Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Wireless
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 02.02.2012
Prispevkov: 1483
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.03.2013 22:14:06
Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Oj.

imam eno težavo, če zna kdo slučajno pomagati. Namreč imam wirelles doma en ki mi lepo lovi po stanovanju signal. Zdaj pa je problem ker je sosed na drugi strani v stanovanju in do njega ta signal zelo šibko vleče on pa že ima svoj wireless ( internet imava skupni) zdaj pa me zanima če bi lahko njegov wireless porabil kot nekakšen ojačevalec signala ali pa nekaj?

hvala za pomoč
Premaknjeno: Sre 13. Mar 2013 22:32.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 14.06.2008
Prispevkov: 1957
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 13.03.2013 22:40:11
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z wireless misliš router?

_________________
Jailbreak navodila: http://www.iclarified.com/jailbreak/
Unlock navodila: http://www.iclarified.com/unlock/
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 02.02.2012
Prispevkov: 1483
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 14.03.2013 11:54:24
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ja imam dva wifi ruterja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.08.2007
Prispevkov: 785
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 14.03.2013 13:32:08
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
če sta oba Apple, se mreža enostavno nastavi preko Airport Utilityja.

če imaš kakšne druge, se pozanimaj pri proizvajalcu, kako nastaviš WDS.
če pa imaš možnost jih povezat z mrežnim kablom, pa bo še najboljše - lahko nastaviš dve samostojni wireless omrežji.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 06.10.2011
Prispevkov: 93
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 15.03.2013 20:21:29
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bom kar to temo uporabil...
Nabavil sem novga prenosnika, s katerim se ne morem priključiti na wifi. Brez problema dela internet preko kabla, wifi mi pa sploh ne zazna.
Gor je windows 8 in ko grem na nastavitve -> brezžično (kot piše v navodilih), mi sploh nič ne najde. Ali je treba to še kaj inštalirati ali kaj podobnega, ker imam občutek da wifi sploh ni vključen in tudi nikjer ne najdem wifi nastavitev ali kaj podobnega.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.11.2010
Prispevkov: 2315
Kraj: Črnomelj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 15.03.2013 20:58:57
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Korak za korakom,... Najprej preveri ce ima racunalnik moznost vklopa in izklopa Wi-Fija z kaksnim gumbom, tipko ? ...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 06.10.2011
Prispevkov: 93
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 15.03.2013 21:02:53
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, wifi lahko prižgem na tipkovnici in tudi lučka za wifi gori ob vklopu
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.11.2010
Prispevkov: 2315
Kraj: Črnomelj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 15.03.2013 21:09:39
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gonilniki so 100% pravi namesceni ? ....
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 06.10.2011
Prispevkov: 93
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 15.03.2013 21:14:25
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, definitivno
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 19.08.2014 20:40:08
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Rabim nekaj za ojačati signal v stanovanju, ker je na drugem koncu preslab...

Bi tole bilo v redu? https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema/tp-link-tl-wa850re-300-dostopnatocka

Doma imam Linksys..... na njem piše
Wirelees-G 2.4 GHz
54Mbps
Broandband Router

Nimam izkušenj s tem, upam da ni komplicirano za naštimat.

Mogoče kakšna druga varianta?


Nazadnje urejal/a For Tor 19. Avg 2014 21:12; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 06.02.2008
Prispevkov: 3375
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 19.08.2014 21:12:13
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Simpl za nastavit je linksys-ov range extender RE1000/2000/3000
Lahko pogledaš malo v tej smeri, ceprav mislim, da bi blo mogoce fajn gledat v osnovi kak nov router z novejšim in hitrejsim standardom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 15.06.2011
Prispevkov: 400
Kraj: Jesenice
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 19.08.2014 21:15:20
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kateri?
Bi ta problem z dometom rešil?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 28.09.2010
Prispevkov: 1191
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 20.08.2014 01:38:54
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kak kvaliteten mikrotik bi ti verjetno pokril se drugi del hise.
Sam sem pa preprosto dodal en wifi roter za 15€ (Tplink 741nd), ga nastavil kot repeater in pokrivam drugi del bajte z njim.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 31.08.2009
Prispevkov: 22
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 21.08.2014 09:35:15
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi sam imam doma wifi repeater, nabavil sem ga na mimovrste za cca 30€. Pred tem sem imel access point in zadeva ni delovala v redu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.04.2012
Prispevkov: 600
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 21.08.2014 18:59:33
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
amacar je napisal/a:
Kak kvaliteten mikrotik bi ti verjetno pokril se drugi del hise.
Sam sem pa preprosto dodal en wifi roter za 15€ (Tplink 741nd), ga nastavil kot repeater in pokrivam drugi del bajte z njim.


Kako je uspelo nastavit ta router kot repeater? z original firmware?

_________________
 iPhone 6s 64 gb Space Gray   iPad Air 16 gb Cellular Space Gray   / 
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 25.06.2009
Prispevkov: 3386
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 21.08.2014 19:00:16
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
z original ziher ne gre
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 28.09.2010
Prispevkov: 1191
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 21.08.2014 23:11:33
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z original gre preko WDS ampak mora to podpirati tudi drugi router.
Sam sem pa naložil gor gargoyle FW.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 16.11.2011
Prispevkov: 156
Kraj: Portoroz
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 29.08.2014 11:10:44
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pozdravljeni,
zenima me ali ima kdo izkušnje z routerjem EA6400 ROUTER LINKSYS? se splača kupit?

še link: http://www.linksys.com/en-eu/products/routers/EA6400

Lp.

_________________
Iphone 7 Plus 256GB
Macbook Pro 15 i7
Apple TV
Apple Watch 3
Bico
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 10.03.2012
Prispevkov: 122
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 29.08.2014 11:27:20
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
...dela BP ni pa vreden svojega denarja. Nič posebnega, ni mogoče naložit DD-WRT. Enostaven za konfigurirat nima pa nobenih naprednih možnosti...

lp

_________________
saj ni res pa je Smile


iPhone 6 Space Gray 64 GB
iPad Air 2 128 GB Cellular
MacBook Pro with touch bar
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 16.11.2011
Prispevkov: 156
Kraj: Portoroz
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 29.08.2014 11:30:44
Re: Wireless
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ubistvu v big bangu imajo akcijo, pride 80eu... pomembno mi je, da pokriva celo stanovanje (80m2) in da mi da polno moč optike (100/10)... bo zmožen tega al...? Razz

_________________
Iphone 7 Plus 256GB
Macbook Pro 15 i7
Apple TV
Apple Watch 3
Bico
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani