Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 97, 98, 99  Naslednja
Slovensko LTE omrežje
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 06.10.2011
Prispevkov: 26
Kraj: celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1941   Objavljeno 12.06.2015 10:58:55
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih

LTE iphone 6 Tušmobil Celje
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 14.08.2015
Prispevkov: 2
Kraj: Ptuj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1942   Objavljeno 14.08.2015 17:14:42
Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se opravičujem za odpiranje nove teme, če je kje to razloženo, ampak nisem nikjer našel.
Imam iphone 5, ios 8.4, simobil.

nikakor ne lovim lte omrežja. Niti direkt pod simobilovo anteno, čeprav imam na telefonu vključen LTE.
Tudi v paketu imam vključen lte.

Kaj je narobe in kako to rešim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 03.09.2014
Prispevkov: 434
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1943   Objavljeno 14.08.2015 17:23:34
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, tudi sam sem imel problem pri mobitelu, pokliči na simobil morda ti niso iz njihove strani vklopili lte , čeprav je na paketu !
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 17.01.2011
Prispevkov: 1846
Kraj: Škofja Loka
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1944   Objavljeno 14.08.2015 17:35:18
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
imaš simko primerno za LTE?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 728
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1945   Objavljeno 14.08.2015 18:12:21
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri meni je bil problem, ker ima pri nas Simobil LTE oddajnik 800mhz, iPhone 5 pa tega ni podpiral, oz. je podpiral 850mhz, kar pa ni vredu.

Ker kolikor vem, Simobil vecinoma pokriva z LTE800.

Jaz sem potem zamenjal iz 5 na 5C in je delalo brez problema.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 14.08.2015
Prispevkov: 2
Kraj: Ptuj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1946   Objavljeno 15.08.2015 17:01:59
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
imam novo U-sim od simobila, pa vseeno ne deluje.





Je kakorkoli možno vklopit 800mhz sprejem?
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9348
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1947   Objavljeno 15.08.2015 17:22:15
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako boš vklopil nekaj, česar telefon ne podpira? Kupi si novejšega iPhone, če želiš podporo večim LTE frekvencam.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 12.03.2012
Prispevkov: 728
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1948   Objavljeno 15.08.2015 17:24:05
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem ravno zaradi tega sel iz 5 na 5c, kateri je popolnoma identicen v hardware-u, le da podpira tudi LTE800.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 17.01.2011
Prispevkov: 1846
Kraj: Škofja Loka
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1949   Objavljeno 19.01.2016 15:16:17
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne vem ce velja za vse ampak meni po novem kaze LTE pri BOBu Smile do sedaj mi je samo 3G. Hitrost je sicer omejena ampak so pa omogocili, da se povezes v LTE omrezje povsod kjer ga omogoca S!mobil.



Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 12.11.2009
Prispevkov: 1089
Kraj: Prekmurje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1950   Objavljeno 19.01.2016 15:30:58
Re: Simobil lte iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
bunny22 je napisal/a:
Pri meni je bil problem, ker ima pri nas Simobil LTE oddajnik 800mhz, iPhone 5 pa tega ni podpiral, oz. je podpiral 850mhz, kar pa ni vredu.

Ker kolikor vem, Simobil vecinoma pokriva z LTE800.

Jaz sem potem zamenjal iz 5 na 5C in je delalo brez problema.


Pri mojem iPhone 5 je bil enak problem na Telekomovem omrežju. Ponekod LTE ni deloval zaradi drugačne frekvence. Smile So mi lepo razložili. Rešitev je edino nakup novejšega iPhona Wink

_________________
You are what you think.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25040
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1951   Objavljeno 19.01.2016 15:37:22
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
excalibur je napisal/a:
Ne vem ce velja za vse ampak meni po novem kaze LTE pri BOBu Smile do sedaj mi je samo 3G. Hitrost je sicer omejena ampak so pa omogocili, da se povezes v LTE omrezje povsod kjer ga omogoca S!mobil.




Res je... edino hitrost je omejena na 7.2/2 ...

http://www.blog.uporabnastran.si/2016/01/18/operater-bob-svojim-uporabnikom-ponuja-tudi-lte-pokritost-je-taksna-kot-pri-simobil-lte/

Screenshot je iz Lumie, kjer imam trenutno vstavljeno bob kartico ...



Speedtest najprej skoci na visjo hitrost (tudi do 10 Mbps)... potem pa pade na okoli 7 Mbps in tam obstane Smile ...






Nazadnje urejal/a Jest Tor 19. Jan 2016 17:36; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 17.01.2011
Prispevkov: 1846
Kraj: Škofja Loka
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1952   Objavljeno 19.01.2016 15:59:42
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Res je... edino hitrost je omejena na 7.2/2 ...

http://www.blog.uporabnastran.si/2016/01/18/operater-bob-svojim-uporabnikom-ponuja-tudi-lte-pokritost-je-taksna-kot-pri-simobil-lte/


Skratka so premiki Smile še pipco počas mal odprejo pa bo Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.06.2013
Prispevkov: 719
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1953   Objavljeno 19.01.2016 17:23:37
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
LTE za povprečnega userja? Brezveze imo... Takoj ko pade signal in začne preklapljat na 3G, postaneš nedosegljiv. Pa poraba baterije je isto velika kot na 3G. Je ok, če si na mestu/mestih z odličnim signalom in nimaš wifi, ko pa se začneš premikat na deželo pa...

Sam sem itak na Edge/Wifi in po potrebi vklopim 3G in s tem prihranim na bateriji kakih 20% dnevno, kot pa če bi 3G stalno laufal. Dvomim, da bi prišel z baterijo čez cel dan na 3G, bi šlo zlo na knap.

Ja, včasih je iphone znal lepše delat z baterijo...

_________________
LG G6
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.03.2011
Prispevkov: 474
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1954   Objavljeno 19.01.2016 17:45:21
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
rawr je napisal/a:
LTE za povprečnega userja? Brezveze imo... Takoj ko pade signal in začne preklapljat na 3G, postaneš nedosegljiv. Pa poraba baterije je isto velika kot na 3G. Je ok, če si na mestu/mestih z odličnim signalom in nimaš wifi, ko pa se začneš premikat na deželo pa...

Sam sem itak na Edge/Wifi in po potrebi vklopim 3G in s tem prihranim na bateriji kakih 20% dnevno, kot pa če bi 3G stalno laufal. Dvomim, da bi prišel z baterijo čez cel dan na 3G, bi šlo zlo na knap.

Ja, včasih je iphone znal lepše delat z baterijo...


S prvim delom (odstavkom) se popolnoma strinjam. Dokler je lte se v fazi "izgradnje" in stalno preklaplja in si tako torej vec ne dosegljiv kot dosegljiv je brezveze.

Glede baterije in 3G? nevem no, jaz na i6S sploh ne izklapljam mobilnega interneta in je ves cas na 3G, no ko sem p doma pa wifi, pa zdrzi baterija komot cel dan -> ponavadi se kaksnih 20-30% ostane, pa ga kar precej casa uporabljam. Very Happy

_________________
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 12.11.2009
Prispevkov: 1089
Kraj: Prekmurje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1955   Objavljeno 19.01.2016 17:52:23
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kako je lahko kdo na Edge?

Neji takrat nedeluje skoraj nic... to bi morali ugasnit! Ce bi obstajala moznost izklopa E bi to takoj storil!Smile

_________________
You are what you think.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.06.2013
Prispevkov: 719
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1956   Objavljeno 19.01.2016 17:54:31
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kercmar je napisal/a:
S prvim delom (odstavkom) se popolnoma strinjam. Dokler je lte se v fazi "izgradnje" in stalno preklaplja in si tako torej vec ne dosegljiv kot dosegljiv je brezveze.

Glede baterije in 3G? nevem no, jaz na i6S sploh ne izklapljam mobilnega interneta in je ves cas na 3G, no ko sem p doma pa wifi, pa zdrzi baterija komot cel dan -> ponavadi se kaksnih 20-30% ostane, pa ga kar precej casa uporabljam. Very Happy


Odvisno kaj uporabljaš. Ob samo klicih in sms lahko iphone komot zdrži 3 dni recimo. Meni tudi ostane nekje 20-30% baterije po 15 urah standby in kakih 4-5 urah uporabe. Jaz mam samo Bluetooth izklopljen večino časa, ostalo je vse na ON. Edge je za osvežitev vremena, notification centra, uporabo siri ali maps (map, ne satelit), čisto dovolj dober.

Zdaj pa nazaj k LTE. Very Happy

_________________
LG G6
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.06.2013
Prispevkov: 719
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1957   Objavljeno 19.01.2016 17:57:49
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
neooo je napisal/a:
kako je lahko kdo na Edge?

Neji takrat nedeluje skoraj nic... to bi morali ugasnit! Ce bi obstajala moznost izklopa E bi to takoj storil!Smile


Pa res čisto nič ne deluje... not

Če mam omrežje na Edge in Wifi stalno na ON, še to ne pomeni, da srfam prek Edge... Večinoma sem na Wifi povezan, 90% časa. Preostanek na sprehodu, v avtu, na poti do trgovine... pa je Edge čisto dovolj dober, da mi osveži stvari, ki jih želim ali rabim... In za tistih 10% časa raje vidim, da imam konec dneva še delujoč telefon s kolko tolko polno baterijo, ne pa da pred večerom iščem polnilec. Tak je pač pri moji uporabi.

Sicer pa vsakemu svoje... Like

_________________
LG G6
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 12.11.2009
Prispevkov: 1089
Kraj: Prekmurje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1958   Objavljeno 19.01.2016 18:09:10
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj jaz te razumem, glede porabe baterije in vse. In za maile in to bi bilo smotrno, da pač ko nimaš HARD use je EDGE dovolj. Ampak pri meni nekako ne uspeva, enosatvno nič nedeluje tudi ko pošlješ imessige ali 2-3 nahitro zapored se vse zaustavi.

Mogoče kake aplikacije se v ozadju osvežujejo in pač rabijo hitrejšo povezavo in vse skupaj se bolj kot ne zaustavi.

Fb aplikacija mi pa na E izpiše, da sploh nisem povezan v internet. Obnaša se kot, da imam mobilne izklopljene....

_________________
You are what you think.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.06.2013
Prispevkov: 719
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1959   Objavljeno 19.01.2016 18:20:48
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
FB ne uporabljam, vem pa da bi me živciralo, če sploh nebi delalo prek Edge.

iMsg pa ne vem, če lahko pošlješ, če nisi na wifi mreži?!

Škoda, da siri ne zna preklapljat med 2G in 3G oz. da ni te opcije v slide up oknu s komandami in bližnjicami... Potem bi večkrat preklopo na 3G, tako pa le redko.

_________________
LG G6
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1960   Objavljeno 19.01.2016 18:39:31
Re: Slovensko LTE omrežje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
rawr je napisal/a:
iMsg pa ne vem, če lahko pošlješ, če nisi na wifi mreži?!

seveda, da lahko.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani