Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
eSIM
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.02.2018
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #141   Objavljeno 16.11.2020 20:44:27
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ima kdo probleme z imessage pri esim,? mene zabava, sinhronizacija med iphonom in macbook, ima samo email, telefonske številke pa ni

zdaj je pa šlo.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 16.11.2020
Prispevkov: 2
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #142   Objavljeno 17.11.2020 08:37:48
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
charli je napisal/a:
ima kdo probleme z imessage pri esim,? mene zabava, sinhronizacija med iphonom in macbook, ima samo email, telefonske številke pa ni

zdaj je pa šlo.



A si rešil? kako pa? Jaz imam isto težavo z A1 eSIM.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.02.2018
Prispevkov: 84
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #143   Objavljeno 17.11.2020 15:12:55
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
v imessage je bil odkljukan samo mail, vrstico višje ni bilo tel številke
nato sem šel v phone meni, vpisal telefonsko številko, šel v
message meni in potrdil tel številko , katero klikneš in rabi nekaj časa da se poveže
tako nekako je bilo pri meni
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 14.06.2011
Prispevkov: 29
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #144   Objavljeno 19.11.2020 12:24:23
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je možno uporabljati sim in eSim kartici istočasno na dveh razlicnih napravah?
Sim kartico bi imel v car stick. eSim pa v telefonu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 28.09.2010
Prispevkov: 790
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #145   Objavljeno 19.11.2020 12:26:13
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
batman88 je napisal/a:
Je možno uporabljati sim in eSim kartici istočasno na dveh razlicnih napravah?
Sim kartico bi imel v car stick. eSim pa v telefonu.


Ja, je možno.

https://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ponudba/paketi/sim-2
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 14.11.2012
Prispevkov: 710
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #146   Objavljeno 19.11.2020 12:53:45
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
batman88 je napisal/a:
Je možno uporabljati sim in eSim kartici istočasno na dveh razlicnih napravah?
Sim kartico bi imel v car stick. eSim pa v telefonu.


Iste eSIM ne, je pa možno s sim2, tako kot je v odgovoru nad mano. Ne glede na operaterja je enako.
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 16.11.2020
Prispevkov: 2
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #147   Objavljeno 19.11.2020 18:27:07
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Leonsicloud je napisal/a:
A si rešil? kako pa? Jaz imam isto težavo z A1 eSIM.


Evo rešil s klicem na Apple support. Zna biti, da A1 blokira kakšne tuje številke, med drugimi Apple UK cifro in zato ni šlo čez, pa so pol poslali sms z druge. Vglavnem, dela!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.10.2011
Prispevkov: 297
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #148   Objavljeno 19.11.2020 22:39:38
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Že kdo ve če ima kateri operater pri nas že support za Apple watch cellular?

Telekom vem da nima.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 19.11.2006
Prispevkov: 273
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #149   Objavljeno 20.11.2020 06:09:42
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
iAnZy je napisal/a:
Že kdo ve če ima kateri operater pri nas že support za Apple watch cellular?

Telekom vem da nima.


Ne nima nihce..
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #150   Objavljeno 20.11.2020 12:26:28
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Še komu ne delajo MMS-i na eSIM/Telemach/iOS14?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 22.01.2010
Prispevkov: 1059
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #151   Objavljeno 20.11.2020 12:28:16
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Potrebno je vpisati settings/mobile data/mobile data network:
Pod mobile data in personal hotspot je APN: internet, pod MMS pa je MMSC: http://mms.telemach.net:8002/
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #152   Objavljeno 20.11.2020 12:54:00
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
iApple je napisal/a:
Potrebno je vpisati settings/mobile data/mobile data network:
Pod mobile data in personal hotspot je APN: internet, pod MMS pa je MMSC: http://mms.telemach.net:8002/


Ja, itak, ampak tudi s tem ne dela.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26005
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #153   Objavljeno 20.11.2020 13:40:22
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jenrej je napisal/a:
Ja, itak, ampak tudi s tem ne dela.


Pa si rebootal iPhone po tem, ko si vpisal nastavitve?

Pravilne naj bi bile tele nastavitve:
https://telemach.si/question/kako-nastavim-prenos-podatkov-in-sporocila-mms-v-telemach-omrezju/


Nimam pa Telemach kartice, da bi probal ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #154   Objavljeno 20.11.2020 15:49:30
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem. Prej je delalo na navadni SIM.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26005
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #155   Objavljeno 20.11.2020 19:40:04
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa imas sedaj se od drugega operaterja SIM kartico vstavljeno? In prenos podatkov preko te druge?

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 22.01.2010
Prispevkov: 1059
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #156   Objavljeno 20.11.2020 20:38:38
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi meni ne dela. Nisem pa pošiljal še nobenega MMS-a odkar sem dobil esim in sploh nisem opazil, ker ne uporabljam. Imam pa samo to esim in nič druga.
Nimam volje klicat njihovega centra, ker jih je večina tupih kot ... da o tem, da so mi namesto esim poslali novo navadno sim kartico sploh ne začnemo 😂
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #157   Objavljeno 20.11.2020 22:10:42
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Pa imas sedaj se od drugega operaterja SIM kartico vstavljeno? In prenos podatkov preko te druge?


Samo Telemach eSIM je noter.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #158   Objavljeno 24.11.2020 08:18:50
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jenrej je napisal/a:
Še komu ne delajo MMS-i na eSIM/Telemach/iOS14?



Rešitev: OBVEZNO mora biti izpolnjeno tudi "cellular data" in "LTE", in sicer pod APN mora biti vpisano "internet".

Nisem niti pomislil, ker internet dela tudi brez teh nastavitev, MMS-i pa očitno ne. Upam, da bo Telemach čimprej podprt s strani Apple-a.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26005
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #159   Objavljeno 30.11.2020 08:43:33
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ali lahko nekdo, ki ima Telemach eSIM (ali navadno SIM) preveri, ce se res ne da vpisat svoje telefonske stevilke v nastavitvah? Probavam, pa je polje, kjer bi se to moralo dati urediti taksno, da se ne da urejat ... Je to mogoce zato, ker Telemach nima uradne podpore s strani Appla?



Pri A1 (navadna SIM) ali Telekom (eSIM) se da to vpisat ...




tako, da je potem v seznamu takoj vidno, katera stevilka je pri katerem operaterju ...



_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1045
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #160   Objavljeno 30.11.2020 08:50:16
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam solo Telemach eSIM in izgleda precej drugače. Te opcije, ki jo imaš ti, sploh ni.

Je pa pod settings/phone normalno vpisana moja telefonska številka.



Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani