Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Kako povezati Siol Box z Macom
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 05.01.2013
Prispevkov: 1
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.01.2013 21:18:40
Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kratek how-to v upanju, da pride še komu prav. Da ne boste še ostali zapravljali časa s Siolovo ping-pongajočo podporo Smile

1. Na Maca naložiš brezplačen program Plex in dodaš želene vsebine v knjižnico
http://www.plexapp.com/
1a. Pri kvaliteti prenosa vsebin sem osebno izbral višjo nastavitev kot je privzeta.

2. Siol Box na servisnih straneh nastaviš na "posredni priklop" (če ne gre/ne veš kako, nažicaj Siol podporo, da uredijo)

3. BOX je sedaj nastavljen na posredni priklop, kabelsko mora biti priključen na VIDEO izhod na modemu (ETH4) in povezan na brezžično omrežje vašega routerja. Brezžično povezavo nastavite v Nastavitvah > Omrežna povezava > Brezžična povezava. Če na BOX-u po priklopu ne bo slike, predlagam, da naredite deep sleep: tipko za vklop/izklop na daljincu držite toliko časa, da izpiše: 'Poteka izklop SiOL BOX-a. Prosimo, počakajte ...'. Ko ugasne, ga prižgite nazaj in preverite delovanje.

4. Nato greš v Media Center (22) in vsebine v skupni rabi bi morale biti vidne. Dokler je računalo prižgano, seveda. Vklop skupne rabe datotek (file sharinga) posebej v sistemskih nastavitvah je potreben v primeru, da želiš dostopati še do drugih map.

Še namig: za preprečitev standby-ja je lušten ukaz v terminalu (3600s = 1 ura = poljubno nastavljivo)
caffeinate -t 3600


Nazadnje urejal/a mtb Pon 07. Jan 2013 01:19; skupaj popravljeno 1 krat
Šerif

Šerif

Pridružen/a: 01.12.2007
Prispevkov: 10325
Kraj: EPL
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 05.01.2013 21:22:30
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Suuuper! Sem dal pod "ne prezri, ker se mi zdi uporabno.

_________________
  

Apple Premium Reseller
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 23.06.2011
Prispevkov: 25
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 07.01.2013 12:07:31
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Men napiše v myPlex settingsih ko dam publish server "Plex could not connect to your server". Kaj nardit?

_________________
iPhone 4 ich liebe dich
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 25.11.2008
Prispevkov: 97
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 10.03.2013 17:25:51
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Siol box se (po spremenjenih nastavitvah) lepo poveze na Plex server in tudi streaming je ok.

Potem sem zelel urediti se transcoding podnapisov (on the fly). Kolikor sme razumel, Plex podpira transcoding podnapisov samo za mpegts (kar naj bi siol box podpiral).

Nikakor pa mi ne uspe nastaviti DLNA profila na Plex strani, da bi stvar spilala. Ihram se s temle spodaj, pa ne dela.

Kaksna ideja?


<TranscodeTargets>
<VideoProfile container="mpegts" codec="h264" audioCodec="mp3" />
<MusicProfile container="mp3" codec="mp3" />
<PhotoProfile container="jpeg" />
</TranscodeTargets>
<DirectPlayProfiles>
<VideoProfile container="mpegts" codec="mpeg1video,h264" audioCodec="mp3"/>
<MusicProfile container="mp3" codec="mp3" />
<PhotoProfile container="jpeg" />
</DirectPlayProfiles>
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 07.09.2013
Prispevkov: 34
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 08.10.2013 22:48:48
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Morda pozna še kdo kakšno alternativo plex-u, ki podpira transcoding podnapisov?

Hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1081
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 07.05.2014 11:42:09
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

Imam eno težavo,.. na wifi (box) mi dovoli dostop do plex-a, medtem ko pa dam box na mrežni kabel pa mi napiše, da ni mogel dostopiti do mojega iMac...

A morda ve kdo kje tiči težava?

lp
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9378
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 07.05.2014 14:08:22
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako imaš nastavljeno mrežo? Imaš box priklopljen na trunk port ali iptv port?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1081
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 07.05.2014 16:51:20
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Uf, Mikrohard Smile to pa je vprasanje Smile kako naj pa to preverim?
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9378
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 07.05.2014 18:14:30
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Najlažje bo tako, da pokličeš na telekom in jih vprašaš. Oni pravijo trunku "standardni priklop" in video portu "posredni priklop". Če imaš box priklopljen posredno, potem preko kabla ne bo imel dostopa do lokalne mreže in interneta, temveč samo do IPTV-ja.

Potem je pa tukaj še druga stvar. Tudi pri standardnem priklopu (trunku), boš imel z boxom dostop samo do lokalne mreže modema. Če imaš računalnike na drugem routerju, potem box ne bo imel dostopa do njih. V tem primeru je najlažje, če še naprej uporabljaš WiFi za dostop do druge mreže.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1081
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 07.05.2014 18:33:31
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Aha, razumem...

Zadeva je sledeča:

1. modem od siola je v predsobi, ker tam edino pridejo kabli od optike v stanovanje
2. tv je v dnevni (siol box tudi)
3. mac je v pisarni - priklopljen na time machine preko mreže

Zadeva mi je hecna, ker sem včasih uporabljal PS3 media server in ni bil sposoben prikazati večje resolucije kot 720p (že tu je občasno štekal). Sedaj pa sem naložil plex in ga uporabljam preko box-a in mi predvaja tudi 1080p in high quallity - kot da bi vseeno podatke pošiljalo po mreži... Edino kar ugotavljam je, da slika ni tako ostra kot je bila pri PS3 media serverju - kljub temu, da so nastavitve na ful...

Imam pa še eno vprašanje - kako pa bi morda te zadeve naredil preko zunanjega diska...? A more imeti zunanje napajanje?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 05.04.2011
Prispevkov: 75
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 21.03.2015 13:37:31
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, je komu uspelo, da siol box prepozna tudi podnapisi zraven filma prek Plex serverja.

Edini način pri meni trenutno, da ponudi podnapise je, da z mkvtoolnix zapečeš subs,video in zvok skupaj v eno datoteko.


Če odmislim podnapise pa deluje zadeva zelo dobro.

_________________
Macbook Air 13,3" (Mid 2013)
Iphone 6 64Gb
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 979
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 28.07.2015 16:20:25
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam isti problem kot nejccar, se pravi BOX mi pokaže in predvaja vse filme in serije, ne bere pa podnapisov.
Uporabljam pa Plex Media Center na iMacu, SiOL BOX S (model 7700), TV je pa LG če ima kaj veze.
Ve kdo kako se to nastavi ali je potrebno podnapise zapeči v film?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.07.2013
Prispevkov: 186
Kraj: Slovenija
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 28.07.2015 19:01:33
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Alo,

Moj problem pa je, da sem bivši uporabnik siola.
Box je ostal, vendar je neaktiviran.
Ne vem kako ga aktivirati, če več nisem naročnik.
Mi tukaj lahko kdo pomaga pri tem?
Tnx.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9378
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 28.07.2015 19:06:22
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prodaš na bolhi in kupiš nek boljši predvajalnik.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 979
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 28.07.2015 20:42:37
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sicer ne vem kako, ampak mi je uspelo nastaviti, da bere podnapise.
Če bo kdo rabil pomoč, naj pošlje na ZS, pa bom poskusil pomagati.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9378
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 28.07.2015 20:49:49
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To si spreminjal nastavitve na Plex serverju? Bi prej rekel, da ti je uspelo nastaviti, da ti jih plex med transkodiranjem zapeče v sliko.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 979
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 29.07.2015 09:15:19
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imaš prav, sem testiral z filmom, ki je imel vžgane podnapise Embarassed

Kateri program je dober za "vžgati" podnapise v film?
Sedaj sem naredil z Handbrakeom, je kaj hitrejšega? Sem poskusil tudi z Sublerjem, pa mi jih ne pokaže na TVju.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9378
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 29.07.2015 14:59:31
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Načeloma se da tudi Plex tako skonfigurirati, da ti za določene naprave on-the-fly zapeče podnapise v film. Za podrobnosti pa pogooglaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 979
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 29.07.2015 15:39:30
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala, bom pobrskal.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 05.08.2015
Prispevkov: 5
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 08.09.2015 08:02:08
Re: Kako povezati Siol Box z Macom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala za navodila, deluje.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani