Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25
Prenos podatkov tujina
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25040
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #481   Objavljeno 30.07.2016 20:31:42
Re: Internet na Hrvaški
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ktm640 je napisal/a:
Priporočam T- mobile kartico, ker ima boljšo pokritost omrežja 4g. Kupil sem VIP, ker sem tudi prej imel njihove kartice, vendar na lokaciji kjer smo počitnikovali VIP ni lovil LTE, še 3g je bilo bolj za silo. Tudi pri VIP kartici je potrebno paziti na datum.


Pokritost posameznega operaterja je predvsem odvisna od lokacije... Po mojih izkusnjah je imel VIP boljsi signal tam, kjer sem bil (Pakostane)... Tudi na Krku (Malinska) je menda VIP boljsa izbira...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 23.07.2013
Prispevkov: 1328
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #482   Objavljeno 30.07.2016 21:08:45
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi Pula in Umag z okolico je Vipnet velik boljsi...

_________________
Lep pozdrav, Mark
YouTube: youtube.com/c/MarkBreznik
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 24.06.2010
Prispevkov: 108
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #483   Objavljeno 31.07.2016 13:27:07
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ce ga iporabljas do 1gb je VIP dobra izbira. Ce pa rabiš več tako ali tako nimaš izbire in se lahko odločiš za T Mobile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 23.07.2013
Prispevkov: 1328
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #484   Objavljeno 31.07.2016 13:38:03
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sej Vipnet ma 5GB na dan za 2€, al pa 22,5GB na teden za 10€....

_________________
Lep pozdrav, Mark
YouTube: youtube.com/c/MarkBreznik
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.12.2011
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #485   Objavljeno 07.10.2018 23:58:27
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo.

Novembra potujem na Kitajsko in me zanima če kdo ve ali bom lahko uporabljal sim kartico lokalnega operaterja.
Imam iPhone X, kupljen decembra 2017 pri Telekomu.
Je pa model A1901 in na netu zelo slabo piše. Kokr sm gledu podpirajo na Kitajskem samo A1903?

Če mi kdo lahko pomaga bo super. Hvala
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.12.2011
Prispevkov: 154
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #486   Objavljeno 09.10.2018 07:52:22
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Anyone?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 18.12.2011
Prispevkov: 467
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #487   Objavljeno 09.10.2018 07:55:52
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lascukovac je napisal/a:
Anyone?


Poisces katere frekvence podpira tvoj telefon, naprimer tukaj gledas pravi stolpec:
https://www.techwalls.com/iphone-x-models-a1865-a1901-a1902-differences/

Poisces katere frekvence uporabljajo na Kitajskem:
https://www.frequencycheck.com/carriers/china-mobile-china

In naredis presek...


Oz ce malo bolje definiras vprasanje:

https://www.frequencycheck.com/compatibility/dv0nTpj/apple-iphone-x-a1901-td-lte-64gb-apple-iphone-10-6/china


Nazadnje urejal/a b4d Tor 09. Okt 2018 08:04; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 25040
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #488   Objavljeno 09.10.2018 08:04:17
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Noone Smile

Resno... Zakaj ne bi delovalo, ce je GSM omrezje (ne CDMA)? Pac niso podprte enake LTE frekvence... ostalo je pomoje kompatibilno...

Google recimo najde tole >> https://www.frequencycheck.com/compatibility/dv0nTpj/apple-iphone-x-a1901-td-lte-64gb-apple-iphone-10-6/china

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.09.2009
Prispevkov: 217
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #489   Objavljeno 20.06.2019 21:39:36
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če koga zanima zakaj ima prenos podatkov zaračunan izven EU.

Na Telekomu so mi zaračunali prenos podatkov čeprav je bil le ta izključen.
Seveda me je zanimalo zakaj se mi je obračunal prenos podatkov čeprav je bil le ta izključen.

Tole je njihov odgovor:
Citiram:
Pregled opravljenega prometa na obeh številkah je pokazal, da je bil prenos dejansko opravljen in
zaračunan v skladu s količino prenosa na operaterju T Mobile. Mobilni telefoni, ki imajo vključeno blokado
prenosa podatkov, lahko še vedno prenašajo podatke, če je vključena storitev LTE. Da bi preprečili stroške
prenosa podatkov v tujini, vam svetujemo, da na aparatu izključite tudi LTE ali pa si blokado prenosa
podatkov v tujini vključite sami, in sicer, da pošljete SMS z vsebino TUJINA PODATKI NE na številko 1918,
za izklop blokade pa TUJINA PODATKI DA.


Itak bom do naslednjič pozabil, ko bom šel spet izven EU, mogoče pa komu koristi.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.04.2013
Prispevkov: 1264
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #490   Objavljeno 20.06.2019 22:15:35
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ha, tole je pa "zanimivo". Jaz sem tudi pred časom (sicer na domačem terenu) ugotavljal, zakaj mi je izginilo nekaj denarja z računa, čeprav sem imel pred aktivacijo podatkovnega paketa podatke izklopljene. LTE torej.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.11.2012
Prispevkov: 280
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #491   Objavljeno 20.06.2019 23:46:26
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole pa ne verjamem. Izven EU dam cellular data na off ali airplane mode pa mi se nikoli ni centa pobral. Operater A1.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9348
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #492   Objavljeno 20.06.2019 23:52:31
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Probleme bi znal povzročati kak VoLTE. Za navadne podatke pa tudi jaz ne verjamem, da se prenašajo. Če se pa res prenašajo, bi pa to moral rešiti regulator. Ker operater ne bi smel zaračunavati "stand by" stanja telefona.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 8287
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #493   Objavljeno 20.06.2019 23:55:56
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem pred časom doživel podobno pri BOBu.

Hčera je bila na Češkem. Preko internet portala sem ji vključil prenos podatkov. Zadeva je začela delovat, kazalo pa je da je naredila lepo številko podatkov v domačem omrežju in določeno količino v omrežju izven SLO.

Ampak kako prenos v domačem omrežju, če je bila pa na Češkem?
Prej pa ni imela sploh prenosa podatkov v paketu.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.04.2013
Prispevkov: 1264
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #494   Objavljeno 21.06.2019 08:43:56
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Verjetno so to kakšne Apple fore. Tako kot se iz control centra bluetooth in wifi ne ugasnejo, ampak samo prekinejo... lahko kakšno podobno skrižano logiko uporabljajo za to, da postavitev Cellular Data na off ne izklopi prenosa podatkov popolnoma (kot pravi mikrohard - npr. VoLTE). Rolling Eyes

EDIT:
Izgleda, da nekaj je na tem, pa ni samo Apple (je pa tudi od operaterja odvisno):

https://android.stackexchange.com/questions/82837/4g-mobile-data-being-used-even-when-mobile-data-setting-is-off

https://mikebeach.org/2015/09/04/how-much-data-does-a-voice-over-lte-call-use-and-does-it-bill-against-your-data-plan/

https://www.quora.com/Does-VoLTE-consume-data
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 21.11.2012
Prispevkov: 280
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #495   Objavljeno 21.06.2019 15:24:00
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Še vedno ne morem verjeti, ampak očitno je nekaj na tem, če se uporabniki pritožujejo, operaterju pa težko dokažeš, da si imel podatke izključene, kot rečeno sam nimam težav. Zadeva mora delovati tudi če daš samo data roaming na off. Ne vem no, za mene je off off
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.07.2010
Prispevkov: 2345
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #496   Objavljeno 21.06.2019 17:53:36
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tule piše o tem prenašanju podatkov:

https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/obvestila/-/obvestila/3285193
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.09.2009
Prispevkov: 217
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #497   Objavljeno 21.06.2019 22:08:00
Re: Prenos podatkov tujina
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Probleme bi znal povzročati kak VoLTE. Za navadne podatke pa tudi jaz ne verjamem, da se prenašajo. Če se pa res prenašajo, bi pa to moral rešiti regulator. Ker operater ne bi smel zaračunavati "stand by" stanja telefona.


Ni bil VoLTE. Tudi to sem vprašal.
Citiram:
HOS oznaka se pojavi pri VoLTE uporabnikih in pomeni APN za preverjanje in nastavljanje preusmeritev tako v domačem kot tujem omrežju. Tovrstni promet oz. aktivnost se ne zaračunava.

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani