Jabuk
Kako lahko nekomu podarim aplikacijo (iTunes) ?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25591
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.04.2012 09:55:45
Kako lahko nekomu podarim aplikacijo (iTunes) ?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako lahko nekomu podarim aplikacijo (ali igro, knjigo,...) preko iTunes?

Če želimo nekomu kupiti ali podariti aplikacijo za iOS napravo, lahko to naredimo preko iTunes. Pomembno je, da upoštevamo nekaj dejstev:

- Prejemnik mora imeti (ali si ustvariti) iTunes račun, ki je v isti državi, kot naš iTunes račun. To pomeni, da če imamo račun ustvarjen v Slovenskem iTunes računu, mora tudi prejemnik imeti slovenski iTunes račun.

- Aplikacije lahko podarimo samo, če imamo v našem računu vnešeno plačilno sredstvo (vpisano veljavno plačilno kartico). Aplikacij ni možno podariti ali kupiti nekomu drugemu z dobroimetjem, ki smo ga recimo pridobili preko iTunes darilne kartice (Gift Card).


1. Najprej se v iTunes prijavimo z našim računom. Nato poiščemo aplikacijo, ki jo želimo nekomu kupiti ali podariti. Ko smo našli ustrezno aplikacijo, kliknemo na desni poleg cene malo puščico in iz menija izberemo "Gift this App"

2. V novem oknu vpišemo podatke, ki jih od nas zahteva obrazec. Pozorni bodite, da je e-mail naslov pravilen, saj bo na ta naslov poslano obvestilo prejemniku z navodili, kako lahko naloži poslano aplikacijo. Izberemo seveda lahko tudi možnost "Print gift myself" in potem dobimo možnost, da sami sprintamo darilno kartico in jo recimo priložimo čestiki... Nato izberemo gumb "Continue".

3. V tem koraku še enkrat preverimo, če smo vse podatke pravilno zapisali nato potrdimo nakup s klikom na gumb "Buy Gift".

4. V zadnjem koraku dobimo obvestilo, da je bilo darilo poslano na prejemnikov e-mail naslov ali pa dobimo možnost, da darilno kartico sprintamo na tiskalniku.5. Če smo izbrali možnost, da darilo pošljemo po e-pošti, prejemnik v nekaj minutah dobi e-pošto, ki izgleda nekako takole:6. Klikniti mora samo gumb "Redeem now" in slediti navodilom.


Težave?
Če prejemnik ni dobil maila, naj preveri najprej, če ni slučajno sporočilo šlo v mapo "SPAM" ali kam drugam. Če sporočila ni tudi v drugih mapah, lahko preverimo, če je postopek uspel in sporočilo pošljemo ponovno... lahko tudi na kakšen drug naslov.

1. V iTunes se prijavimo v svoj račun in preverimo zgodovino nakupov. Tam najdemo zadnji nakup, ki izgelda nekako takole:2. kliknemo na majhno puščico pred imeno aplikacije in tukaj dobimo možnost, da sporočilo pošljemo ponovno._________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani