Jabuk
iCloud music library ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 07.07.2010
Prispevkov: 474
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.07.2015 10:43:51
iCloud music library ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej ... vklopil sem Apple Music.

Da je ta storitev vsaj približno uporabna, je potrebno zraven vključiti še iCloud Music Library, saj samo na ta način lahko albume in pesmi dodaš med My Music in si jih shraniš v Offline mode.

In tukaj nastopi težava.
Na iPhoneu imam glasbo, ki je namenjena poslušanju ob vseh možnih prilikah, na iPodu pa glasbo, ki je namenjena poslušanju ob treningih. Temu so prilagojene tudi playliste na obeh napravah.

Kar se je zgodilo po vklopu iCloud music library, je, da so se mi playliste združile, kar je sicer točno to kar storitev ponuja i.e. da je vse na voljo na vseh napravah. Ampak zdaj je na iPodu seznam glasbe postal totalno nepregleden. Prej sta bili dve playlisti ali tri zdaj jih je 30. Seveda je enako tudi s seznamom glasbe.

Ampak OK, glasba je vsa v iCloudu, torej lahko vključim funkcijo Show Music available Offline, ki prikaže samo pesmi, ki so dejansko na napravi, kar me pripelje do mojega vprašanja:
Kako naredim enako za playliste - rad bi torej skril tiste playliste, ki so v iCloudu in uporabljal samo te, ki sem jih kreiral/naložil na iPoda?

Predlogi?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4549
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 28.07.2015 20:49:09
Re: iCloud music library ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zdej, jaz nimam nobenega pametnega nasveta, ker ne uporabljam applemusic, samo kuker berem težave ljudi, bo apple mogu, še mal porihtat tole playlist sinhronizacijo, ker nisi prvi, ki imaš težave s tem..
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 22.01.2010
Prispevkov: 1130
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 28.07.2015 21:12:58
Re: iCloud music library ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem obupal nad Apple Music. Tako nepregledne, nelogične in nedelujoče stvari še niso izdali. Vse recimo približno dela, ko imaš samo novo muziko iz Apple Music pa še to ima probleme ko se gre za offline download. Če dodaš kakšno svojo muziko pa se vse skupaj zmeša in če imaš malo večjo knjižnico ne veš več za nič ali je sinhronizirnao z iPhonom, če je na iPadu, če je slučajno online ali je offline. Tisto kar je offline se naenkrat obarva sivo in se noče več predvajat. Izbereš album za offline download, dol potegne samo eno pesem in o tem ne obvesti ker potem tako ne veš kje sploh ta muzika je in kje je ni.
Vse skupaj je ena velika zmeda tus po tem ko ti celo uspe ugotovit kako vse skupaj deluje. Da pa priklopiš poleg še iPod Touch, ki ne podpira Apple Music si pa tako pečen, ker tako ne veš kaj lahko sinhroniziraš in kaj ne.
Dokler bo vse tako na pol za moje pojme ni vredno. Dokler imaš eno napravo in ne rabiš offline muzik je ok, ko pa rabiš nekaj več pa si pečen.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 30.10.2014
Prispevkov: 96
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 04.08.2015 19:04:54
Re: iCloud music library ...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Takoj, ko rečem, da mi je super fajn, gre nekaj narobe. Very Happy Včeraj sem si naštimala večjo količino pesmi za offline listening, potem pa se je vse skupaj zaustavilo in zdej mi šteka oziroma mi noče do konca naložit ne pesmi ne posodobitev aplikacij.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 07.07.2010
Prispevkov: 474
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 27.08.2015 07:54:40
Reset iCloud Music Library ?!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Apple music je kar fajn, vendar očitno ne špila ravno najbolje če imaš nekaj glasbe naložene preko iTunesov in ni naložena v iCloud in Nekaj glasbe direktno z Apple music.

Zadnje čase se mi je namreč dogajalo, da z sem iPhoneom (6ka) doma streamal neko glasbo iz iClouda in je delalo normalno, ko sem pa prišel v pisarno in bil na WIFI omrežju nič več ni delalo, in sem lahko predvajal samo komade, ki so bili v offline modeu. Če sem telefon resetiral, je delalo normalno, vendar ko sem prišel domov, ni delalo več. Če sem spet resetiral telefon je delovalo. Težave so bile očitno povezane z menjavo omrežja?!

Logični korak, pred restoranjem telefona je bil z vseh iNaprav izbrisati vso glasbo, vključno vse z iCloud music library-a, ker je bilo očitno nekaj.

Tukaj se pa zaplete:
po navodilih je stvar enostavna: V iTunesih greš v account in in na dnu strani klikneš Reset za Reset iCloud Music Library - Ampak tega gumba ni nikjer?!

Po navodilih:

3. Reset your iCloud Music Library on one of your computers.

Open iTunes and sign in with your Apple ID and password.
On your PC: Press Control+B to open the iTunes menu bar. Choose Store > View Account. Enter your password to view your account.
At the bottom of the page, click Reset for the option to Reset iCloud Music Library.
When you’re asked to delete all of the music and playlists stored in your iCloud Music Library, check “I understand” and click Reset.
Confirm that you want to delete the music and playlists stored in your iCloud Music Library. Click Reset Now.
When your iCloud Music Library has been reset, select Quit iTunes.


Naj bi bil na dnu strani nek reset gumb za iCloud Music Library, ki ga pa ni.
Pri meni je samo možnost "Reset all warnings for buying and downloading"

Lahko prosim še kdo to preveri in potrdi moje ugotovitve?

Poleg tega me zanima če ima kdo kakšen predlog, kako naj izvedem izvedem popoln reset iCloud Music Library-a?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani