Jabuk
Težki delovni pogoji v Applovih proizvodnjah
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 143
Kraj: Velenje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.06.2006 21:06:51
Težki delovni pogoji v Applovih proizvodnjah
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prejšnji teden so se vnele vroče razprave zaradi članka v Britanskem časopisu Mail on Sunday. Članek govori o zelo hudih (težkih) delovnih razmerah v Applovih tovarnah na Kitajskem. V teh tovarnah sestavljajo iPode (video, nano, shuffle).
Delavci v prvem kompleksu tovarn morajo delati po 15 ur na dan in dobijo plačano samo 50$ na mesec. Delavci iz drugega kompleksa pa imajo malo boljše delovne pogoje saj je kompleks bližje Šanghaju in morajo delati po 12 ur na dan in so plačani 100$ na mesec. Kot zanimivost naj še omenim, da so varnostniki plačani do 150$ na mesec (velik del tega jim tako ali tako odtegnejo za malico in stanovanje).
Poleg tega da morajo delavci delati skoraj 3/4 dneva za zelo nizko plačo jih do tega pripravijo čisto po vojaško brez ugovarjanja ali pravic.

Applov odgovarja:
"We are currently investigating the allegations regarding working conditions in the iPod manufacturing plant in China," said Apple in a statement provided to Macworld. "We do not tolerate any violations of our supplier code of conduct."

http://arstechnica.com/news.ars/post/20060612-7039.html

***DODANO**** http://www.appleinsider.com/article.php?id=1815

Vir: http://www.macrumors.com/
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani