Jabuk
Finder se obesi med povezovanjem na AFP strežnik
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 534
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.07.2006 17:02:25
Finder se obesi med povezovanjem na AFP strežnik
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naletel sem na problem, ki ga kljub precej truda nisem uspel rešiti.

Omrežje s štirimi računalniki (vsi Maci), eden od njih deluje samo kot strežnik na katerem so vse datoteke (in backup le teh). Trije ostali računalniki dostopajo do strežnika preko personal file sharinga (AFP). Zadnjič je zmanjkalo elektrike in, ko so se Maci spet prižgali eden od njih ne more dostopati do strežnika, prej je delovalo brez problema, nastavitve se med tem niso spreminjale. Strežnik najde, sprejme uporabniško ime in geslo, vpraša kateri od diskkov želim mountati, ko pa ga izberem in kliknem connect se Finder obesi. Spinning beach ball, potreben relaunch Finderja.

Ostala dva računalnika dostopata brez problema kot prej. Naredil sem nov account, problem ostaja. Prav tako se zgodi isto, če se prijavim kot guest. Ponovno zagnal File sharing, AppleTalk,restetiral PRAM (čeprav oboje najverjetneje brezpredmetno), na novo generiral Finderjev plist, na novo generiral GlobalPreferences.plist (nasvet z macosxhints.com)poskusil z drugim kablom in vtičem v routerju itn, vse brez haska. Medtem normalno dostopa do interneta prek routerja, deluje tudi FTP povezava na isti strežnik. Se komu morda sanja v čem bi bila zanka?

Sistem je 10.3.9
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani