Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
WiFi problem
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 03.05.2014 17:47:14
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za foro preveri še enkripcijo wifi-ja. Poglej če imaš na AES.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 03.05.2014 17:53:00
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imama ja.
Mah tale modem je pomojem v k****....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #23   Objavljeno 03.05.2014 18:03:24
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če greš brat malo po slotech-u, niso ravno navdušeni nad njim. Very Happy

Ker kolega ima tudi telemach pa tud hitro linijo (80/10 al nekaj takega), pa so mu dali extra router posebej zraven, si vrjetno lahko zbereš zastonj zraven. Dobili pa so linksys EA6400.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #24   Objavljeno 03.05.2014 18:05:16
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mah jaz nisem že od vsega začetka zadovoljen z telemachom. Po vsej verjetnosti bom šel na drugega operaterja, če telemach ne uredi stvari.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #25   Objavljeno 03.05.2014 18:11:31
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
scrm je napisal/a:
Če greš brat malo po slotech-u, niso ravno navdušeni nad njim. Very Happy

Ker kolega ima tudi telemach pa tud hitro linijo (80/10 al nekaj takega), pa so mu dali extra router posebej zraven, si vrjetno lahko zbereš zastonj zraven. Dobili pa so linksys EA6400.


A pa mu sedaj deluje?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #26   Objavljeno 03.05.2014 18:14:18
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Samo mislim da nima innbox modema ampak ima enake kot imam jaz od ARRIS, taki črni, brez možnosti wifi, samo za modem (internet, telefonija).

Seveda, da mu leti. Smile Nima pa optike. Vrjetno če bi imel optiko, bi mu dali drugi modem ker ta ne podpira optike vrjetno.

POPRAVEK: sami so nabavili router EA6400.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #27   Objavljeno 03.05.2014 18:20:51
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok hvala. Bom jest mal še težil. Pa bomo vidl kako bo:)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 05.01.2012
Prispevkov: 239
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #28   Objavljeno 30.07.2014 09:35:40
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Si bom kar to temo sposodil Smile

Zanimajo me vase izkusnje s temi WiFi Repeaterji oziroma Extenderji. Namrec v dolocenih prostorih hise imam zelo slab signal, pa bi ga rad ojacal.

Ce ima kdo kaksen pameten link se priporocam.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 23.07.2013
Prispevkov: 1328
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #29   Objavljeno 30.07.2014 10:35:18
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
http://www.mobilefun.co.uk/huawei-ws320-wi-fi-repeater-white-eu-plug-p39966.htm tole jst uporabljam pa meni dobr dela, drugac pa Apple Airport Express.

_________________
Lep pozdrav, Mark
YouTube: youtube.com/c/MarkBreznik
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.08.2006
Prispevkov: 773
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #30   Objavljeno 30.07.2014 10:56:31
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Paco je napisal/a:
Si bom kar to temo sposodil Smile

Zanimajo me vase izkusnje s temi WiFi Repeaterji oziroma Extenderji. Namrec v dolocenih prostorih hise imam zelo slab signal, pa bi ga rad ojacal.

Ce ima kdo kaksen pameten link se priporocam.


Toplo priporočam:

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=1&pl2_id=99&pl3_id=237&pd_id=404

Cena: 29€ + DDV = 35,38€
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 16.02.2012
Prispevkov: 1191
Kraj: Tam kjer cveti brnistra
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #31   Objavljeno 30.07.2014 13:35:41
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ga mam tudi jaz delam super Smile

_________________
Lp Andrej 



______________
Iphone X 64gb Space gray
Ipad air 2 wifi+cell 64gb ios 12
Ipad 6 wifi+cell 32 gb ios 13
MacBook Pro Retina 13" Early 2015 High Sierra
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.04.2009
Prispevkov: 694
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #32   Objavljeno 30.07.2014 15:26:21
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mukl je napisal/a:
Toplo priporočam:

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=1&pl2_id=99&pl3_id=237&pd_id=404

Cena: 29€ + DDV = 35,38€


Tole bom jutri nabavil v Grazu za 25eur Smile ...ali pa tukaj: http://www.conrad.si/?websale8=conrad-slowenien&ref=ceneje&subref=article/986354&pi=986354&utm_source=Ceneje-G&utm_medium=Ceneje_affiliate&utm_campaign=Ceneje Wink
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 28.03.2014
Prispevkov: 8
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #33   Objavljeno 11.02.2015 08:51:07
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Si bom kar to temo izposodila.
Na računalniku (MacBook Pro, late 2011) mi internet dela zredno počasi - med 1 in 3 MB, download in upload. Imam siol optiko 20/20. Na vseh ostalih napravah šiba 20/20 in več, le tu ne. Ruter je najprej siol, s kablom povezan TC s katerega dostopajo vse naprave. Pozicija ni problem, ker mi na istem mestu tablica ali tel. šibata. Še en pro, ki je starejši letnik prav tako nima težav. Je pa računalnik drugače kar obremenjen, priklopljen je tudi zunanji monitor, ampak mislim, da z wifi to nima nobene povezave Very Happy
Kakšen predlog?
Hvala in lep dan! Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.05.2011
Prispevkov: 512
Kraj: Dragomelj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #34   Objavljeno 11.02.2015 10:31:52
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
šebestova je napisal/a:
Si bom kar to temo izposodila.
Na računalniku (MacBook Pro, late 2011) mi internet dela zredno počasi - med 1 in 3 MB, download in upload. Imam siol optiko 20/20. Na vseh ostalih napravah šiba 20/20 in več, le tu ne. Ruter je najprej siol, s kablom povezan TC s katerega dostopajo vse naprave. Pozicija ni problem, ker mi na istem mestu tablica ali tel. šibata. Še en pro, ki je starejši letnik prav tako nima težav. Je pa računalnik drugače kar obremenjen, priklopljen je tudi zunanji monitor, ampak mislim, da z wifi to nima nobene povezave Very Happy
Kakšen predlog?
Hvala in lep dan! Smile


Super bi bilo, da poveš katero verzijo osx-a imaš naloženo in katere popravke.
Iz tega lahko potem naprej ugotavljamo, kaj bi lahko bilo narobe.

_________________
A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)

 Macbook pro 13 retina (2018)
 Thunderbolt display 27
 iPhone XS
 iPad mini retina
 Apple TV 4th generation
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 28.03.2014
Prispevkov: 8
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #35   Objavljeno 11.02.2015 10:51:52
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ups, pozabla Very Happy star 10.7.5
Nimam ravno navade posodabljat sistemov, dokler zadeve delajo ok… No, zdej ne dela. Na drugem rač. je sistem še starejši.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.05.2011
Prispevkov: 512
Kraj: Dragomelj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #36   Objavljeno 11.02.2015 11:03:59
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
šebestova je napisal/a:
ups, pozabla Very Happy star 10.7.5
Nimam ravno navade posodabljat sistemov, dokler zadeve delajo ok… No, zdej ne dela. Na drugem rač. je sistem še starejši.


Poskusi sletiti temu:
http://www.chriswrites.com/how-to-fix-wifi-connection-problems-in-mac-os-x-lion/

Drugače bi jaz na tvojem mestu šel iz Lion-a na Mavericks-a+vsi popravki. Na Yosemiti je potrebno počakati vsaj še naslednji popravek.

_________________
A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)

 Macbook pro 13 retina (2018)
 Thunderbolt display 27
 iPhone XS
 iPad mini retina
 Apple TV 4th generation
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 28.03.2014
Prispevkov: 8
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #37   Objavljeno 11.02.2015 12:18:08
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala!!!!!

Pravkar izmerjena hitrost 20/36
Pomagal PRAM reset, tko simpl, pa nisem pomislila na to..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 27.03.2012
Prispevkov: 596
Kraj: Sittich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #38   Objavljeno 20.08.2015 21:02:29
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gledam porabo prenosa podatkov in se mi zdi zelo velika, glede na to, da imam wi fi izklopljen na ipadu in na iphonu. Na macu pa imam zaprte vse aplikacije razen foruma na Chromu in Safari, kjer lahko spremljam porabo. Prenos je konstantno okoli 2MB/s! Ker imam brezžični dostop in omejeno količino, prosim za pomoč, kje lahko pogledam kaj mi povzroča tako veliko porabo.
Hvala!

_________________
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8356
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #39   Objavljeno 20.08.2015 21:58:35
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Activity Monitor / Network

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 27.03.2012
Prispevkov: 596
Kraj: Sittich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #40   Objavljeno 20.08.2015 22:07:48
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ali bi lahko bil tale "nsurlsessiond" vzrok težav? Če je, kako se ga znebiti?

_________________
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani