Jabuk
INNOBOX modem TELEKOM
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 01.10.2008
Prispevkov: 1442
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.11.2015 18:27:24
INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

mojster na telekomu mi je zamenjal modem (omrežje mi je delalo zelo slabo), sedaj sem dobil ta modem...pa malo pobrskam po njem pa vidim DLNA v nastavitvah.
Vem kaj je DLNA in ga skoz koristim na pametni TV, zanima pa me kakšno funkcijo ima v tem modemu, če mogoč kdo ve?

https://www.dropbox.com/s/f5vjqrx9eh9tzkp/Screenshot%202015-11-17%2018.24.13.png?dl=0

Hvala.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 17.11.2015 19:30:17
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj ti piše... digital media server. Na modem priklopi disk/usb ključ, vključi DLNA strežnik in boš lahko gledal filme/vsebine direktno z modema.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.10.2009
Prispevkov: 108
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 17.11.2015 19:33:22
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
... preko Media Centra na siol box-u
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 01.10.2008
Prispevkov: 1442
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 17.11.2015 19:33:32
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ampak samo na računalniku ali Smart TV...kaj pa če TV ne podpira DLNA?
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 17.11.2015 19:38:07
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če TV ne podpira DLNA, iz te moke ne bo kruha. Potrebuješ napravo, ki zna predvajat vsebine preko DLNA protokola (to počnejo tudi določeni neumni televizorji in veliko različnih media playerjev).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.10.2009
Prispevkov: 267
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 13.03.2017 14:00:29
INNOBOX modem TELEKOM in Time Capsula
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav

Telekom mi je končno priklopil optiko.
Modem je Innbox V60U.

Do sedaj sem imel wifi preko Time Capsule. Modem VDSL pa ni imel opcije wifi-ja.
In seveda imam Time Capsule za Time Machine back up.

Vprašanje - kako prepričati Time Capsulo, da se pridruži WiFi omrežju Innbox-a.

Skratka, wifi bi pustil preko novega modema. Time Capsulo pa bi pridružil v omrežje, da mi ostane opcijo back up preko Time Machine.
Probal preko Airport Utility - Join network, pa se ne poveže. V Innbox nastavitvah pa ne najdem neke opcij tipa "allow to extend"

hvala
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9401
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 13.03.2017 14:29:21
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na Time Capsule izklopi WiFi in jo s kablom poveži iz LAN porta na LAN port Innboxa (WAN porte pusti prazne). Pred vsem tem pa na Time Capsule izklopi DHCP server.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.10.2009
Prispevkov: 267
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 13.03.2017 14:36:58
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Na Time Capsule izklopi WiFi in jo s kablom poveži iz LAN porta na LAN port Innboxa (WAN porte pusti prazne). Pred vsem tem pa na Time Capsule izklopi DHCP server.


Hvala.
Modem je v predsobi. Time Capsule bi imel hkrati kot network extender v sobi.
Če seveda.....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4541
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 13.03.2017 15:04:46
Re: INNOBOX modem TELEKOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
AH je napisal/a:
Hvala.
Modem je v predsobi. Time Capsule bi imel hkrati kot network extender v sobi.
Če seveda.....

tudi če podpira wifi extension, je to slaba opcija. hitrost prenosa gre vsekakor na pol.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani