Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja
Iphone MMS nastavite
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 20.01.2008
Prispevkov: 1
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.01.2008 08:40:55
Iphone MMS nastavite
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Iščem nastavitve za MMS na Iphone za Tušmobil.
Seveda gre za SwirlyMMS app.
Mogoče kdo ve?

Hvala
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 20.01.2008 10:20:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nastavitve so zbrane tukaj >> KLIK... vendar z vstavljeno Tusmobilovo kartico v iPhonu ne delujejo... Ce z istimi nastavitvami poskuim z drugim telefonom (pokusil sem s Sony Ericssonom P1i), deluje OK...

z ostalimi karticami deluje (Si.mobil, Mobitel, izimobil)

Nastavitve pa so sledece:

Tušmobil
EDGE nastavitve (Setting > General > Network > EDGE)
APN: internet.tusmobil.si
Username: tusmobil
Password: internet

Nastavitve aplikacije SwirlyMMS (SwirlyMMS > Settings)
MMSC and Proxy Server Settings
MMSC: http://mms.tusmobil.si:8002
Proxy: 91.185.221.85:8080

MMS-specific APN Settings
APN: mms.tusmobil.si
Username: tusmobil
Password: mms

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jabužiček helper

Jabužiček helper

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 1335
Kraj: iMB
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 20.01.2008 10:48:04
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest eno vprasanje: Pa se ne da kako poslati emaila kot MMS? Vcasih vem, da je bilo mozno tako posiljati SMSe.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 20.01.2008 11:05:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lahko posljes MMS na e-mail naslov... v obratni smeri pa ne ...

Tudi tisto z SMSi ze zelo zelo dolgo ne deluje vec Smile ... Verjetno imas v mislih storitev, kjer si poslal mail na naslov xxxxxx@linux.mobitel.si (xxxxxx = telefonska stevilka) in je besedilo maila prislo na SMS...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jabužiček helper

Jabužiček helper

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 1335
Kraj: iMB
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 21.01.2008 10:07:23
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja tocno to.

Skoda v bistvu, da ni te interkompatibilnosti, bi bila zelo prirocna, samo operaterji ne bi nic zakasirali. Very Happy

Za SMSe pa tak zdaj Najdi.si uporabljamo, sam je bad, ko so noter reklame.

Back to the topic. A tale AP za MMS bo deloval samo, ce dostopas do njega preko GPRS/UMTS povezave iz pravilnega omrezja in verjetno ne dopusti dostopa kar vsakemu IPju ane? Recimo, da bi probal s Touchem prek wifi.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 21.01.2008 10:26:51
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MMS deluje samo prek GPRS/EDGE ... in seveda kot si ze sam ugotovil samo, ce si v tapravem omrezju oz,. imas tapravo SIM kartico ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.01.2008
Prispevkov: 66
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 12.02.2008 15:25:28
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A še koga zafrkava swirlymms na 1.1.3? sm gledu mau po netu, pa vidm da je kr neki težav, da app crashne takoj ko ga zalaufaš. Nekateri pa sploh nimajo tega problema na 1.1.3 04.03.13_G

lp,maL
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 05.12.2007
Prispevkov: 89
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 12.02.2008 15:32:35
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
imam doma dva telefona, prvi je OOTB 1.1.2 odklenjen in sedaj na 1.1.3, drugi je bil 1.0.2 in je sedaj 1.1.3 z novim basebandom.

SwirlyMMS ne deluje ne na enem ne na drugem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.12.2007
Prispevkov: 416
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 12.02.2008 16:52:45
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
AndyK je napisal/a:
imam doma dva telefona, prvi je OOTB 1.1.2 odklenjen in sedaj na 1.1.3, drugi je bil 1.0.2 in je sedaj 1.1.3 z novim basebandom.

SwirlyMMS ne deluje ne na enem ne na drugem.


Počakaj na verzijo 0.3 , za katero tommy in mats pravita ,da bo delovala na vsah verzijah. Da se nekaj naredit tudi z trenutno verzijo, ampak jaz se nisem šel s tem hecat, ker MMS skoraj ne uporabljam (vseeno mi gre na živce ker ne dela Smile )


Citati iz tommy&mats-ovega bloga glede delovvanja na 1.1.3...
Citiram:
For those who this method didn't work on 1.1.3 try this....

cd /Applications
chmod +s SwirlyMMS.app/SwirlyMMS
chown root:wheel SwirlyMMS.app

_______________________________________________________

I managed to get the app working on my 1.1.3 (dev team method). I simply changed the permission on the SwirlyMMS file inside of /Applications/SwirlyMMS.app to 4755. Once I did that all the settings saved without crashing, and I sucessfully sent a pic message to my email. Hope that helps others with the same problem.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 05.03.2007
Prispevkov: 613
Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 12.02.2008 20:02:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
nisem tolko na tekočem o mms na iphone
je zdaj že možno s kakim programom sprejemat mms na iphonu
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 12.02.2008 22:16:38
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jApka je napisal/a:
nisem tolko na tekočem o mms na iphone
je zdaj že možno s kakim programom sprejemat mms na iphonu



Zaenkrat ne...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 25.01.2008
Prispevkov: 66
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 14.02.2008 18:30:42
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tomba je napisal/a:
AndyK je napisal/a:
imam doma dva telefona, prvi je OOTB 1.1.2 odklenjen in sedaj na 1.1.3, drugi je bil 1.0.2 in je sedaj 1.1.3 z novim basebandom.

SwirlyMMS ne deluje ne na enem ne na drugem.


Počakaj na verzijo 0.3 , za katero tommy in mats pravita ,da bo delovala na vsah verzijah. Da se nekaj naredit tudi z trenutno verzijo, ampak jaz se nisem šel s tem hecat, ker MMS skoraj ne uporabljam (vseeno mi gre na živce ker ne dela Smile )


Citati iz tommy&mats-ovega bloga glede delovvanja na 1.1.3...
Citiram:
For those who this method didn't work on 1.1.3 try this....

cd /Applications
chmod +s SwirlyMMS.app/SwirlyMMS
chown root:wheel SwirlyMMS.app

_______________________________________________________

I managed to get the app working on my 1.1.3 (dev team method). I simply changed the permission on the SwirlyMMS file inside of /Applications/SwirlyMMS.app to 4755. Once I did that all the settings saved without crashing, and I sucessfully sent a pic message to my email. Hope that helps others with the same problem.


Lahko samo potrdim zadevo, MMS dela s tem pristopom Wink

lp,maL
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 05.12.2007
Prispevkov: 89
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 14.02.2008 22:22:32
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
katerim? s spremembo permissionov? meni ne dela.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 14.02.2008 22:37:13
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni tudi dela... ko sem popravil te pravice ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 05.12.2007
Prispevkov: 89
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 14.02.2008 22:55:13
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pa imata vi2 tudi nadgrajeni baseband? pismo, zakaj men ne dela??? :evil:
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 14.02.2008 23:39:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest mam vse na zadnji verziji...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 4758
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 15.02.2008 07:23:16
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Jest mam vse na zadnji verziji...


Baseband imaš 4.03.13_G? Kako ti je uspelo? AnySim?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 15.02.2008 08:28:09
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MitjaP je napisal/a:
Jest je napisal/a:
Jest mam vse na zadnji verziji...


Baseband imaš 4.03.13_G? Kako ti je uspelo? AnySim?


S pomocjo tegale >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=3651

Oz. gre kar preko Installerja in potem se AnySIM 1.1.3 ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 4758
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 15.02.2008 08:49:00
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Blo bi fino, če bi v izogib takim nesporazumom, kot sem ga manifestiral zgoraj, sedaj vedno zapisali tudi, kateri bootloader ima telefon, ki ga posedujemo Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25135
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 15.02.2008 09:05:26
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MitjaP je napisal/a:
Blo bi fino, če bi v izogib takim nesporazumom, kot sem ga manifestiral zgoraj, sedaj vedno zapisali tudi, kateri bootloader ima telefon, ki ga posedujemo Smile


Sem si dal kar v podpis Smile ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani