Jabuk
Bridge Mode vprašanje
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1061
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.04.2019 09:54:12
Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

če svoj AE dam v Bridge mode, a bo še vedno lahko kreiral wireless omrežje? Ali se bi potem moral odločiti uporabljati wireless omrežje, ki bi ga lahko kreiral Telekomov modem?

Hvala in lp

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9241
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 13.04.2019 10:10:07
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi v bridge načinu dela WiFI.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 14.08.2010
Prispevkov: 528
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 13.04.2019 10:45:05
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Spovnem se da sem enmu razlagu bridge prow s skico za telebane,nastavitvami za oba ruterja, pa vidm da sm prow teb? Tok cajta mim pa se kr nis v bridguu?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1061
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 13.04.2019 14:20:48
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
thxslo je napisal/a:
Spovnem se da sem enmu razlagu bridge prow s skico za telebane,nastavitvami za oba ruterja, pa vidm da sm prow teb? Tok cajta mim pa se kr nis v bridguu?


Ja, verjetno sem res ta "teleban" .... nisem še, ker nisem utegnil. Zdaj ko pa bom imel nekoliko več časa pa sem pač vprašal.

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1061
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 13.04.2019 14:21:20
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Tudi v bridge načinu dela WiFI.


Od AE, ki gre v bridge mode?

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9241
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 13.04.2019 15:00:07
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj točno bi ti rad dosegel? Da bi imel Telekomov modem kot router v svoji mreži, AE pa kot WiFi access point? Ja... to je možno. Na AE izklopi DHCP server in ga preko LAN porta (nujno LAN, ne WAN) priklopi na Telekomov modem.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1061
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 13.04.2019 15:56:29
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Dejansko moram spraviti zadeve na "eno omrežje".

V dnevni so TV in PS4 priklopljene preko UTP kabla v steno - ta kabel po steni poteka do Telekom Modema.

V pisarni je AE priklopljen preko UTP kabla v steno - ta kabel po steni poteka do Telekom Modema.

Zadeve (TV, PC, PS4) bi rad spravil na isto omrežje in hkrati obdržal AE kot WIFI router.

Torej, če pravilno sklepam:
- na telekom modemu ne spreminjam nič
- AE pa dam v bridge mode
- AE tudi kreira WIFI omrežje?

Hvala in pardon ampak nisem najbolj doma v tem... Very Happy

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9241
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 13.04.2019 17:49:45
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naredi tako, kot sem zgoraj napisal.

1.) Na AE izklopi DHCP strežnik
2.) Kabel ki pride iz Telekom modema do AE, na AE preklopi iz WAN na LAN port
3.) To je vse
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 1061
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 19.04.2019 16:20:45
Re: Bridge Mode vprašanje
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Naredi tako, kot sem zgoraj napisal.

1.) Na AE izklopi DHCP strežnik
2.) Kabel ki pride iz Telekom modema do AE, na AE preklopi iz WAN na LAN port
3.) To je vse


Pardon, za pozen odgovor. Sele danes sem imel cas probat... in Mikrohard Smile ti si legenda Smile res je bilo takooooo preprosto.., takoj se je vse ustimal Smile

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani