Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
XBMC za Apple TV2
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 20.03.2010
Prispevkov: 671
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #141   Objavljeno 24.01.2012 22:06:24
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Itak, sam najbolj da ga mam kar s sabo Wink

_________________
 Back To The Jabuk
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2009
Prispevkov: 550
Kraj: Tuki
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #142   Objavljeno 24.01.2012 22:47:23
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je USB micro B...poguglaj...in bos vidu sliko...kot ima vecina novih telefonov...Wink
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 18.03.2011
Prispevkov: 130
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #143   Objavljeno 29.01.2012 19:08:05
Apple TV 1 - napaka
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, imam problem z Apple TV 1.

Naložen imam najnovejši XBMC (beta) in povezan prek Wirellesa na Mac Book Air (shared mapa).

Ko poskušam gledat filme, slike itd,.. nenehno šteka in karnaprej nalaga - desno zgoraj, kot pa da to ni dovolj mi javlja še sledečo napako: error: xmbc boxee exited with status 11.

Mogoče kdo pozna rešitev za moje težave z Apple TV 1?
Poskusil sem tudi naložiti XBMC starejšo verzijo, vendar ni delovalo.


Hvala in lp.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #144   Objavljeno 30.01.2012 14:31:00
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kuul007 je napisal/a:
Aja...pa predno instaliras XBMC...restartaj aTV2... Mene je hecal, ko sem pa restartal pa je delalo,bp...
Restart je misljeno, da drzis play in menu...da zacne hitro utripat...in priklopi kr na TV...tam vse delaj...tudi kar sem ti napisal v prejsnjem postu...


Želim naložiti xbmc na atv2, sem upošteval zgornja navodila, vendar dlje kot do vnosa gesla "alpine" preko putty-a ne pridem. Konstantno javlja sledeče:

Using username "ssh root".
ssh root@192.x.x.x's password:
Access denied

JB je opravljen preko seas0npass/firecore, verzija na atv2 4.4.4

Delam kaj narobe?

Hvala za pomoč.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.03.2008
Prispevkov: 121
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #145   Objavljeno 30.01.2012 14:37:38
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
izklopi ATV iz elektrike in probaj ponovno... včasih je samo to!
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #146   Objavljeno 30.01.2012 14:50:00
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
jeronimo je napisal/a:
izklopi ATV iz elektrike in probaj ponovno... včasih je samo to!


sem poizkusil tudi to, vendar ne "gre" dalje...
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 62
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #147   Objavljeno 30.01.2012 15:46:09
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ali uporabljaš pravi protokol? SFTP (SSH)??
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #148   Objavljeno 30.01.2012 16:15:20
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Bimmer je napisal/a:
Ali uporabljaš pravi protokol? SFTP (SSH)??


ja
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #149   Objavljeno 30.01.2012 16:56:05
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mnova25 je napisal/a:
ja


eh! napačno sem začenjal s postopkom na terminalu in sicer sem vpisal vedno ssh root@IP atv2

ko sem poizkusil najprej samo z IP atv2
ter nato uname: root, pass: alpine je šlo!

naloženo.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #150   Objavljeno 03.02.2012 14:12:49
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mnova25 je napisal/a:
eh! napačno sem začenjal s postopkom na terminalu in sicer sem vpisal vedno ssh root@IP atv2

ko sem poizkusil najprej samo z IP atv2
ter nato uname: root, pass: alpine je šlo!

naloženo.


Mi kdo ve povedat, zakaj se ATV2 ne ugasne po določenem času? Bela lučka sveti cel čas, tudi če grem ven iz atv2 na npr. siol tv. Ko nisem imel JB in naložen xbmc, se je po določenem času atv2 ugasnil.

Ali pa je potrebno v nastavitvah xbmc kaj nastaviti...

Hvala..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2009
Prispevkov: 550
Kraj: Tuki
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #151   Objavljeno 03.02.2012 19:41:54
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Po defaultu je, ko imas JB nastavljeno, da se ne ugasa...lahko pa sam gres pod Settings in das sleep now...

To je pa zato, da se ti med tem, ko si na XBMC ali kje drugje, kar ni osnovni aTV app ne ugasne vmes, ker aTV lahko "vidi to" kot mirovanje...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #152   Objavljeno 03.02.2012 20:40:51
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kuul007 je napisal/a:
Po defaultu je, ko imas JB nastavljeno, da se ne ugasa...lahko pa sam gres pod Settings in das sleep now...

To je pa zato, da se ti med tem, ko si na XBMC ali kje drugje, kar ni osnovni aTV app ne ugasne vmes, ker aTV lahko "vidi to" kot mirovanje...


Hvala za informacije!

Drugače pa sem zelo zelo zadovoljen z atv2 po JB in naložitvi XBMC (sicer tudi "osnovni" atv2 ni slab, če bi le bilo "poštimano" to s priklopljenim računalnikom oz. itunes)...

Sedaj pa imam v mreži NAS WD my book we, pa zadeva lepo špila. Sem se bal predvsem glede hitrosti (siol do 4 mb), pa zaenkrat dela vse bp...

lp, M.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.01.2012
Prispevkov: 139
Kraj: Ivančna Gorica
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #153   Objavljeno 03.02.2012 23:05:08
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam ATV2 (JB + XBMC), sedaj pa sem kupil še AE (Airport Extreme) in priklopil na njega zunanji disk.

Problem pa nastane ker ATV2 nikakor ne vidi diska ki je priklopljen na AE (na MB Air-u ga pa vidim normalno). Mogoče kdo ve kako se to nastavi da bo delalo tudi na ATV2?

_________________
2014
MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.01.2012
Prispevkov: 139
Kraj: Ivančna Gorica
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #154   Objavljeno 04.02.2012 18:41:17
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Noben ne ve v čem je problem oziroma kako nastaviti Sad?

_________________
2014
MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #155   Objavljeno 04.02.2012 18:56:44
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
WBC je napisal/a:
Noben ne ve v čem je problem oziroma kako nastaviti Sad?


ne vem, če je to prava pot, vendar sem jaz moral nastaviti pot/source do NAS-a, ki je v mreži (s svojo IP št.)... torej smb:\\IP@NAS\npr. public mapa

lp, M.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.01.2012
Prispevkov: 139
Kraj: Ivančna Gorica
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #156   Objavljeno 04.02.2012 21:33:54
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hmm kje pa se to nastavlja? V ATV2 pod setings in network ali v ATV2 XBMC? IP mora biti od Airporta? je lahko samo smb:\\IP@NAS\ in brez public mape (tako da bere vse kar je na trdem disku)? Hvala Smile

_________________
2014
MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.11.2007
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #157   Objavljeno 05.02.2012 09:14:07
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
WBC je napisal/a:
Hmm kje pa se to nastavlja? V ATV2 pod setings in network ali v ATV2 XBMC? IP mora biti od Airporta? je lahko samo smb:\\IP@NAS\ in brez public mape (tako da bere vse kar je na trdem disku)? Hvala Smile


Pot/Source se nastavlja v podmeniju XBMC. Kot rečeno, jaz imam mrežni trdi disk (NAS) s svojo IP številko ter mapo "public", kjer so "share" mape glasba, videi ter fotografije. IP je v mojem primeru od mrežnega trdega diska.

Nisem siguren kako pravilno vnesti nastavitve v vašem primeru, ker sam nimam AE. Poglejte tukaj, če bo kaj pomagalo:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=94075

ali tukaj:

http://forum.firecore.com/topic/4275

lp, M.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.06.2011
Prispevkov: 93
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #158   Objavljeno 06.02.2012 19:50:38
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo!
Imam problem. Včeraj sem brez večjih težav skrekal AppleTV in naložil XBMC. Imem sem sicer problem s sharanjem folderja, ampak mi je na koncu tudi to uspelo. Praktično je delalo vse - gledal film.
Danes, sem si v videih naštimal add-one (npr. National Geographic) in dela normalno. Ko pa želim pogledati film (torej sherano datoteko iz maca), pa mi XMBC (in AppleTV) zamrze. Včasih za minuto, včasih za 5, moral sem pa tudi že resetirati...

Ima mogoče kdo rešitev?

Hvala, lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2009
Prispevkov: 550
Kraj: Tuki
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #159   Objavljeno 06.02.2012 20:28:09
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Rabis res vse add-on...na tvojem mestu bi vse odstranil in probal še enkrat če ti vse dela OK (filmi)...potem pa namestil enega po enega tiste, ki bi rabil...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 08.06.2011
Prispevkov: 93
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #160   Objavljeno 06.02.2012 20:48:34
Re: XBMC za Apple TV2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanimivo, se enkrat sem nastavil sharing folder na XBMC in sedaj dela normalno... Smile Hvala vseeno!
« Poglej prejšnjo temo - TV - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani