, grešil sem Smile Na PC sem nasnel Mac OS X Embarassed

Mam nekaj problemov pa me zanima, če bi mi znal kdo pomagat. Imam Logitech media elite tipkovnico, namestil sem Slovenian QWERTZ paket vendar mi ne delajo tipke takoj desno od shifta- znak "<" in ">" namesto tega dobim “ in ”
Probal sem nekaj urejat .keylayout datoteko vendar mi vseeno ni delovalo. Ker programiram sta mi ta dva znaka ključna za zaprt/odprt tage
Crying or Very sad
Sicer imam namen kupit mac tipkovnico vendar me ne bo v LJ še teden ali dva.

Drug problem pa je, da ne prepozna iPhona in Shuffla, ko ju priključim na USB. Glede na to, da tipkovnica in miška na USB delujeta mi ni jasno zakaj ne prepozna iPhona.. Ne, da ga ne prepozna, tudi polnit ga noče.

Naj še povem, da sem OS X nasnel samo, da ga sprobam vendar me je tok prevzel, da sem se odločil obdržat OS X, windowsi so pa že leteli Smile iMaca grem pa kupit tkoj, ko bo možno. PC, zbogom. Very Happy

opeter je napisal/a:

Opomba moderatorja:

O hackintoshu se po novem pogovarjajte v tej temi. Novo ustvarjene teme bomo takoj zbrisali ali pa združili s to obstoječo.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 16.06.2008 18:45:45
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni zazna vse iPode in iPhone brez problema, tudi polne. Tipkovnico imam enako kot ti in isto dobim te znake ”“. Sam programiram preko VMware Fusion, kjer imam nasnete XP, tam pa tipkovnica dela normalno in tudi te znake dobim normalno.

_________________
Lp
Bench
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.10.2007
Prispevkov: 54
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 16.06.2008 18:53:35
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A si mogoče nasnel Logitech Control Center ? Jaz sem ga zaradi MX Revolution.. mislim pa, da mi je pred tem delalo. Na OS X sem šel zaradi tega, ker sem mel poln kufr Viste in XPjev in me prav nič ne mika virtualizacija zdej Smile uporabljam pa VMware za linux.

Kako si namestil ? Jaz sem s Kalyway 10.5.2 Strojna oprema je pa sledeča:

Intel Core 2 Quad Q6600
4Gb RAM
Gigabyte GA-P35-DS3
Logiteck Media Elite
Logitech MX Revolution
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 16.06.2008 19:02:41
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kalyway 10.5.1 imam. Mac uporabniki kar bežijo stran od Logitech control centra Very Happy Sam imam Logitech G5 miško ter Steermouse - odličen programček za nastavitve miške ter vseh gumbov.

Imam pa sicer:
c2d e6400@3ghz
Asus P5B deluxe
2x1Gb Crucial balistix
7800GT

Upam pa da si kmalu nabavim Macbooka Smile

_________________
Lp
Bench
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 10.11.2007
Prispevkov: 609
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 16.06.2008 19:04:03
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bench je napisal/a:
Kalyway 10.5.1 imam. Mac uporabniki kar bežijo stran od Logitech control centra Very Happy Sam imam Logitech G5 miško ter Steermouse - odličen programček za nastavitve miške ter vseh gumbov.

Imam pa sicer:
c2d e6400@3ghz
Asus P5B deluxe
2x1Gb Crucial balistix
7800GT

Upam pa da si kmalu nabavim Macbooka Smile


Jst prodajam svojga. V kratkem dobi se novo ohisje.
Ce te zanima me PMjej. Very Happy

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 311
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 16.06.2008 19:19:40
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
spinx problem je tvoja osnovna ki ni popolnoma podprta najboljše za hackintosh so asus največja podpora. drugače je pa najboljši namestit leo4all mislim da ima največ driverjev za strojno opremo
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.10.2007
Prispevkov: 54
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 16.06.2008 19:29:17
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja saj .. Ko sem kupoval PC se nisem spomnil pogledat kompatibilnost z os x Mad

Mal čudno je vse skup. Po prvi inštalaciji mi je delal shuffle network pa ne vendar sem ga usposobil. Po drugi mi je pa network delal out of the box zdej mi pa shuffla/iPhona ne prepozna.

Mogoče kdo ve za kak patch, da bi te USBje zbudil ?

Pa še mogoče kaj je to: http://www.bloganje.com/se-eno-prijetno-presenecenje.html

Še eno vprašanje: nasnel sem gcc-4.0 paket v Xcode. v terminalu mi ukaz gcc še vedno ne dela (gcc-4.0 dela). Torej kako bi naredil, da bi ukaz gcc kazal na /usr/bin/gcc-4.0 ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 311
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 16.06.2008 22:23:50
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
no za naslednič da boš vedu najbolj kompatibilna in najbolj podobna osnovnim iz macov je ASUS P5W DH Deluxe, drgač ma pa tud zanimivo ponudbo podjetje psystar kjer prodajajo računalnike z prednameščenimi osxi za skoraj nič denarja
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 28.04.2006
Prispevkov: 59
Kraj: LJ
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 17.06.2008 12:22:20
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hmhm, ce kdo odkrije trik za <> tipki, se priporocam ... ker meni pa v obratni smeri ne dela - namrec imam iBooka in se z remote dektop povezem na windows masino, kjer mi na slovenski tipkovnici ne delata <> znaka ... tako da ocitno bo nekej na temu Smile
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.10.2007
Prispevkov: 54
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 17.06.2008 17:23:23
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mal sem raziskoval pa sem prišel do zaključka, da to tipko sploh ne pozna oz zamenja za tipko levo od 1. Probal sem naredit nov keylayout vendar mi prestavi kar na Y. Anyways mene zanima, če bo tko tud ko mac tipkovnico kupim ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 18.06.2008 12:20:15
Re: hackintosh
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
SpinX je napisal/a:
Ja, grešil sem Smile Na PC sem nasnel Mac OS X Embarassed

Mam nekaj problemov pa me zanima, če bi mi znal kdo pomagat. Imam Logitech media elite tipkovnico, namestil sem Slovenian QWERTZ paket vendar mi ne delajo tipke takoj desno od shifta- znak "<" in ">" namesto tega dobim “ in ”
Probal sem nekaj urejat .keylayout datoteko vendar mi vseeno ni delovalo. Ker programiram sta mi ta dva znaka ključna za zaprt/odprt tage
Crying or Very sad
Sicer imam namen kupit mac tipkovnico vendar me ne bo v LJ še teden ali dva.

Drug problem pa je, da ne prepozna iPhona in Shuffla, ko ju priključim na USB. Glede na to, da tipkovnica in miška na USB delujeta mi ni jasno zakaj ne prepozna iPhona.. Ne, da ga ne prepozna, tudi polnit ga noče.

Naj še povem, da sem OS X nasnel samo, da ga sprobam vendar me je tok prevzel, da sem se odločil obdržat OS X, windowsi so pa že leteli Smile iMaca grem pa kupit tkoj, ko bo možno. PC, zbogom. Very Happy


A imaš vso strojno opremo kompatibilno z Leopardom? Ker sem se nekaj časa nazaj sam spravljal inštalirat Leoparda na svoj AMD sistem, pa se mi je pri kernelu ustavilo...Sem pol pogledal in videl, da AM2 2.3 Ghz ni na listi kompatibilnih, 2.4 pa je, pa bi še rad nekaj informacij skup zbral, preden zopet poskusim...

LP
-J
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 22.11.2007
Prispevkov: 75
Kraj: Sežana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 18.06.2008 14:21:23
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
AMD 2.0, 2.3, 2,4 nima prav nobene veze... saj gre za isti procesor AMD...

Problem je ker moraš imet kernel za AMD... to je to.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 18.06.2008 15:07:28
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
coolbits je napisal/a:
AMD 2.0, 2.3, 2,4 nima prav nobene veze... saj gre za isti procesor AMD...

Problem je ker moraš imet kernel za AMD... to je to.


Ni res. Kernel je za AMD, vendar vseeno ni delalo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 18.06.2008 20:33:20
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A obstaja dejansko kaka verzija, ki je brez patchanja uporabna na vseh AMD mašinah? Ali mora bit vsak del strojne opreme kompatibilen z Leopardom, da potem stvar deluje? Ker si resnično želim sprobat OSX, preden v celoti prešaltam na Maca, kar definitivno bom.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 18.06.2008 20:34:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Malo poscrollaj dol pa imaš tam listo kompatibilnosti za vse verzije.

_________________
Lp
Bench
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 18.06.2008 20:41:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mja. Na tem seznamu sem gledal za svoje komponente ja, pa niti moje matične ni gor - to pomeni da se mi bo OSX zalaufal, ampak ne bodo komponente, ki so integrirane, delale, ali sploh ne bo delalo, glede na to, da so pač rami in vse kar je, povezani na matično?

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 18.06.2008 20:47:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako da ni, seveda je, če sem jo jaz našel, GA-P45-DS3, ne?

Install Method: Kalyway + EFI_MBR (without Vanilla Kernel)
BIOS Version: F12
Audio: Works with AppleHD patch (2.1 and digital and input
LAN: Works out of the box
SATA works without set AHCI mode
IDE works
No Shutdown or Sleep - Maybe work on new Kernel

_________________
Lp
Bench
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 18.06.2008 20:51:44
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Odkod pa tebi kakršnakoli informacija o moji matični plošči? Ne, ni ta, ampak ASUS M2N-1394...

LP
-J

p.s. hvala za trud, res bi rad usposobil to stvar Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 18.06.2008 21:01:12
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ajaa, ti si drug uporabnik Very Happy spinx je navedel tole, se oproščam...

_________________
Lp
Bench
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.01.2008
Prispevkov: 396
Kraj: Novo mesto / Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 19.06.2008 16:08:47
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lahko probaš vprašati na ircu, meni vedno pomagajo Very Happy Server je irc.osx86.hu na 6667 portu, sobe imaš pa #hackintosh, #leopard, #kalyway, pa še kakšna...

_________________
Lp
Bench
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani