Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Naslednja
Personal Hotspot, Tethering
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25603
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 28.07.2011 07:18:59
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Personal HotSpot deluje ze sedaj tudi na iPhone 3GS... je pa mozna povezava samo preko kabla ali Bluetootha... pri iPhone 4 pa tudi preko WiFi...

iPad lahko, kolikor vem, povezes ze sedaj z iPhone 3GS preko BT ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.12.2010
Prispevkov: 674
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 28.07.2011 07:51:42
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nekje na tem forumu sem enkrat prebral da se ne da in ker taktat nisem imel potrebe nisem več raziskoval. Zdaj bom poizkusil. Praviš, da Pad in Phone povežem preko BT ?

_________________
Gotterdammerung
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25603
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #23   Objavljeno 28.07.2011 07:55:25
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Da

http://bookbee.net/how-to-use-personal-hotspot-to-pair-your-ipad1-and-iphone-3gs/

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.12.2010
Prispevkov: 674
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #24   Objavljeno 28.07.2011 08:13:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala, kaj naredi dež na morju ... že pri računalnikih sedimo in nekaj študiramo Very Happy

_________________
Gotterdammerung
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 07.04.2008
Prispevkov: 171
Kraj: Koper
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #25   Objavljeno 28.07.2011 09:18:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zakaj pa jaz nimam opcije Personal hotspot v network nastavitvah na iphonu? imam pa fw 4.3.3...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 26.08.2009
Prispevkov: 14493
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #26   Objavljeno 28.07.2011 10:11:50
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Najbrž nimaš vpisanih nastavitev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.12.2010
Prispevkov: 674
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #27   Objavljeno 28.07.2011 10:15:37
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vse deluje, hvala

_________________
Gotterdammerung
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.08.2009
Prispevkov: 138
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #28   Objavljeno 26.09.2011 16:55:12
Internet connection sharing
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

nahajam se v študentskem domu in bi ethernet povezavo rad delil preko wifi z ipadom. Uspešno vzpostavim wifi povezavo ampak ipad ne more dostopati do interneta.

Takole izgleda ethernet povezava:

Click for large view - Uploaded with Skitch


Kakšna ideja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.06.2010
Prispevkov: 456
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #29   Objavljeno 26.09.2011 17:27:13
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Internet sharing si omogočil v nastavitvah pod Sharing? Sej prav razumem, da bi rad Maca spremenil v brezžični ruter?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.08.2009
Prispevkov: 138
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #30   Objavljeno 26.09.2011 17:42:27
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sem omogočil. Ipad se je povezal na ad-hoc povezavo ustvarjeno na macu, vendar ni imel dostopa do interneta...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 249
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #31   Objavljeno 26.09.2011 18:50:24
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo
Te moram razocarati in ti povedati da to ne bo slo. Jaz sem tudi v studentu in sem probaval isto stvar in ni slo. Najprej sem mislil da je napaka, zato sem poslal applu mail.
Ce uporabljas liona, si moral izdelati 802.1x config file, ki vsebuje ttls pap avtorizacijo.
Apple mi je odgovoril (so me kar poklicali) da ker se uporablja 802.1x config file, se internet sharing sam izklopi iz varnostnih razlogov. Brezicno omrezje se ustvari, a ni dostopa do interneta. Ker je dostop do neta namenjen le tebi in ne zelijo da bi ga koristiil kdo drug, ceprav bi na wifi povezal le ipad/iphone tako kot jaz.
Ena moznost je da kupis kak router in das gor custom firmware od openwrtja in bos mogoce lahko naredil wifi, druga opcija je da prineses racunalnik z dvema mreznima, in tako ustvaris wifi.. Ce tikaj uspe mi sporoci prosim, ker tudi sam iscem kaksnjo tretjo moznost:)
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.08.2009
Prispevkov: 138
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #32   Objavljeno 26.09.2011 18:53:37
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ni mi čist jasno tisto glede 802.1x config fila. Probam lahko edino se router in clonirati MAC address od MBP-ja...
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 20.08.2007
Prispevkov: 65
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #33   Objavljeno 26.09.2011 19:06:43
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
v system preferences vključi internet sharing, pa bi moglo delat. Rabiš pa imeti računalnik na internet priklučen preko ethernet kabla in potem preko wifi sharaš internet naprej do ipada/iphona/whatever..

je pa zanimivo, da meni na leopardu ni hotel delat internet sharing, če sem vklopil password (brez je delalo), na snow leopardu pa dela brez problema tudi z passwordom
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.08.2009
Prispevkov: 138
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #34   Objavljeno 26.09.2011 19:08:12
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
prosim preberi thread od začetka...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 249
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #35   Objavljeno 26.09.2011 19:09:05
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi ce kloniras mac naslov, ne bo slo ker imas ttls pap avtorizacijo, ki jo vecina router baje nima. Vsaj tako sem prebral na drugih forumih.
Ce imas snow leoparda si ko si sel po navodilih pri tretjem moraku na drugi strani (2del) navodil ustvaril 802.1x datoteko. Tam si vpisal uporabnisko ime in geslo. Ce pa imas liona si pa potegnil program iphone configuration utility in tam ustvaril 802.1x datotetko..
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 20.08.2007
Prispevkov: 65
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #36   Objavljeno 26.09.2011 19:44:54
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zakaj pa rabiš eduroam? a čez to dostopaš do interneta v študentcu?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 249
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #37   Objavljeno 26.09.2011 19:49:44
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sej ni eduroam, prek ethernet kabla je.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 20.08.2007
Prispevkov: 65
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #38   Objavljeno 26.09.2011 20:19:50
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zakaj je potem potreben 802.1x? meni deluje zadeva tako kot sem opisal, je pa res da imam snow leopard.. ne vem pa zakaj bi bilo pri leonu kaj drugače?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 249
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #39   Objavljeno 26.09.2011 21:01:36
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zakaj tocno ga rabis ne vem. Vem pa da brez njega internetna povezava ne dela, pa da je potreben za pap in ttls avtentikacijo.
Pri snow leopardu si ga naredu v minuti, v lionu so pa cist spremenil dodajanje novega profila. Sploh ga ne mors ustvarit pod zavihkom 802.1x v network preferences. Tehnik iz apple mi je rekel da zato da bi bilo bolj podobn ios napravam.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.08.2009
Prispevkov: 138
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #40   Objavljeno 26.09.2011 23:00:05
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dixidoov je napisal/a:
Tudi ce kloniras mac naslov, ne bo slo ker imas ttls pap avtorizacijo, ki jo vecina router baje nima. Vsaj tako sem prebral na drugih forumih.
Ce imas snow leoparda si ko si sel po navodilih pri tretjem moraku na drugi strani (2del) navodil ustvaril 802.1x datoteko. Tam si vpisal uporabnisko ime in geslo. Ce pa imas liona si pa potegnil program iphone configuration utility in tam ustvaril 802.1x datotetko..


kako pa ves da gre za ttls pap avtorizacijo?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani