Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Naslednja
Philips HUE
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 08.03.2009
Prispevkov: 1231
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #361   Objavljeno 27.11.2018 09:07:03
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saeed je napisal/a:
Predvidevam da lahko spravim na PI oba hkrati...da vidim kako se obneseta v praksi.


Seveda, HA ima addon Homebridge. Homebridge boš rabil mogoče samo na začetku za kakšo kamero in Sonoff stikalo, potem pa boš ostal na HA.
Lahko pa Homebridge naložiš tudi na mac osx, samo mora potem delat non stop.
Primer: dodaš kamero, usvariš Ffmpeg motion sensor in dobiš homekit notification z sliko/screeenshototm, ali dodaš senzor gibanja, za vrata,...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 24.07.2007
Prispevkov: 1733
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #362   Objavljeno 27.11.2018 11:16:41
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Homebridge je odličen, ker ima podpore za toliko naprav, je pa res da so plugini dostikrat nevzdrževani in se hitro zgodi, da na račun napake v enem od pluginov vse skupaj neha delovati.
Ima pa tudi homebridge plugin za home assistant, tako da deluje tudi v obratni smeri Smile

Kakšne imate pa kaj izkušnje z OpenHab?
https://www.openhab.org
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.05.2014
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #363   Objavljeno 27.11.2018 11:42:10
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če pravilno razumem...namesti Home assistant in znotraj njega HomeBridge. Oba delujeta v svoji polni zmogljivosti? Lahko uporabljam vse lastnosti obeh in hkrati se mi vse naprave sinhronizirajo v HomeKit?
Vse skupaj bi rad na koncu pripeljal v HomeKit samo iz razloga, ker imajo dober interface, da imam vse zbrano na enem mestu in seveda zaradi Siri podpore.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 24.07.2007
Prispevkov: 1733
Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #364   Objavljeno 27.11.2018 11:44:57
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saeed je napisal/a:
Če pravilno razumem...namesti Home assistant in znotraj njega HomeBridge. Oba delujeta v svoji polni zmogljivosti? Lahko uporabljam vse lastnosti obeh in hkrati se mi vse naprave sinhronizirajo v HomeKit?
Vse skupaj bi rad na koncu pripeljal v HomeKit samo iz razloga, ker imajo dober interface, da imam vse zbrano na enem mestu in seveda zaradi Siri podpore.


Če je govora o tem pluginu, potem ne računat, da bo dolgo delovalo, ker je deprecated.

https://github.com/home-assistant/homebridge-homeassistant
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.05.2014
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #365   Objavljeno 27.11.2018 12:28:09
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
https://www.home-assistant.io/components/homekit/

S tem se popolnoma znebim homebridge?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #366   Objavljeno 27.11.2018 13:51:19
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A je kdo tako prijazen in pove ali je montiral na philips hue kake druge žarnice kot philips inali delujejo na apple homekit
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.05.2014
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #367   Objavljeno 27.11.2018 22:08:42
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sam še čakam Osram žarnice...tako da še nisem testiral. Naj pa bi se normalno sparile s Phillips hubom...v homekit pa jih ne boš pripeljal tako enostavno. Vsaj kolikor sem sam uspel zaslediti.


Nazadnje urejal/a Saeed Tor 27. Nov 2018 22:29; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #368   Objavljeno 27.11.2018 22:15:38
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za osram sem zasledil na amazonu par modelov in sicer na embalaži je emblem apple home kit pa tudi mene zanima če deluje!

Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.05.2014
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #369   Objavljeno 27.11.2018 22:28:52
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Z njihovim hubom verjetno.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #370   Objavljeno 28.11.2018 10:48:41
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Baje da dela tud z philips hue eni pišejo tako eni tako
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.05.2014
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #371   Objavljeno 28.11.2018 13:40:55
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hoferjeve delujejo samo v Philips hue. Homekit jih ne vidi.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #372   Objavljeno 28.11.2018 17:01:27
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Aha ok hvala za info je že nekdo dejal in kake so kaj te žarnice drugače kvaliteta pa to??
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.07.2009
Prispevkov: 940
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #373   Objavljeno 28.11.2018 19:20:26
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jst sem od koogeek-a vzel light strips in deluje super. Nepotrebuje nobenega huba in deluje z homekit-om. Cena je zelo ugodna.

Za light strips 2m sem dal cca.25€

Navadne barvne žarnice so cca. 20-25€. Imajo pa tudi druge izdelke https://www.koogeek.com
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.05.2009
Prispevkov: 175
Kraj: Primorska
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #374   Objavljeno 28.11.2018 23:57:26
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Martininvesna je napisal/a:
Za osram sem zasledil na amazonu par modelov in sicer na embalaži je emblem apple home kit pa tudi mene zanima če deluje!


Gledal na amazon.de in Osram ponuja dve vrsti Smart+ dodatkov. Eni so le za HomeKit in za Alexa. Dobro je, da ne potrebujejo bridga ampak le ios napravo, kot je ATV4 ali iPad.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #375   Objavljeno 29.11.2018 08:25:44
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A delujejo samo na homekitali tudi philips hue
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 03.09.2014
Prispevkov: 470
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #376   Objavljeno 29.11.2018 08:48:50
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
AQARA smart Light Bulbs apple home kit. 11€
https://www.youtube.com/watch?v=SoLRTNLrh-o&t=1s
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.03.2011
Prispevkov: 160
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #377   Objavljeno 29.11.2018 08:58:10
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jp samo kje naročt na njihovi strani so samo bele žarnice
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 03.09.2014
Prispevkov: 470
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #378   Objavljeno 29.11.2018 09:19:13
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Martininvesna je napisal/a:
Jp samo kje naročt na njihovi strani so samo bele žarnice


https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Aqara-9W-E27-2700K-6500K-806lum-Smart-White-Color-LED-Bulb-Light-Work-With/32955927732.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.285.12c83c00cflaQS
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.02.2008
Prispevkov: 3385
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #379   Objavljeno 29.11.2018 22:33:05
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
karlosSLO je napisal/a:
AQARA smart Light Bulbs apple home kit. 11€
https://www.youtube.com/watch?v=SoLRTNLrh-o&t=1s


A ti to imas al samo linkas?
V opisu pod tem videom pise takole:
The Aqara bulb can be set up to work with the Mi home app, the Aqara home app, but does also work with Apple home when paired with the new Aqara smart hub.

Torej rabis imet aqara smart hub?

Ma jest sm se vedno mnenja da je hue dalec pred ostalimi. Pa dejte se kaj drugega probat ne samo zarnice. Stikala, senzorje. To je tisto kar naredi zadevo zanimivo,

Nenazadnje boste ugotovil, da ni vse v tem, da zadeve vklapljas/izklapljas s pametnim telefonom. Babe ponorijo ce recejo a zdej pa rabm telefon za luc.

Jaz imam nekaj senzorjev, kjer lahko delaš cudezne kombinacije.
Pa kot sem ze veckrat omenil. Meni je iconnecthue app se boljsi kot apple home, bistveno vec lahko konfiguriras.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 03.09.2014
Prispevkov: 470
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #380   Objavljeno 30.11.2018 06:15:11
Re: Philips HUE
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jst osebno teh zarnic še nimam, vendar jih čakam da jih dobim.
Kot vedno rabis met nek hub za to v tem primeru ce hoces imet homekit support rabis aqara hub. Sam ce hoces met automations in uporabljat zunaj doma rabis se apple TV ali homepod ali ipada..

Zarnice pa delujejo z mi home aplikacijo. Sam imam ze nekaj senzorjev in dodatkov in dela odlicno tisti ki poznate xiaomi veste v cem govorim.



Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani