Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 47, 48, 49  Naslednja
Izkušnje s SLO Apple trgovino / servisom
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #31   Objavljeno 27.02.2008 08:41:49
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MitjaP je napisal/a:
Še vedno ceneje kot če greš tipkovnico z montažo za 250 EUR kupit k slovenskemu prodajalcu Razz

pri slovenskih trgovcih je slovenska tipkovnica serijsko, ce se ne motim... Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 27.02.2008 08:50:19
kenz76 je napisal/a:
MitjaP je napisal/a:
Še vedno ceneje kot če greš tipkovnico z montažo za 250 EUR kupit k slovenskemu prodajalcu Razz

pri slovenskih trgovcih je slovenska tipkovnica serijsko, ce se ne motim... Wink

Ni res, cena tipkovnice je pri slovenskih trgovcih že vključena v ceni računalnika Razz

250 EUR je mišljeno za separatni nakup. Kdo pa še kupuje v Sloveniji Smile Itak je vse tako drago kot da bi bili skandinavija Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 27.02.2008 09:03:12
MitjaP je napisal/a:
@opeter: who are you kiddin? Smile Kolker si razalgu, si kupil pri njih samo eno grafično kartico, ni tako? Smile

Grafično, tipkovnico, MacOS X Tiger Retail. Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 27.02.2008 09:40:33
@opeter: Potem si eden večjih njihovih kupcev Razz Logično pol, da se takoj odzovejo na tvoj klic Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 27.02.2008 10:00:44
Verjetno je že kdo kje napisal ampak kam bi blo vredno v Slo peljati iMac-a na servis?
Kupljen je bil v Avstriji, prek Apple Web Stora in je še v garanciji.

Govoril sem z serviserjem pri EPL-ju pa mi je neki razlagal (in sicer na način, kot da sploh niti ni možnosti da približno vem o čem govori Confused), da če je šel display (verjetno je šla krmilna enota) bi treba na rezervni del čakati 4-6 tednov (!!!).

V takem času ga jaz peš prinesem iz Amerike Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 27.02.2008 10:30:46
Vsi govorite, da je Mac Pro npr. cenejši v Avstriji, kot v Sloveniji. Gledal sem pri M-Store, pa je cena ista ali celo nekoliko dražji kot pri Mac&PC ali EPL.

Ima kdo kakšno cenejšo varianto? MBP me je tako okužil, da bom najbrž tudi PC Workstation zamenjal za Mac Pro...

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 27.02.2008 10:35:59
@Stilus: ti bolj slabo gledaš a ne?

Mac Pro sploh nimajo online: http://shop.m-store.at , moraš poklicati (še niso vseh teh kombinacij, kot so z novim Mac Pro mogoče, uspel spravit v dinamični onfigurator)

Če pa gledam www.apple.at/store (cene iste kot v m-store.at), je pa razlika v ceni debelih 200 EUR (to je tam nekje 7% dražje). EPL je 40 EUR cenejši kot iStyle, sam še vedn dražji kot M-store. to pri vstopnem modelu, ne pa za kak 3,2 GHZ, ki ti ga pri nas zaribajo (individualna dobava pač stane, ker to bolj redko v SLO dobavljajo), gor je pa cena kot je v apple store. K tej ceni v AT prištej še 30 EUR za slovensko tipkovnico, če jo lih rabiš, in maš dve tipkovnici.

Po drugi strani pa slovenci lužijo kupce mac minijev. skor 10% dražje kot v avstriji.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 27.02.2008 10:54:45
Sorry... ja, gledal sem na www.apple.at. Cena za Mac Pro 2.8 je 2.499 €, pri EPLju pa je isti model 2.576 €. Torej je razlike 77 €. Več zapraviš za bencin in čas, k ga morš jt v Graz iskat.

Vsaj moj pogled na to je tak... Pa BTW, garancija na Mac Pro-je ne velja v Sloveniji, če je kupljen v tujini. Vsaj v iStyle so me na to opozorili. Za prenosnike pa velja kjerkoli.

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 27.02.2008 11:16:48
Velja EU garancija Wink Ker sicer gre za omejevalne ukrepe na enotnem trgu Smile
iStyle nima prav, konec koncev jih je tudi ženska iz odv. pisarne Senica prepričevala, da ne morjo opravljat gospodarske dejavnosti v LJ, če nimajo tam registrirane podružnice, ker majo pa sedež v MB. Če bi blo to res, bi bla vsaka trgovina mercatorja podružnica, kar bi bilo pa seveda zelo čudno v sodnem registru, ker bi bilo 10% sodnega registra sam za mercator Smile

Pač levaški pravniki Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 27.02.2008 18:25:23
slovenski trgovec ima enake cene kot apple.at, Smile
aktualni MBP pri ArisJabolku:
MBP 15" 2.4: 1799€
MBP 15" 2.5: 2199€
MBP 17" 2.5: 2499€
s slovensko tipkovnico!

MacPro-ji so pa res malo drazji...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #41   Objavljeno 28.02.2008 12:03:59
A pa jih majo, ozr jih bodo meli v doglednem casu?

Na mail ne odgovarjajo, noben od ostalih slovenskih dealerjev tanovih mbpjev ne bo imel pred koncem marca ...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 28.02.2008 13:00:20
Jest sem z EPL zelo zadovoljen. Sploh pa z Urško Smile Sicer so mi delovali res leno ampak so se potrudili in zrihtali kot je treba. Nimam kaj rečt.

Upam samo, da bo vedno tako Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #43   Objavljeno 02.03.2008 17:30:37
A mi zna kdo od vas povedat nekaj glede financiranja?
Pred cajtom sem zvedel, da lahko z diners kartico v dolocenih trgovinah placujes na obroke in to celo brez obresti, menda vsaj. No sedaj sem gledal na slovenski diners strani, da sta tako Aris Jabolko kot iStyle na spisku prodajalcev, ki to ponujajo. Zanimalo bi me, ce je kdo ze izkoristil to moznost in kako to potece, so obresti, je potrebno placat kak osnovni znesek ali kaj takega?

A ve kdo ce kaj slicnega ponuja avstrijski mShop?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 02.03.2008 19:59:51
Uf, ste se pa razpisali Smile Pohvalno. Jaz sem torej mojega macbooka že kupil, pa vam še povem zakaj sem se odločil za določenega prodajalca.

Najprej sem na netu preveril nekatere od firm, ki ste jih omenjali. Od vseh prodajalcev sem zahteval razdelan predračun z vsemi možnimi vrstami placila.

Prvi je izpadel MAC&PC zaradi napol narejene internet strani in površnega predračuna. Moje vodilo: tistemu, ki naredi svojo predstavitev na pol, pač ne morem na lepe oči vnaprej plačat 1.200 EUR.

Potem sem se odločil kontaktirat EPL. Izmenjali smo si 7! mailov, pa so me še kar prepričevali, da je cena za gotovino in 12 obrokov enaka. Jaz sem jim razlagal, da me ne zanima koliko oni dobijo, ampak koliko bo nakup stal mene, ko potegnem črto čez 12 mesecev. Želel sem točen izpis plačil po obrokih. Torej, sedem izmenjanih mailov, izpisa pa nisem dobil. Odpuščeni.

Istyle sem poslal en mail z istim tekstom, kot so ga dobili ostali in sem takoj dobil vse informacije (vključno s seznamom obrokov, ceno odobritve plačila na obroke itd.). Nakup v Istylu je trajal 5 min. Prodajalec je bil izjemno prijazen in mi je dal gotovinski popust na maesto kartico.
Malo drugačen občutek sem dobil ob naslednjem obisku, ko sta delali 2 punci. Me nista prepricali. Za razliko od modela sta bolj delali vtis in ko se je server sesul sem moral pustit mini dvi-video adapter na pultu in ga iz NM narocit na mimovrste.

moje vodilo pri nakupu: prodajalec, ki se ti ne posveča popolnoma, bo ob morebitnih kasnejših težavah le še bolj za..ban.

Pa še to. Mal sem se pozanimal glede garancij. Pri Triglavu lahko zavaruješ računalo za cca 32 eur/leto (krijejo tako tovarniške napake kot tudi fizično obračunavanje Smile - tko mi je reku frend, ki tam dela.

Drugih zavarovalnic še nisem preizkusil, se mi pa to zdi boljša varianta kot dokupovanje garancije, ki pokriva le tovarniške napake.

Torej, če ima kdo izkušnjo glede zavarovalnic, se toplo priporočam. hm, mogoče bi šlo to lahko pod nov topic... Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a gral Pon 03. Mar 2008 09:04; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 02.03.2008 20:11:47
Big Bang ima nekaj modelov (MB,MBP,imac) - predvsem so zanimivi zaradi podaljšane garancije (+3 leta cca 70 €)
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljutomer
Ni navedeno

Prispevek: #46   Objavljeno 03.03.2008 12:42:58
Pri EPL čakam na MBP 17" in MacPro že 3 tedne, čeprav je bilo zagotovljeno, da bo rok dobave 1 teden.
Pop....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 03.03.2008 12:48:14
dusanv je napisal/a:
Pri EPL čakam na MBP 17" in MacPro že 3 tedne, čeprav je bilo zagotovljeno, da bo rok dobave 1 teden.
Pop....

Hehehe Smile saj smo ti rekli
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 03.03.2008 12:52:05
Jaz sem MBP 15" čakal 4 dni pri iStyle. Pa še poklicali so me, ko ga dobili. Smile

LP
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljutomer
Ni navedeno

Prispevek: #49   Objavljeno 03.03.2008 13:27:08
MitjaP je napisal/a:
dusanv je napisal/a:
Pop....

Hehehe Smile saj smo ti rekli

Ste mi rekli, ja. Neposlušnost, ne?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 03.03.2008 17:46:01
Stilus je napisal/a:
Jaz sem MBP 15" čakal 4 dni pri iStyle. Pa še poklicali so me, ko ga dobili. Smile

LP

Čaki, sam to je blo za serije, ki so ble že skor leto ufurane Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani