Jabuk
Airport Express in IP-TV?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.10.2010
Prispevkov: 115
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.04.2011 18:41:09
Airport Express in IP-TV?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A ve kdo mogoče za ziher, če ta zadnja verzija Airport Express-a (starejše b/g me ne zanimajo) podpira IPTV preko wirelessa?

Imam IPTV pri T-2, ki je lepo gledljiv preko ethernet cabla v VLC-ju, če bi pa kupil Airport Express, bi pa rad, da mi tudi preko njega dela...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 09.04.2011 18:47:35
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja pri meni Extreme verzija deluje super glede na slabo povezavo 8,5 MBps, če je pa več bi moralo pa letet tudi HD pri meni samo nekateri primejo za druge je preslaba hitrost.
LP
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.10.2010
Prispevkov: 115
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #3   Objavljeno 09.04.2011 19:07:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam 100mbs povezavo, tako da to nebi smel biti problem.

Drugače pa me zanima za Apple Express.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #4   Objavljeno 09.04.2011 19:10:04
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Multicast preko wirelessa je "no go".
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #5   Objavljeno 09.04.2011 19:11:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja ja to si pa ti povedal he he...LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #6   Objavljeno 09.04.2011 19:16:41
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko predvajaš IPTV (multicast in ne unicast) preko WiFi-ja... a ti takrat ostalo še deluje (internet, ipd)?

Meni še na nobenem routerju ni delal multicast preko wifija (pa je bil tudi airport extreme med njimi)...

Za prenos preko WiFi-ja se stream ponavadi prepakira v unicast... potem gre pa brez težav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #7   Objavljeno 09.04.2011 19:22:46
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To ne drži bom napopal par slik gor in dokazal da deluje Multicast. Je pa to, da je potrebno v modem priklopiti dva mrežna kabla, pri meni Wan in Lan, ker drugače zadeva ne deluje. Tako imam jaz in preko VLC-ja naložiš playlisto in zadeva dela v polno tudi nekateri HD programi kljub slabi povezavi 8.5 MBps.
Za Apple Express pa ne vem probaj ga samo priklopit na Lan od modema, če bo šlo drugače nič od tega.
LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #8   Objavljeno 09.04.2011 19:25:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če tebi slučajno deluje, še ne pomeni, da imaš splošno prav Wink

Sicer pa glede na opisano imaš siol (ki ima IPTV na ločenem VLANu od interneta). T-2 ima oboje na istem kablu. Ampak to načeloma ni pomembno.

Bi pa res rad videl delujoč multicast na WiFi-ju (in hkrati delujoč internet ob istem trenutku, ko se televizija gleda).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 19.06.2009
Prispevkov: 813
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #9   Objavljeno 09.04.2011 19:27:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
T-2 nima vsepovsod oboje po enem kablu. Je vmes tudi IPTV na ločenem VLAN-u.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #10   Objavljeno 09.04.2011 19:29:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Evo tukaj je:




Zadeva deluje kot sem napisal, seveda nimam na splošno prav v mojem primeru pa deluje, net in IPTV.
LP
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.10.2010
Prispevkov: 115
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #11   Objavljeno 09.04.2011 19:32:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam IPTV pri T-2 in po istem kablu internet in IPTV (optika -> Milan switch -> Macbook).

Airport Express ima samo en WAN. Torej bi ga s tem povezal na T-2 swtich in potem preko wirelessa gledal IPTV ter surfal po netu,ipd.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #12   Objavljeno 09.04.2011 19:36:09
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz pravim, da ti ne bo delovalo. Ampak kot je najmoD dokazal, obstajajo tudi izjeme... in mogoče je novi Airport Express tudi ena izmed njih.

@najmoD: Tisti multicast rate v nastavitvah nima veze z multicast prometom. Bi rekel, da prej "wide channels" pomagajo. Čeprav težko ocenim. http://www.tech-recipes.com/rx/3003/airport_what_is_the_multicast_rate/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #13   Objavljeno 09.04.2011 19:37:13
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja Airport Express lahko kolikor vem priklopiš na Wan ali Lan in potem probaš če zadeva deluje drugače nič kot je povedal že Micro..
Imam pa VDSL in SmartComm modem žal samo to ampak po 4 letih nategancije je tudi to dobro.
LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #14   Objavljeno 09.04.2011 19:41:42
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kolikor vem pomaga, ker če izklopiš ali naš na Low ne pride nič čez ja verjetno je več stvari povezanih, ker me je zadeva jebalo celo popoldne en dan no na koncu je bil samo potrebno vtaknit še en kabel v Lan - Lan , modem in router in zadeva kar zletela čez.
Lp
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 17.10.2010
Prispevkov: 115
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #15   Objavljeno 09.04.2011 20:19:25
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
obstajajo tudi izjeme... in mogoče je novi Airport Express tudi ena izmed njih.


Saj zato pa sprašujem Smile. Kolikor vem ta stari res ne podpirajo, za te nove 802.11n verzije pa nikjer nič ne najdem na netu. Mogoče ma kdo na tem forumu izkušnje s temi novimi? Mogoče bi celo kdo na tem forumu celo posodil svoj airport express za probo v LJ? (seveda kako pivo ne uide potem Wink)
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #16   Objavljeno 09.04.2011 20:43:19
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem sprobaval na dveh 802.11n routerjih (tudi airport extreme) in ni delovalo. Problem je zasnova WiFi standarda. Če ima pa router vgrajeno kakšno posebno funkcijo, ki to omogoča, je pa druga stvar.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 30.10.2008
Prispevkov: 882
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #17   Objavljeno 09.04.2011 20:58:06
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Čisto mogoče moj Router je verzija 7.5.2, če kaj pomaga. Ja na VLC-ju je treba odpret UDP 5000 in pa obkljukat force IPv4. Potem je še samo playlista.
Nič drugega specialnega.
LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 9404
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #18   Objavljeno 09.04.2011 21:04:17
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imaš mogoče nastavljeno na 802.11n only?
Jabi

Jabi

Pridružen/a: 20.10.2011
Prispevkov: 2
Kraj: Koper
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #19   Objavljeno 20.10.2011 14:10:57
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zdravo, jaz imam TP-Link TL-WR1043ND ruter z original firmware in mi T2TV deluje tako na Miniju povezanem s kablom kot na MBA preko WiFi...

imam pa optiko 10/10 ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 29.08.2007
Prispevkov: 433
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #20   Objavljeno 20.10.2011 17:15:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tudi na starih Linksys wrtgl routerjih je delalo, moral si le naloziti custom firmware in ustrezno nastaviti zadeve...

Apple AE in AEBS pa tega ne podpirata, tako da je to no go.

Sicer je pa tema ze rahlo stara Wink
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2019 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani