Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
WiFi problem
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 13.11.2017 19:28:06
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem si to razlagal da je problem kanal.
Pač skenira kanale od ena naprej.

Če je tvoj router recimo na kanalu 10, ti najprej izpiše wifije, ki so na kanalih pred njim. In pač mal dlje traja.

Se pa strinjam, da ima OSX mal preveč problemov s to svojo čudno wifi povezlivostjo. Stalno nek cirkus.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4475
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #62   Objavljeno 13.11.2017 20:55:19
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz bi rekel da je problem v country codu.
Option + click na wifi ikono v menu baru ti razkrije kater country code racunalnik uporablja.

Osx za spoznavanje country coda uporablja sosednje wifi naprave in ce ima sosed nastimano napacno lokacijo imas ti hitro probleme.

S to tezavo se jaz srecujem ze leta, zadnji cas zelo pogosto ker so restrikcije kanalov na 5ghz mal cudne in se vedno nimam resitve.
Sosed im country code: CN (china) in kuker se mojmu macu k***c dvigne ko ga zbudis iz spanja tist country code bo izbral, SI ali CN
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #63   Objavljeno 13.11.2017 21:33:27
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni piše DE.
Torej Nemčija.

Kaj to pomeni?

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4475
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #64   Objavljeno 14.11.2017 05:59:13
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
načeloma zate nič ker DE ima EU regulativo.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels

ko ti pa meša med dvema državama, ki mata dovoljene drugačne kanale, se ti pa wifi ne bo več povezoval v tvoje omrežje.

pa pri 2,4ghz se to ne pozna toliko, ker sta po večini blokirana samo kanala 13 in 14. pri 5ghz je pa cela zmeda.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #65   Objavljeno 14.11.2017 11:32:57
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gledam tole. Dobr da sploh še kaj dela.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 18.09.2009
Prispevkov: 65
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #66   Objavljeno 14.11.2017 13:39:25
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
KAj se pol dejansko da naredit, da se bo povezal?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4475
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #67   Objavljeno 14.11.2017 16:42:46
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Spremenit na kanal ki je dovoljen v tvoji drzavi (glej country code)

Ce je pa to tvoj problem pa jaz ne vem. Lahko pa tud zazenes wireless diagnostics wizard
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #68   Objavljeno 14.11.2017 18:01:37
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Spremenit kanal je bla včasih pogosto rešitev.

Smo imel pri hiši en laptop od Della, ki se ni hotel nikakor skonektat na router, oz. mu je povezava po par sekundah padla. Ko sem na routerju ročno nastavil kanal, so težave izginile. Potem sem ugotovil, da je bilo več routerjev v okolici na istem kanalu. Zakaj je to motilo ravno Della ne vem.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #69   Objavljeno 14.11.2017 21:43:45
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj za vraga je pa Facebook wifi?



Sem ugotovil, da mi guest network na Asusu ne dela več.
In sem začel brskat po routerju. Opazil sem, da se vmes na hitro izpiše neko obvestilo, ki ga nisem mogel prebrat, ker je prehitro izginilo.

Sem pa uspel narest screenshot in na mojo grozo ugotovil, da mi na routerju (očitno) laufa Facebook wifi. Kaj je sploh to zaena stvar?

Par dni nazaj sem posodobil firmware.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 05.02.2008
Prispevkov: 3017
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #70   Objavljeno 14.11.2017 22:31:23
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Facebook wifi je predvsem zanimiva zadeva za gostince. Imam na parih lokacijah postavljen wifi za goste ki bazira na loginu z facebook profilom.

Velik reklame se lahko narediš. Pri prijavi se uporabnik check-ina in frendi lahko vidijo kje si. Naprej pa vsi vemo kako gre ta kača Smile

Je pa fajn vidt statistiko kolk folka se konekta na ta wifi, kolk časa je gor, katere naprave, kolk podatkov se je preneslo itd.
Jaz imam postavljeno to na open mesh-u (cloudtrax.com)

Pa se to....da ne bo pomote...sam facebooka nimam, ker meni osebno je to BV.
Kar se tiče poslovnega sveta je zadeva full dobra a moraš tudi delat na tem. Samo postavt facebook profil in nič ažurirat je boljš da nimaš nič. Je pa seveda tut od dejavnosti posla odvisno.

Edit: se to...facebook wifi se lahko uporabi le pri business profilu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7447
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #71   Objavljeno 14.11.2017 23:30:38
Re: WiFi problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sam na mojmu routerju je facebook wifi zgleda bug.
Nikjer se ga ne da vklopit ali izklopit, pa očitno dela namesto guest networka.

Prej sem imel en wifi za goste, wnega pa za svojo uporabo.

Zdaj mi pa tisti za goste ne dela več, pojavil se je pa ta facebook whatever.
S tem, da sem bral zdajle po netu, da se sploh ne vklopi na macu, iPhonu in starejših winsih.

Upam, da je res samo bug. Da nisem naložil kak neoriginalen firmware.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani