Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Time Machine - Kako deluje?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 11.02.2012
Prispevkov: 471
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #101   Objavljeno 23.01.2017 19:47:42
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok hvala za info. Verjetno bom kar formatiral disk in na novo naložil sistem + ustvaril novega userja, tako da bo vse na novo. Backup pa je na prenosnem trdem disku in upam, da mi ga zazna na drugem mbpju. Smile

_________________
MacBook Pro Retina 15" mid 2014
iPhone X 64gb Silver
iPod Shuffle
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7846
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #102   Objavljeno 23.01.2017 20:01:19
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zaključi z inštalacijo preden ustvariš novega userja. Tko bo lahko novi lastnik po svoje naredil ime mašine, userje in Apple ID.

V bistvu bos naredil tko, kot ce bi dobil mašino iz škatle.

Mal poglej po youtubeu, kako to izvedeš.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 13.12.2015
Prispevkov: 16
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #103   Objavljeno 09.02.2017 20:42:31
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo, Time machina še nisem nikoli uporabljal. Zanima me kako najlažje naredim in če je možno da mi TM naredi backup na sd kartico (64Gb)

Od tega kar imam na disku od Macbooka bi samo Other, Audio in Photos izbral...


Jabček

Jabček

Pridružen/a: 13.12.2015
Prispevkov: 16
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #104   Objavljeno 16.02.2017 23:45:52
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gregor3 je napisal/a:
Zdravo, Time machina še nisem nikoli uporabljal. Zanima me kako najlažje naredim in če je možno da mi TM naredi backup na sd kartico (64Gb)

Od tega kar imam na disku od Macbooka bi samo Other, Audio in Photos izbral...




Nihče ne ve?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7846
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #105   Objavljeno 17.02.2017 01:18:32
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kar jaz vem:

Na kartico bi lahko šlo (ni nujno), samo sformatirana mora bit Journaled.

Glede omejevanja, kaj bi mel v backupu, je pa druga logika.
Določiš lahko, česa ne bi imel. Pa še to elemente iz file sistema (file, folder, particija, disk...)

A na googlu/youtubeu ni nič o tem?

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 7846
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #106   Objavljeno 14.12.2017 22:34:27
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se da kako pogledat, katere file Time machine trenutno arhivira.

Iščem po netu, pa ne najdem nič o tem.

V konzoli najdem samo informacije, koliko filov skopira in kako je vse skupaj veliko:
- Copied 5039 files (0 bytes) from volume Disk1.
- Copied 9089 files (503 KB) from volume Disk2.
- Copied 32665 files (503 KB) from volume Disk3.

To mi na vsako uro kopira. Cel kup nekih zelo majhnih filov.
Pri tem, da Disk1 in Disk3 ne delata ničesar. Sta samo namountana in do njih redko dostopam. Mogoče enkrat na mesec.

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.07.2013
Prispevkov: 174
Kraj: Slovenija
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #107   Objavljeno 11.06.2018 14:47:59
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

Imam nov disk 6TB, ki bi ga med drugim uporabil tudi za TM backup, npr. 500 GB.
Kako naj naredim, da bo TM res uporabljal samo 500 GB od skupaj 6TB?

Za TM mora bit file system Journaled, torej moram ustvarit eno particijo, ostali delam pa bi omel exFAT.

Je to tako prav?

Hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 26.09.2013
Prispevkov: 782
Kraj: Obala
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #108   Objavljeno 11.06.2018 15:29:37
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja. Ločit moraš particije na disku. Potem ko nastaviš time machine samo označi tisto, ki je Journaled.

_________________
MacbookPro (early 2011): dual-core i5 2.3gzh, 8GB ram, 320GB HDD
iPhone 6s+, 64 GB, iOS 10

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.07.2013
Prispevkov: 174
Kraj: Slovenija
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #109   Objavljeno 11.06.2018 16:24:02
Re: Time Machine - Kako deluje?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hvala.

Je 500 GB nekje dovolj?

Če mi iMac disk zasede samo 130 GB, potem si nekako predstavljam, da ja.
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani