Jabuk
Mightymouse na dveh iMacih
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.11.2007
Prispevkov: 307
Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.08.2018 12:10:54
Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

V svoji "HobbyRoom" imam dva iMaca, ki sta 2m narazen in eno Mighty Mouse. Drug iMac ima še kabelsko miško.
Težava je, da imam na obeh Macih vključen bluetooth zaradi drugih naprav, ki jih potrebujem in potem se zgodi, da se ob zagonu računalnika z BT miško ta več ne poveže in veselo deluje na drugem računalniku. Takrat moram tam izklopit BT in miško ponovno connect na "pravem" iMacu.
A se kje nastavi, da naj miška deluje samo na določenem računalniku?
Če še drugemu računalniku kupim BT miško bosta verjetno skakali iz enega maca na drugega ali pač ne? Se da to kako preprečiti?

lp

_________________
iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4.
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 10.08.2018 12:16:13
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Malo mi ni jasno. Imaš na obeh računalnikih kabelsko miško? Namreč Mighty mouse je miška na kabel, Magic Mouse pa je BT miška.

Ne da se to posebej nastavit, lahko pa izbrišeš miško iz BT naprav na tistem računalniku, na katerem je ne uporabljaš.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.11.2007
Prispevkov: 307
Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 10.08.2018 12:49:06
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jao, moja napaka. Magic mouse je na enem, na drugem pa mighty. Tudi ce jo izklopim na drugem pod BT nastavitvah, jo ob naslednjem zagonu spet najde. Jebela. Ne vem kako imajo to v kaksnih pisarnah reseno, kjer je 20,30... macov z magic 🐭?

_________________
iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4.
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 1094
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 10.08.2018 13:06:17
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
racka11 je napisal/a:
Jao, moja napaka. Magic mouse je na enem, na drugem pa mighty. Tudi ce jo izklopim na drugem pod BT nastavitvah, jo ob naslednjem zagonu spet najde. Jebela. Ne vem kako imajo to v kaksnih pisarnah reseno, kjer je 20,30... macov z magic 🐭?

Logitech ceneje in bolj pametno...manj dela.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 10.08.2018 13:17:54
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
racka11 je napisal/a:
Jao, moja napaka. Magic mouse je na enem, na drugem pa mighty. Tudi ce jo izklopim na drugem pod BT nastavitvah, jo ob naslednjem zagonu spet najde. Jebela. Ne vem kako imajo to v kaksnih pisarnah reseno, kjer je 20,30... macov z magic 🐭?


Kaj jo samo disconnectaš? Ali jo prav removaš?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.11.2007
Prispevkov: 307
Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 10.08.2018 14:13:57
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Naredim Dissconect. In potem ko računalnik ugasnem in čez npr. dva dni spet prižgem, jo spet naloži. Saj če oba računalnika pustim prižgana, potem ni težav, ker pač na enem naredim BT dissconect mouse in potem na drugem Connect, ampak jih zadnje čase glede na nevihtno vreme skoraj vsak popoldan izklapljam in potem mi vzame dodatnih 5 minut, da miški dopovem kje je doma.

Resitev je sicer, da najprej vklopim tega s BT M in kasneje drugega. Ampak se kar pogosto zgodi, da drugi že dela, ker ga "tamala" zlorablja za najstniške bedarije in ko se potem jaz priklopim, nimam miške, ker dela na drugem. In potem moram najprej "tamali" snet BT slušalke, da me sploh sliši, ji dopovedat da naj izklopi mojo miško in ker ravno nekaj gleda, je treba to prekinit in nastavitve in BT in... skratka, saj razumete.

_________________
iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4.
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 23883
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 10.08.2018 14:20:34
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Najbolje, ce gres v System Preferences >> Bluetooth in tam izberes Magic Mouse in z desnim klikom iz menija izberes "Remove" ... Kot kaze si to misko ze uproabljal na tem iMacu in je sparjena... Ko jo najde, se pac samodejno poveze ...



_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.01.2013
Prispevkov: 401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 10.08.2018 14:31:53
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To naredi, kar ti je pokazal Jest.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.11.2007
Prispevkov: 307
Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 10.08.2018 14:45:45
Re: Mightymouse na dveh iMacih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Super! Hvala.

_________________
iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4.
Daj kolikor vzameš in vse bo dobro!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani