Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
macOS High Sierra
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 05.12.2014
Prispevkov: 63
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 08.10.2017 16:52:48
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če imam več tipkovnic mi avtomatsko zamenja na apple slo. Če imamo samo mojo custom tipkovnico se začne obnašat kot apple slo (ker pač ne more zamenjat ker je samo 1). Če grem potem npr nazaj v chrome je spet moja custom tipkovnica.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 13.07.2015
Prispevkov: 24
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #62   Objavljeno 08.10.2017 19:32:34
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam problem...
po namestitvi HS se mi je začelo pojavljat tole okence:

https://ibb.co/fGD3MG

kaj lahko naredim da ga skinem? Na živce mi gre...

pojavi se random..

Hvala[/url]
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 22.02.2010
Prispevkov: 176
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #63   Objavljeno 08.10.2017 21:21:27
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ve kdo kako se doda Keychain ikono v menu bar? Ne potrebujem za zaklep zaslona!
Očitno pri Applu ne vedo, da so zadevo umaknili, vsaj ne tisti, ki je zadolžen za pomoč:
https://support.apple.com/en-gu/guide/keychain-access/add-the-keychain-status-to-the-menu-bar-kyca2269
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 14.03.2008
Prispevkov: 1226
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #64   Objavljeno 09.10.2017 12:47:51
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
escada je napisal/a:
Imam problem...
po namestitvi HS se mi je začelo pojavljat tole okence:

https://ibb.co/fGD3MG

kaj lahko naredim da ga skinem? Na živce mi gre...

pojavi se random..

Hvala[/url]


Meni se to pojavlja random tudi na Sierri.

_________________
 MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB
 iPhone 7 128 GB JetBlack + Apple Leather Case
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 22.02.2010
Prispevkov: 176
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #65   Objavljeno 09.10.2017 12:51:38
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Posodobil so Keychain in vsaka “aplikacija”, ki želi dostop vpraša po dovoljenju. Zadevo se lahko reši tako, da se ugotovi do katerega podatka dostopa in se doda proces pod dovoljene, oz. lahko se odobri za vse.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 13.07.2015
Prispevkov: 24
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #66   Objavljeno 09.10.2017 16:33:20
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
r0b3rt je napisal/a:
Posodobil so Keychain in vsaka “aplikacija”, ki želi dostop vpraša po dovoljenju. Zadevo se lahko reši tako, da se ugotovi do katerega podatka dostopa in se doda proces pod dovoljene, oz. lahko se odobri za vse.


in kako to narediš?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 22.02.2010
Prispevkov: 176
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #67   Objavljeno 09.10.2017 18:57:54
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
http://www.tomsguide.com/faq/id-2327887/apps-access-keychain.html
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 25.08.2007
Prispevkov: 772
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #68   Objavljeno 10.10.2017 08:30:01
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
croco je napisal/a:
Jaz imam pa težavo s custom tipkovnico. Od nadgradnje na high sierra mi skozi reverta na apple slovensko. Probal sem pobrisat vse tipkovnice razen moje cutom in potem določene aplikacije delajo ok, določene pa še vedno revertajo na apple slo, tudi če je nimam dodane. Confused

Še kdo s podobnimi težavami oz še boljše, z rešitvijo? Very Happy



v Sierri si lahko "ročno" popraviš datoteko com.apple.HIToolbox.plist, da boš imel le custom tipkovnico... potem ne bo preklapljalo. morda podobno deluje tudi v HS...

_________________
http://www.pok.si
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 867
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #69   Objavljeno 12.10.2017 22:04:49
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na Macbooku (12 incnem) sem mi je sprožil update. Po rebootu mi samo mapica z vprašajem utripa. Internet recovery (katerikoli)mi ne pokaže diska. Nekaj sem bral da je to lahko v povezavi s tem da je disk že apf, disk utility v internet recoveryu pa tega ne prepozna. Če zaženem check diagnostike z kombinacijo tipk pri bootu napiše no issuas found. Jutri dobim adapter iz usb c na navadnega in planiram narediti internet recovery na usb kljucek ali zunanji disk in ko bom iz le tega bootal upam da pokaze tudi notranji disk.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 8846
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #70   Objavljeno 12.10.2017 22:57:53
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V recovery meni prideš? Tam bi načeloma moral imeti možnost zagnati Disk Utility. Tu pa bi moral disk videti ne glede na trenuten format ter ga poljubno formatirati.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 01.10.2008
Prispevkov: 1405
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #71   Objavljeno 12.10.2017 23:20:02
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni tud finderja ne gre odpret...v disk utility kliknem na first aid, nič ne reši. Pravkar formatiram iMaca.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 922
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #72   Objavljeno 12.10.2017 23:44:13
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ne vem ce ustreza temu ampak vseeno:

Sam sem pred enim tednom zamenjal HDD s SSD (na servisu PRO23). Ko sem jim rekel, da bom namestil High Sierro na novo in da sem prebral, da ker imam SSD dobim APFS (apple file syatem) mi je gospod na servisu rekel, da tega ne smem storiti - najprej moram naloziti Sierro in potem nadgraditi. Zaradi APFS in clean install oz. zamenjve diska bi naj racunalnik zelel ob namestitvi sistema pretvoriti v APFS in zaradi tega isce obstojec disk oz. format, ki pa ga ne bi mogel najti. Posledica tega bi bil crn ekran in nic od nic...

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 1060
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #73   Objavljeno 13.10.2017 09:52:56
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
TilenH je napisal/a:
Ne vem ce ustreza temu ampak vseeno:

Sam sem pred enim tednom zamenjal HDD s SSD (na servisu PRO23). Ko sem jim rekel, da bom namestil High Sierro na novo in da sem prebral, da ker imam SSD dobim APFS (apple file syatem) mi je gospod na servisu rekel, da tega ne smem storiti - najprej moram naloziti Sierro in potem nadgraditi. Zaradi APFS in clean install oz. zamenjve diska bi naj racunalnik zelel ob namestitvi sistema pretvoriti v APFS in zaradi tega isce obstojec disk oz. format, ki pa ga ne bi mogel najti. Posledica tega bi bil crn ekran in nic od nic...

To ne bo držalo. Sem na fišno instaliral in nobenega problema...
lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 922
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #74   Objavljeno 13.10.2017 10:33:57
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvalabogu, da ne drži... jaz se na to nisem tolk spoznal in sem vprašal in pač dobil navodilo, da naj raje najprej naredim Clean install Sierre...

Je pa res, da si ti že imel najbrž pred tem SSD noter, medtem ko jaz ne... torej je šel noter prazen SSD - in tukaj bi naj bil problem s APFS in iskanjem starega diska...

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.09.2009
Prispevkov: 731
Kraj: Drevo na Vzhodu™
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #75   Objavljeno 13.10.2017 10:37:15
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kaj ma to veze? Če delaš network recovery, ne bo iskal starega diska, ampak diska/SSD-ja, ki ga imaš na voljo (montiranega) v računalniku.

Samo formatiranje pa boš naredil z Disk Utilityjem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.07.2010
Prispevkov: 922
Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #76   Objavljeno 13.10.2017 12:26:29
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Aha, ok... govorimo o network recovery.. jaz sem dobil informacijo za primer, ko delas cist clean install brez backup-a

_________________
Grafično oblikovanje :: Izdelava spletnih strani :: Fotografija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.09.2009
Prispevkov: 731
Kraj: Drevo na Vzhodu™
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #77   Objavljeno 13.10.2017 12:48:14
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
TilenH je napisal/a:
Aha, ok... govorimo o network recovery.. jaz sem dobil informacijo za primer, ko delas cist clean install brez backup-a


Saj čista namestitev (clean install) velja tudi v primeru network recoveryja.
https://support.apple.com/en-us/HT204904

Ali pa, če imaš narejen dvoslojni DVD ali pa USB ključek z namestitveno datoteko High Sierre.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 867
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #78   Objavljeno 13.10.2017 14:14:33
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dejansko ne pokaže diska in na netu sem bral da je to normalno. Sedaj sem vanj probal vtakniti nekaj bootable usb ključkov in nobenega ne pokaže...pa sem probal poleg mojega tudi na enem drugem....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 867
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #79   Objavljeno 13.10.2017 14:15:56
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
V recovery meni prideš? Tam bi načeloma moral imeti možnost zagnati Disk Utility. Tu pa bi moral disk videti ne glede na trenuten format ter ga poljubno formatirati.


ga ni. diagnostiko (boot z tipko d) pa pokaže no issues found
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 09.12.2007
Prispevkov: 867
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #80   Objavljeno 13.10.2017 14:18:56
Re: macOS High Sierra
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
rabil bi nekje narediti install ključek high sierre po možnosti na usb c ključek
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani