Jabuk
Plex in podnapisi?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1940
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.02.2009 23:04:45
Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Zanima me katero kodno tabelo naj bi uporabljal pri podnapisih, ki bi jih predvajal Plex.
Za vse podnapise, ki jih imam, ne vem katero kodno tabelo uporabljajo (na Plexu je defoult, nič nisem menjal)... kaj bi bilo najbolje.

Sedaj mi č recimo prikaže kot æ oz. narobe obrnjen mali e ali nekaj takega.

Hvala za pomoč,
M

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB WiFi+CELL
http://sitemile.com/ref/faganel
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.03.2008
Prispevkov: 2498
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 09.02.2009 23:18:37
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
CP 1250

LP
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 27.03.2007
Prispevkov: 1940
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 10.02.2009 09:24:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala St0rMl0rD... brez, da bi kaj spremenil sem najprej iskal "referenčni" film, da bi poizkusil in dela OK... poizkusil, sem film "od včeraj" in podnapisi so OK...???

Ali se da naštimat, da bi bil Plex "privzet" MM predvajalnik, da se ne bi ob uporabi Apple remote vklopil Front Row?

_________________
Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21''; iPod Shufle; iPod nano; iPhone 6, iPad PRO 128GB WiFi+CELL
http://sitemile.com/ref/faganel
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 19.11.2008
Prispevkov: 22
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 10.02.2009 13:08:14
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živ,

jaz sem v plexu v nastavitvah (ne vem zdaj natačno menijske poti do tja)nastavil da uporablja Apple remote kot neke vrste default remote. Mi je avtomatsko odprlo plex potem in ne FrontRow.

Drugače pa jaz uporabljam aplikacijo SofaControl za upravljanje prek remota.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 949
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 06.12.2010 08:06:51
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
faganel je napisal/a:
Hvala St0rMl0rD... brez, da bi kaj spremenil sem najprej iskal "referenčni" film, da bi poizkusil in dela OK... poizkusil, sem film "od včeraj" in podnapisi so OK...???

Ali se da naštimat, da bi bil Plex "privzet" MM predvajalnik, da se ne bi ob uporabi Apple remote vklopil Front Row?


Kje pa si našel CP 1250 v Plexu?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 949
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 07.12.2010 10:54:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj nihče ne uporablja Plexa oz.ali vsem pravlino kaže č,ž,š v .srt podnapisih?
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 8920
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 07.12.2010 11:12:06
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni delajo brez težav...

Nastavitev mam pa tako (Preferences/Video/Subtitles):
http://dl.dropbox.com/u/8261657/Screen%20shot%202010-12-07%20at%2011.10.34.png
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 949
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 07.12.2010 17:15:29
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard najlepša hvala.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 01.10.2008
Prispevkov: 1421
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 07.12.2010 17:44:52
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na ipadu podpira podnapise?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 04.07.2008
Prispevkov: 398
Kraj: Velemesto Krško
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 07.12.2010 19:25:55
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne Plex na iPadu ne podpira podnapisov. Drugac osebno priporocam clienta za iPad Klexi, ki odlicno deluje z Plexom. V naslednji verziji naj bi celo podpiral podnapise. Mi je pa Klex vsecen predvsem zaradi graficnega vmesnika, tk da priporocam vsakemu uporabniku iPada, kateri si lasti tudi Maca in uporablja Plex.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 16.05.2007
Prispevkov: 949
Kraj: radomlje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 07.12.2010 19:57:32
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Da ne odpiram nove teme: ali kdo uporablja Plex na AppleTVju, sem malo Googlal in sem videl, da deluje, pa me zanima če kdo ima, kako se obnese?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 01.10.2008
Prispevkov: 1421
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 01.08.2017 17:54:57
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

na iMacu imam instaliran Plex server preko katerega gledam filme, serije na Samsung smart tv 2017. Problem nastopi, da mi podnapisi skoz zaostajajo. Ko gledam na iMacu, ali na Tv preko katerega drugega programa pa so podapisi vredi.

Je imel kdo takšno težavo z Plexom.

Hvala.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.09.2007
Prispevkov: 451
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 02.08.2017 22:24:32
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Deko je napisal/a:
Pozdravljeni,

na iMacu imam instaliran Plex server preko katerega gledam filme, serije na Samsung smart tv 2017. Problem nastopi, da mi podnapisi skoz zaostajajo. Ko gledam na iMacu, ali na Tv preko katerega drugega programa pa so podapisi vredi.

Je imel kdo takšno težavo z Plexom.

Hvala.

lp


ne morem rečt, da sem kdaj naletel na podoben problem, tudi, ko sem plex fural še preko bravia appa. od kar imam appletv zadeva deluje gladko kot puterček.

sem pa nekoč eksperimentiral tudi s samsungom in takrat nisem bil navdušen. je pa od tega že dolgo, plex je vmes že kar odrastel. prepričaj se, da imaš zadnjo verzijo appa, če se ne motim, so bile pred nedavnim posodobitve. ostalo pa morda prebskraj njihov forum. Like

_________________
en jabuk na dan, zobarja stran!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 12.10.2008
Prispevkov: 1753
Kraj: Kočevje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 12.12.2017 19:46:29
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
a lahko kdo pomaga zakaj mi plex ne predvaja črke Č. ostali šumniki delujejo. namesto Č mi da obrnjen e.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 23645
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 12.12.2017 20:33:12
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Preveri, kako imas nastavljeno kodno tabelo v Plexu... ali pa preimenuj podnapis tako, da mu pred .srt dodas se .sl. (Nekako takole: imefilma.sl.srt)

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 12.10.2008
Prispevkov: 1753
Kraj: Kočevje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 12.12.2017 23:35:09
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Preveri, kako imas nastavljeno kodno tabelo v Plexu... ali pa preimenuj podnapis tako, da mu pred .srt dodas se .sl. (Nekako takole: imefilma.sl.srt)


Kje pa vidim to kodno tabelo?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.04.2011
Prispevkov: 85
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 13.12.2017 08:06:16
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
codeguru je napisal/a:
Kje pa vidim to kodno tabelo?


Ner rabiš nobene kodne tabela - popravi ime .srt datoteke , da bo izgledalo takole :
ImeFilma.slv.srt in boš ime Č-jev kolikor boš hotel Cool
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 14.08.2010
Prispevkov: 177
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 13.12.2017 08:48:12
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Plex server in podnapisi

https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200471133-Adding-Local-Subtitles-to-Your-Media

Lp,
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 21.11.2012
Prispevkov: 194
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 13.01.2018 12:37:02
Re: Plex in podnapisi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj vem, da bo odgovor NE, ampak upanje je vedno Very Happy Imam že leta iPod Touch z iOS verzijo 4.2.1 na radiu s priklj za iPod in mi še vedno odlično služi kot internetni radio itd. Zdaj sem si pa zamislil, da bi glasbo streamal s Plexa. A je kakšna opcija, da se naloži stara verzija Plex za iOS 4.2.1?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani