Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
WiFi problem
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 07.10.2010
Prispevkov: 33
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.11.2013 23:58:58
WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Imam sledeč problem z WiFi povezavo na Macbook proju.
Kupil sem tistega prenovljenega Macbooka nekaj mesecev nazaj ( 2.7ghz procesor, 16gb rama če to kaj igra vlogo ) in wifi je delal.
Ko sem naredil upgrade na zadnji OS pa so se začele težave.
Ponavadi je tako, da laptop zaprem in vmes ne ugasnem WiFi povezave, torej teče stalno.
Tu pa rata problem. Ko zbudim računalnik dobim, da kao omrežja ni, ampak mi kaže da sem povezan ampak signala ni nič


Ko grem pogledat, če najde moj WiFi ga na listi ni ( EnaA2 )


Občasno ga potem najde, ko grem preko tistega programa, ki naredi assist. Samo pomoči ni nobene


In tako wifi deluje in ne deluje.. odvisno.
Probal sem vse. Reset računalnika, reset ruterja, reset wifija.. Ne pomaga nič. Včasih se linija prižge ko resetiram komp a ponavadi se ne zgodi nič..
V tem fohu nisem ravno mojster, za to bi kak step by step help prav prišel Wink

Hvala za pomoč
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 08.11.2006
Prispevkov: 842
Kraj: Žalec
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 14.11.2013 09:27:51
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
katero zaščito wifi imaš, ter kateri router imaš?

_________________
SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p.
MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE
CISCO CCNA LINUX RHCE
mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 14.11.2013 10:50:54
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
- nadgradi router firmware

- preveri kanale za wifi (1 ali 6 ali 11)

- preveri enkripcijo wifija ( WPA2 AES za N wireless)

- preveri wireless mode (če imaš vse naprave N wireless, potem nastaviš na N only, če ne pa recimo NG mixed ali kaj podobnega)

- poglej channel width ( probaj 40mhz ali 20mhz, ali pa kar auto(mixed))

- preveri če imaš kake motnje okoli MBP ali pa če imaš router blizu kakšnega železnega dela, aluminijastega ...

- preveri če imaš antene dobro privite ( zunanje antene, če imaš notranje potem nimaš kaj, je pa boljše če ima router zunanje antene)

- nazadnjo pa lahko odpreš MBP in preveriš kontakte za wifi anteno
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.10.2009
Prispevkov: 202
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 13.04.2014 13:43:33
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Iščem, pa ne najdem nikjer kakšne teme (mogoče je kje, sori… Smile ), zato pišem kar sem
Imam Mac mini 2009, ki mi je v zadnjem mesecu (zadnje čase nisem veliko na računalniku) začel malo zafrkavati z wifi povezavo. Oddajnik imam v sosednji sobi, na telefonu lovi vredu, na računalniku kaže, da imam vse 4 črtice pri moči interneta, potem pa po (odvisno) minuti do cca. 5 minut neha delat. Pokažejo se samo tri črtice, čeprav je moči dovolj, ko odprem safari mi napiše da ni povezave, če pa kliknem na wifi ikonico zgoraj mi pa piše kot da je vse uredu. Če hočem da mi dela, moram izklopiti Wifi na računalniku, ter ga ponovno prižgati.
Prejšnji teden sem naredil update OSXa iz Snow leoparda na Mavericks, vendar še vedno nekaj melje… Ima kdo kakšno idejo? Confused
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 24.07.2007
Prispevkov: 1734
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 14.04.2014 13:00:35
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole baje pomaga ljudem z Wifi težavami na Mavericks.

http://apple.stackexchange.com/questions/120512/workaround-for-mavericks-bluetooth-wi-fi-interference
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 10.02.2012
Prispevkov: 489
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 03.05.2014 14:00:27
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kar tukaj vprašam, da ne odpiram novega niza..

tudi sam imam probleme z wifi oz. kar internet povezano na mbpju mid 2012 in sicer vedno mi je vse delalo brez problema od včeraj dalje pa vse normalno povezano hitrost interneta pa samo tam okrog 1-2mb/s in upload okrog 0,30mb/s s tem da imam net 10/1 in ponavadi mi vleče najmanj 7mb/s.. potem sem povezal tudi preko kabla, pa je isto oz. še slabše.. na isti wifi imam vezan tudi iphone kjer pa net deluje z normalno hitrostjo tko da je očitno nekaj na macu in ni kriv amis, kot sem na začetku mislil.. vse downloade sem seveda izklopil ker to ponavadi veliko pobere pa tudi praktično nič ne moram loudat dol ker za naprimer 500mb datotetko mi napiše izračuna časa okrog 4-5 ur Very Happy ponavadi pa zlouda v 10 minutah ko normalno deluje net Very Happy hvala za pomoč

evo.. hahaha
http://www.speedtest.net/my-result/3478127734

neverjetno.. a hitrost neta 10/1
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 03.05.2014 15:31:40
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mah jaz imam že 3 mesece probleme z telemaham... Linij azakupljena 50mb
Dela pa max 25mb:(
Mam pa macbook air 2013
Pa nimam ideje kaj še narediti... Za enkrat jim samo reklamacije šopam, da ne dosegam takih hitrosti kot jih plačam. Oziroma kot so na računu, ker nisem še plačal položnice...
Mislim pa da je vrjetno tudi kaj z wifijam lahko narobaj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 03.05.2014 15:33:30
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja nisi pa prebral, da ne piše 50mbps ampak DO 50mbps. Very Happy Tako, da načeloma se nimaš kaj pritoževat, načeloma pa bi naj bilo vedno bližje 50mbps.

Si probal preko kabla hitrosti preveriti ? Lahko, da ti wifi omejujo prenos, nimaš n standarda ali kaj podobnega.


Drži ALT pa klikni na wifi ikono in tam ti piše transmit rate in podobno. Napiši tudi model routerja in pa kater firmware maš gor.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 03.05.2014 15:40:44
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na kablu sem testiral pa je do 35mb DL pa UL 20mb. Mam pa 50/50 in ne do 50.



Tale transmit rate mi skače od 20 pa do 130... Pa sem 1,5m stran od wifija
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 03.05.2014 15:46:47
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Si odkril vzrok v routerju, kr ti preveč skače. Transmit rate maš na sliki 5 samo, namesto 130 ali kaj več na n standardu.


Jaz bi na tvojem mestu preveril sosedove wifi kanale in najprej nastavil drugi kanal. Zgleda imaš veliko motenj.

Takole izgleda pri meni:

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 03.05.2014 15:57:21
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
scrm je napisal/a:
Si odkril vzrok v routerju, kr ti preveč skače. Transmit rate maš na sliki 5 samo, namesto 130 ali kaj več na n standardu.


Jaz bi na tvojem mestu preveril sosedove wifi kanale in najprej nastavil drugi kanal. Zgleda imaš veliko motenj.

Takole izgleda pri meni:


Prav si imel ja. Sem dal kanal na 7 in potem še 5 pa je bilo malo boljše. Pridem nekako do 30/30. Kot kaže je problem, ker imam nekaj sosedov zraven isto telemach in imajo odprte wifije, kar vrjetno povzroča zmedo...
Imam pa trenutno transmit rate na 56:(
Nevem kako bi ga lahko še popravil...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.05.2011
Prispevkov: 512
Kraj: Dragomelj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 03.05.2014 15:59:25
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kateri usmerjevalnik imaš?
Kaj zaene servise imaš vključene na usmerjevalniku? (NAT, SPI FW, etc)

Pomoje je problem usmerjevalnik, ker ne zmore prometa, pa tu ne govorim o količini prometa. Lahko je tudi število povezav.

_________________
A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)

 Macbook pro 13 retina (2018)
 Thunderbolt display 27
 iPhone XS
 iPad mini retina
 Apple TV 4th generation
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 03.05.2014 16:00:33
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če praviš, da ima veliko sosedov wifije (pa vseeno če so odprti ali ne), preveri še:

- Channel Width (daš na 20mhz, da čim manj ostali vplivajo)
- Wireless Network Mode (če imaš kaj podobnega NG-mixed, brez b)


Lahko pa daš sliko nastavitev tudi zraven. Smile


No imam pa take izkušnje, punca kupila E900 od linksys pa je original firmware slabo vlekel. Z ddwrt je bilo boljše ampak je bil router nestabilen, s tomato by shibby pa leti ko sneta sekira, range se izboljšal in stabilnost zmaga.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 03.05.2014 17:21:43
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih


Tole?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 03.05.2014 17:23:10
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
izklopi WMM IN WMM APSD..

Poročaj potem speed test. Very Happy

Pa če vidiš polek kanala ti piše interference : acceptable

Probaj spreminjat še kanal, da vidiš če bo kje pisalo kaj boljšega.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 03.05.2014 17:30:20
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
če izklopim tako kot si napisal mi deluje samo 15/16;(
Pri kanalu pa pri vseh 11 piše isto acceptable
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 03.05.2014 17:32:59
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
aha kr WMM je nekaj za multimedijo pa voice pa tako...

hmm... pomoje je nekaj resno narobe z routerjem Very Happy

keri router maš sploh ? pa si updejtal firmware ?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 03.05.2014 17:35:45
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Modem je inbox od telemacha, ki ima že zraven wifi
Mislim da je updatan
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 03.05.2014 17:39:55
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A tak celo. Huh na take se ne spoznam dosti druga kot na same nastavitve WIFI.

Pomoje boljše če si nabaviš pravi router pa ga s kablom povežeš na ta inbox modem. Izklopiš wifi na modemu in uporablaš od pravega routerja wifi. Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 11.11.2008
Prispevkov: 1320
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 03.05.2014 17:43:26
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Heh sej mam drgac enga linksysa ampak mi tud pride hitrost samo do 10mb:(
Mah bomo vidl kako bo iz strani telemacha, ker to majo uni nekej pomojem problem z modemom.

Hvala za trud...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani