Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Parallels - težave
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2008
Prispevkov: 3544
Kraj: ThePirateBay....
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 06.10.2012 09:29:03
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kakšna je razlika med Parallels in Vmware.

Hvala.

_________________
Lp,Dejc

Dropbox https://db.tt/xpLXhTy

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25230
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #42   Objavljeno 06.10.2012 11:23:29
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gre za izdelek, ki v osnovi pocne isto... le da je od razlicnih programerjev ...

Meni osebno je bolj vsec VMWare ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2008
Prispevkov: 3544
Kraj: ThePirateBay....
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #43   Objavljeno 06.10.2012 11:52:23
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Gre za izdelek, ki v osnovi pocne isto... le da je od razlicnih programerjev ...

Meni osebno je bolj vsec VMWare ...


Aha hvala za odgovor Very Happy

_________________
Lp,Dejc

Dropbox https://db.tt/xpLXhTy

Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 08.07.2012
Prispevkov: 28
Kraj: Novo mesto
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #44   Objavljeno 06.11.2012 10:19:30
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mene pa zanima kaj bi bilo bolš parallels ali bootcamp.

Problem je da smo v šoli začeli z programiranjem v c# in bi skorajda nujno rabil še windovse (sedaj uporabljam monodevelop ampak se ne mora primerjat z visualstudio).

Imam pa mac mini, vstopni model z 2gb rama.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.05.2009
Prispevkov: 495
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #45   Objavljeno 06.11.2012 10:48:12
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Eno in drugo.

Če želiš čim boljše delovanje windowsov potem bootcamp.

Če ti bolj prav pride da preklapljaš med osx in win potem parallels.

Osebno uporabljam parallels in 8ka deluje čisto zadovoljivo hitro.

Seveda odvisno kaj delaš, ampak če se samo učiš programirat potem bo pomoje parallels čiz ok.

_________________
Twitter: @matic_b
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25230
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #46   Objavljeno 06.11.2012 10:57:49
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri 2GB RAM-a bo v virtualnem okolju bolj svoh teklo... Mogoce bi se skompneziralo s hitrim SSD diskom... ampak v tem primeru bi verjetno bilo bolje narediti dual boot z bootcamp ... Sicer pa lahko pri VMWare tudi naredis tako, da imas isto instalacijo za bootcamp IN virtualno ... >> http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1014618

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 08.07.2012
Prispevkov: 28
Kraj: Novo mesto
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #47   Objavljeno 06.11.2012 21:14:39
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala za odgovora.

Sem se odločil za bootcamp. Obstajajo še kakšna navodila, oz. po katerih navodilih naj se tega lotim ker sem nov kar se tiče appla.

Po katerem izmed teh?
http://support.apple.com/manuals/#bootcamp
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.12.2008
Prispevkov: 97
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #48   Objavljeno 25.12.2012 18:33:43
parallels update
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Trenutno imam na Mac-u Parallels 6. Želel bi jih updejtat na najnovejšo različico ali na prejšno verzijo v kolikor je ta bolj stabilna.

Zanima me torej kateri Parallelsi so po vašem mnenju trenutno boljši za uporabo, ter kako je z podatki ki jih imam na tem sistemu? Se po posodobitvi ohranijo?

Lep božični večer Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 495
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #49   Objavljeno 25.12.2012 18:50:53
Re: parallels update
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Si jih kupil?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.12.2008
Prispevkov: 97
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #50   Objavljeno 25.12.2012 22:39:04
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
heh... vem kaj sledi, zato se bom izognil odgovoru Smile

igra to kakšno vlogo če je zadeva kupljena ali "sposojena"?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.06.2009
Prispevkov: 718
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #51   Objavljeno 28.03.2014 20:28:38
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Multi operacijski sistemi na MacBook Pro z Parallels Smile



_________________
lp

Andrej

www.hifiservice.si
Električne naprave delujejo na dim... ko dim iz njih uide... ne delujejo več!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 19.07.2012
Prispevkov: 1007
Kraj: Izola
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #52   Objavljeno 20.05.2014 21:28:30
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Pri 2GB RAM-a bo v virtualnem okolju bolj svoh teklo... Mogoce bi se skompneziralo s hitrim SSD diskom... ampak v tem primeru bi verjetno bilo bolje narediti dual boot z bootcamp ... Sicer pa lahko pri VMWare tudi naredis tako, da imas isto instalacijo za bootcamp IN virtualno ... >> http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1014618

Zanima me če se da to narediti tudi v Paralellsih? Zanima me predvsem če kdo to uporablja in če je možno da narediš iz parallelsa v bootcamp. Videl sem že opcijo da najprej narediš bootcamp in potem isto odpiraš s parallelsim ampak potem moram windowse še enkrat instalirat. Zanima me tudi če lahko vidiš v macu vse file ki jih shraneš v windowsih ko jih poženeš preko bootcampa?
In pa predvsem ko instaliraš preko bootcampa moraš narediti particijo na disku. Kaj pa ko je ne potrebuješ več? Kako zbrišeš to particijo brez da bi ti bilo potrebno formatirat celoten disk na katerem je tudi mac os?

_________________
Macbook Pro 2017 touch bar, i7, 16GB rama, 512 GB SSD
Macbook Air mid 2013, i5, 8GB rama, 128 GB SSD
iPhone Xr 128 GB, Space Grey, iOS 12
Apple Watch 44 mm, Series 4 Space Grey, watchOS 5 
iPad mini retina 2 16gb white
iPod shuffle 2gb
iPegla
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 28.06.2012
Prispevkov: 140
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #53   Objavljeno 20.05.2014 22:01:00
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ni ravno primerna tema, ampak bom vseeno vprašal tu.

Kaj je bolje parallels ali vritual box za pogananje Win 8.1 na njem pa deluje samo visual studio 2013?

Lp Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 2720
Kraj: Lendava
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #54   Objavljeno 20.05.2014 22:46:33
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
netgear je napisal/a:
Ni ravno primerna tema, ampak bom vseeno vprašal tu.

Kaj je bolje parallels ali vritual box za pogananje Win 8.1 na njem pa deluje samo visual studio 2013?

Lp Very Happy


Parallels je boljši od odprtokodne alternative, predvsem kar se grafičnega pospeševanja tiče in drugih bonbončkov.

Tu imaš primerjave, beri:
- http://arstechnica.com/information-technology/2013/10/the-latest-virtualization-showdown-parallels-desktop-9-vs-vmware-fusion-6/
- http://www.macworld.com/article/2055442/parallels-9-and-fusion-6-run-neck-and-neck-in-virtualization-contest.html

_________________
Lego Macintosh: http://kottke.org/13/02/lego-macintosh
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.10.2009
Prispevkov: 267
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #55   Objavljeno 21.05.2014 01:51:41
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Doctor Satan je napisal/a:
Zanima me če se da to narediti tudi v Paralellsih? Zanima me predvsem če kdo to uporablja in če je možno da narediš iz parallelsa v bootcamp. Videl sem že opcijo da najprej narediš bootcamp in potem isto odpiraš s parallelsim ampak potem moram windowse še enkrat instalirat. Zanima me tudi če lahko vidiš v macu vse file ki jih shraneš v windowsih ko jih poženeš preko bootcampa?
In pa predvsem ko instaliraš preko bootcampa moraš narediti particijo na disku. Kaj pa ko je ne potrebuješ več? Kako zbrišeš to particijo brez da bi ti bilo potrebno formatirat celoten disk na katerem je tudi mac os?


http://kb.parallels.com/en/112941
http://m.iclarified.com/entry/index.php?enid=20949
https://help.apple.com/bootcamp/mac/5.0/help/#apda0bead09-d333-497b-aae0-5c6cc199441b

Bootcamp sem imel 1 teden in je letel dol. VMW so zamenjali Paralelsi in so v uporabi se vedno.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 19.07.2012
Prispevkov: 1007
Kraj: Izola
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #56   Objavljeno 21.05.2014 02:22:47
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
AH je napisal/a:
http://kb.parallels.com/en/112941
http://m.iclarified.com/entry/index.php?enid=20949
https://help.apple.com/bootcamp/mac/5.0/help/#apda0bead09-d333-497b-aae0-5c6cc199441b

Bootcamp sem imel 1 teden in je letel dol. VMW so zamenjali Paralelsi in so v uporabi se vedno.


Hvala. Zakaj pa si zbrisal bootcamp? Preko Paralellsov se da poganjat tudi bootcamp instalacijo windowsov...

_________________
Macbook Pro 2017 touch bar, i7, 16GB rama, 512 GB SSD
Macbook Air mid 2013, i5, 8GB rama, 128 GB SSD
iPhone Xr 128 GB, Space Grey, iOS 12
Apple Watch 44 mm, Series 4 Space Grey, watchOS 5 
iPad mini retina 2 16gb white
iPod shuffle 2gb
iPegla
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.10.2009
Prispevkov: 267
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #57   Objavljeno 21.05.2014 08:16:34
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Doctor Satan je napisal/a:
Hvala. Zakaj pa si zbrisal bootcamp? Preko Paralellsov se da poganjat tudi bootcamp instalacijo windowsov...


Imel stalne težave z zagonom in se naveličal.
Vrgel dol, kupil VMW in ostal na virtualizaciji.
Nisem pa pred tem vedel, da lahko uporabim isto particijo za virtualca.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.02.2009
Prispevkov: 263
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #58   Objavljeno 21.05.2014 13:25:38
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hitro vprašanje:

Namestil sem Ubunto na Paralellse in ko se prijavim mi pokaže zgolj mapo od paralllels share nimam ne stranskega menija ne zgornje vrstice. Kakšna ideja kako se reši to? Sem iskal po interenetu pa sem našel nekaj rešitev samo mi še z nobeno ni uspelo rešiti.

Hvala
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 28.06.2012
Prispevkov: 140
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #59   Objavljeno 02.11.2014 16:26:23
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bom kar tukaj vprašal. Naložil sem si parallels desktop 10 in mi je napisalo da mi cez 5 dni poteče trail in zahteva activation key. Malo sem pobrskal po internetu in nisem našel Sad . Če ima kdo serial key naj mi pise na zs. hvala! Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 23.03.2012
Prispevkov: 1072
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #60   Objavljeno 11.10.2015 09:37:48
Re: Parallels - težave
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem na Parallels 11 opazil eno precej zoprno napako, ki se je začela pojavljati odkar sem nadgradil na El Capitan.

Gre za zmrzovanje Windows 10, ko se v levem zgornjem kotu pojavi Mac Notification, recimo poslušanje glasbe preko iTunes. Vsakič, ko se zamenja komad in se v zgornjem levem delu ekrana pokaže notification od iTunes, jaz pa sem v Windows 10, mi le-ti zmrznejo DOKLER notification ne izgine iz ekrana, potem pa je spet OK.

V tem času, dokler je notification na ekranu, ne morem delati popolnoma nič, niti premakniti miške, ker preprosto zmrzne vse skupaj, ko pa notificaion izgine, je vse spet OK. Ta problem imajo tudi drugi, kot sem videl na Parallels forumu, vendar nisem zasledil nobene rešitve. Crying or Very sad

Ima kdo kakšno idejo? Parallels imam nadgrajen na zadnjo verzijo 11.0.2.

_________________
Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band (watchOS 6.0.1)
iPhone XS Max 256GB Space Grey (iOS 13.1.3) + Apple Leather Case (Black) + Apple AirPods
Apple TV 4K HDR 64GB (tvOS 13)
iPad Pro 10.5" Wi-Fi 64GB Space Grey (iPad OS 13.1.3) + Apple Pencil
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 3TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 (MacOS Catalina v10.15)

Še nimaš Dropbox-a? S klikom na http://db.tt/IT1kuwgf pridobiš še dodatnih 500 MB prostora!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani