Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Nest termostat
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 25.10.2012
Prispevkov: 150
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #201   Objavljeno 20.09.2018 19:05:47
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lordjimy je napisal/a:
Sem tudi sam hotel vzeti Nest ampak kot prvo se ga v EU ne prodaja in kot drugo sem pred tem že nabavil Bosch CT 200. Če bi sedaj želel povezati Nest bi rabil še en vmesnik od Bosch, ki podpira te odprte protokole (OpenTherm, ...) ampak zaenkrat se mi ne zdi vredno delat dodatne stroške.

Sta mi pa od Nest še zanimiva Hello in pa Alarm za zaznavanje dima/plinov. Ima morda kdo kaj od tega?


imam nest protect 1.generacije (za dim pa CO), sicer komaj nekaj mesecev, je pa enkrat en dan mal za brezveze pretiraval z zaznavanjem dima ko se je kuhalo pa se je ene 3x sprožil. 2 generacija baje da dela bistveno bolje.

Je pa po resnici malce draga zadeva to (100eur) samo za detekcijo dima in CO.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 25.10.2012
Prispevkov: 150
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #202   Objavljeno 20.09.2018 19:09:23
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macata je napisal/a:
Pa kaj je pa treba prilagodit.
Sem mislil, da se ga ne da registrirat na web, al kaj podobnega.


sam sistem za US verzijo bazira na 12V napetosti, tudi nima brezžične možnosti kot jo ima EU verzija. S tem da US verzija podpira še hlajenje (američani imajo malce drugačen sistem ogrevanja, mislim da večinoma bazira na toplotni črpalki, če se ne motim)

Drugače pa zelo dvomim da bi ratalo usposobit US verzijo za Evropo, razlike v ceni itak ni, važno da se kupi EU verzijo. Se pa da vse to dobit na Ebayu (al pa pri meni Very Happy Very Happy )
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 21.08.2010
Prispevkov: 1248
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #203   Objavljeno 20.09.2018 19:47:20
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macata je napisal/a:
Pa kaj je pa treba prilagodit.
Sem mislil, da se ga ne da registrirat na web, al kaj podobnega.


Tako kot je Sine64 povedal.
Jaz sem pred Ecobee4 dodal trafo za napajanje iz 220 na 110, in ecobee4 v bistvu preklaplja line od peči na katerega je zvezan 220V rele, s preklopnim signalom 12V, ki prižiga in ugaša ogrevanje tako, kot ga je tudi star termostat.

_________________
MacBook Pro 15" mid 2014
iPhone Xs Max 256GB Space Gray
iPad 3 16GB+Cellular White
Apple TV 4th generation
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.10.2009
Prispevkov: 91
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #204   Objavljeno 20.09.2018 19:50:04
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sine64 je napisal/a:
imam nest protect 1.generacije (za dim pa CO), sicer komaj nekaj mesecev, je pa enkrat en dan mal za brezveze pretiraval z zaznavanjem dima ko se je kuhalo pa se je ene 3x sprožil. 2 generacija baje da dela bistveno bolje.

Je pa po resnici malce draga zadeva to (100eur) samo za detekcijo dima in CO.


Mam 2. generacijo in dela OK, lansko leto smo imeli nekaj problemov s kaminom, da se je mal pokadilo in je javil...
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 18.05.2012
Prispevkov: 31
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #205   Objavljeno 08.11.2018 19:05:51
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V septembru sem inštaliral Netatmo termostat. Rele je bil vezan direktno črpalko, samo napajanje pa rele dobival iz peči. Ker se je napajanje prekinjalo glede na temperaturo vode v peči, se je rele ves čas izklapljal in ni bil povezan s termostatom.

Nato je električar rele priključil direktno na vtičnico, da je vseskozi na napajanju. Pri testiranju je rele nato lepo vklapljal črpalko, ki je skrbela za kroženje vode po radiaotrjih. Glede na toplo vreme nisem bil preveč pozoren, sem pa sedaj opazil sledeče.

Termostat lepo komunicira z relejem. Tudi na releju sveti kontrolna lučka in na prvi pogled je vse ok. Vednar je problem v tem, da rele ne vklaplja več črpalke. Električar je preveril in dejansko rele ne pošilja več napetosti na črpalko.

Je imel kdo podobne izkušnje? Je možno, da imam športno smolo in je rele fuč? Ker je bil kupljen na Amazonu me zanima kako je z uveljavljanjem garancije oz. kako je s servisem (kot vidim jih prodaja Telos).

Ker se najhladnejše obdobje bliža, bi bil vesel vsakega nasveta.

Hvala!!!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 967
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #206   Objavljeno 09.11.2018 11:25:30
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
iCimet je napisal/a:
Ker je bil kupljen na Amazonu me zanima kako je z uveljavljanjem garancije oz. kako je s servisem (kot vidim jih prodaja Telos).
Hvala!!!


Jaz sem imel pri 2 nakupih na Amazon.de težave z uveljavljanjam garancije pri nas, sem jih kontaktiral (greš na strani pod svoje naročilo in javiš, da imaš težave, pa ti takoj odgovorijo) in so mi vrnili denar (sicer ne vse, ker je bilo že proti koncu garancije).
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 18.05.2012
Prispevkov: 31
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #207   Objavljeno 09.11.2018 22:07:37
Re: Nest termostat
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No, na koncu se je izkazalo, da je bila zadeva napačno zvezana.

Rešitev, če bo koga kdaj zanimala, je na tej povezavi:

https://forum.netatmo.com/viewtopic.php?f=19&t=13366
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani