Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
NLB Klik
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.06.2009
Prispevkov: 267
Kraj: Slovenske Konjice
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.08.2009 16:11:36
NLB Klik
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hojla, preden se zacnete pritozevati - uporabila sem iskalnik in nasla nic uporabnega. rada bi uvozila svoj certifikat za KLIK NLB v safari, pa ne gre. sla sem gledati po vasih temah tu, na jabuku, pa nasla, da ga morem uvozit v keychain. hotela to, vpisala geslo, se mi najprej dere, da geslo ni pravilno, potem ga prepricam, da je in potem rece unable to import. who knows why.

prvi problem je tole:

potem ko ga prepricam za geslo, vrze ven se en error, ki ga ne morem vec printscreenat, ker me ne spusti vec mimo gesla. popenila bom!
any help?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 08.08.2009 16:15:52
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kako končnico ima tvoj certifikat?

Si 100% da ko si izvozila certifikat(predvidevam da v windowsih) da si mu dala kodo ki jo zdaj tipkaš...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.06.2009
Prispevkov: 267
Kraj: Slovenske Konjice
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 08.08.2009 16:38:49
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
certifikat sem ponovno narocila, ko sem ze imela maca in sem ga uvozla v safari, tisti fajl od certifikata pa shranla. koncnica je .p12 in nimam pojma, kaj pomeni. tudi za geslo je problem, ker sem ga prej pozabila in zahtevala novega, ki ga imam sedaj v glavi. tako da mogoce hoce ta moj .p12 fajl met se staro geslo .. ni mi lih jasno: :S
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 08.08.2009 16:43:52
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
shraniti bi ga morala v pfx ki ga pa z safarijem ne moreš... nisem nikoli poskusil z FF... vendar zdaj itak boš morala še enkrat naročit... razen če ma kdo kakšno drugo rešitev... potem pa si ga snemi z IE in izvozi v pfx...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 14.03.2008
Prispevkov: 1431
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 08.08.2009 17:00:27
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ce se imas certifikat kje v firefoxu potem ga se enkrat od tam izvozi v .pfx format. Sam sem se isto zajebal, ker sem ga izvazal s keychain pa sem kar pustil p.12 in sem moral narociti novega Sad Bloody certificates Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 02.05.2009
Prispevkov: 787
Kraj: Shitopia
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 08.08.2009 17:18:47
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mislim da klik v safariju ne dela... jaz imam instaliran firefox samo zaradi tega.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 08.08.2009 17:45:41
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
klik dela v safariju... ne delata dva klika v safariju...
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 21.09.2008
Prispevkov: 189
Kraj: M.Rakitovec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 08.08.2009 19:12:16
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
DzaroG je napisal/a:
klik dela v safariju... ne delata dva klika v safariju...


ja točno!! klik v safariju dela brezhibno,vsaj pri meni.
certifikat sem pa uvozil kar preko gmaila.
lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 08.06.2009
Prispevkov: 267
Kraj: Slovenske Konjice
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 08.08.2009 20:03:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
sem ga izvozla s safarijem (kot backup), shranlo ga je isto kot .p12 in odprla sem ga s keyringom, ga je sprejel, sem vnesla geslo, zdaj laufa v safariju in lahko koncno zbrisem firefoxa dol z mojga maca Smile hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.03.2008
Prispevkov: 1463
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 08.08.2009 20:05:26
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če ti dela in za druga ne rabiš FF lahko vendar če boš imeli 2 certifikata boš potrebovala FF ki zna delati z večimi hkrati ali pa da recimo na njem laufaš en certifikat na Safariju pa drugega...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 20.01.2010
Prispevkov: 218
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 23.03.2010 17:19:35
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
DzaroG je napisal/a:
klik dela v safariju... ne delata dva klika v safariju...

...delata dva klika v chrome, opera, firefox,... (če komu kaj pomaga).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2078
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 27.10.2010 15:52:24
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jao, mi lahko nekdo pomaga, kako naj registriram Klik na Safariju? Sem šel na naslov za prevzem certifikata in mi je zloadalo 2 fajla: clientcgi.p7s in clientcgi. V Keychainu se mi pojavita public in private key, poleg tega pa tudi 2 certifikata: eden z mojim imenom in drugi klik.nlb.si. Certifikata sem oba označil kot "Always trusted", kar najbrž ni narobe?

Ko hočem na stran od Klika, mi pravi da "Safari requires a client certificate" ali nekaj takega.

Kaj naj tukaj storim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.10.2008
Prispevkov: 436
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 27.10.2010 16:01:42
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Simpl ko pimpl. Very Happy

Če si oba označil za vse always trust bi ti moralo delati. Ker meni dela normalno. Vsaj v Keychain mam vse označeno kot always trust. Še enkrat pojdi v keychain ker ti ne označi vsega kot always trust. Always trust daj za vse, samo trust na začetku ni dovolj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2078
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 27.10.2010 16:07:21
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pa3cija je napisal/a:
Simpl ko pimpl. Very Happy

Če si oba označil za vse always trust bi ti moralo delati. Ker meni dela normalno. Vsaj v Keychain mam vse označeno kot always trust. Še enkrat pojdi v keychain ker ti ne označi vsega kot always trust. Always trust daj za vse, samo trust na začetku ni dovolj.


Ma saj sem dal vse na Always trust... pa ne dela.

Tole mi pokaže v Safariju:


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.10.2008
Prispevkov: 436
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 27.10.2010 16:11:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nekaj ti še manjka:

Https://klik.nlb.si (identity preference)

A si našel tudi to?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2078
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 27.10.2010 16:14:43
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pa3cija je napisal/a:
Nekaj ti še manjka:

Https://klik.nlb.si (identity preference)

A si našel tudi to?


Kaj je to? Ne morem odpreti, ker mi isti okenček odpre kot zgoraj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2078
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 27.10.2010 16:27:06
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naj povem tudi, da takrat, ko sem kliknil na tisti link za prevzem certifikata, mi je samo tista dva fajla zgoraj downloadalo, potem pa se ni nič zgodilo......

Mah očitno sem zajebal, ker sem to počel v Safariju in bom moral še enkrat na banko. Debilno.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25158
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 27.10.2010 19:53:55
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
DzaroG je napisal/a:
Če ti dela in za druga ne rabiš FF lahko vendar če boš imeli 2 certifikata boš potrebovala FF ki zna delati z večimi hkrati ali pa da recimo na njem laufaš en certifikat na Safariju pa drugega...


Sicer nima dveh KLIK certifikatov... jih imam pa v keychainu se cel kup drugih (PostarCA, GoDaddy, SigenCA, self signed,...) in dela KLIK BP...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2078
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 28.10.2010 09:40:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Noben nima nič za dodati?

Očitno bom moral res še enkrat na banko. Zanima me, če bom tokrat pač kar v Winsih to registriral, se da ta certifikat potem na Mac prenesti, in kako?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25158
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 28.10.2010 09:50:54
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko imas certifikat prevzet, ga lahko preneses kamorkoli ... Poskrbi le, da bo dobro varovan (geslo, arhiviraj ga na kaksen zunanji medij (CD, USB kljucek,...))

Pri tebi pa je ocitno problem, da certifikata nisi uspesno prevzel... V navodilih pise, da naj bi se uproabljala IE ali FF ... in vcasih je brezveze trmarit in probavat s cim drugim... sploh ker to ponavadi ni brezplacno (izdaja novega certifikata) in traja nekaj dni Smile ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani