Jabuk
Kratke novice
> Smokio - elektronska cigareta komunicira s telefonom ...
28.07.2014 | Napisal: Jest
Mogoče se boste spraševali, zakaj pišemo o elektronskih cigaretah na našem portalu. Odgovor je preprost. Ker gre v konkretnem primeru za "pametno" elektronsko cigareto, ki preko modrozobe povezave komunicira s pametnim mobilnikom, ki ga poganja iOS ali Android OS.

Elektronske cigarete so vedno bolj priljubljena alternativa kajenju, saj nadomeščajo cigaretni dim s paro. To omogoča kadilcem, da ecigarete uporabljajo v prostorih, kjer so tobačne cigarete prepovedane. Zaradi naraščujoče popularnosti elektronskih cigaret, je na trgu veliko različnih modelov ecigaret.

Smokio je prva elektronska cigareta, ki uporablja Bluetooth 4.0 za povezavo z iOS ali Android napravami. Uporabnik si iz spleta prenese brezplačno aplikacijo, ki jo uporablja za spremljanje ključnih podatkov, kot tudi za upravljanje funkcij elektronske cigarete. Tako lahko uporabnik spremeni količino pare, ki jo ecigareta ustvari ob vsakem dimu ter spremlja stanje baterije.

Aplikacija uporabnikom omogoča, da natančno spremljajo kdaj kadijo, kje kadijo ter izračuna količinsko primerjavo s tobačnimi cigaretami, ki jih je uporabnik kadil pred tem. Na podlagi teh podatkov aplikacija uporabnikom prikaže koliko denarja so prihranili ter kakšen vpliv ima uporaba elektronskih cigaret na njihovo zdravje.

Zunaj aplikacije je Smokio precej običajna elektronska cigareta, ki uporablja etekočino in uparjalnik za ustvarjanje “dima”, ki ga uporabnik vdihne. Kompatibilna je z večino ego/510 uparjalnikov ter eTekočinami.

Več informacij boste našli tukaj >> www.v2cigarete.si/smokio> Freya – nova in učinkovita aplikacija za ženske na Kickstart
24.07.2014 | Napisal: Jest
Freya po skandinavski mitologiji predstavlja boginjo plodnosti. Danes pa je po Freyi prevzel ime edinstven koledar za spremljane menstrualnega cikla.

Freya omogoča spremljanje in poročanje o vašem menstrualnem ciklu. Na lep in izredno enostaven način sporoči o optimalnem času zanositve ali uporabi zaščite. Spremlja vas v času nosečnosti in šteje dni do rojstva.

• sporoča o optimalnem času zanositve ali uporabi zaščite
• šteje dni do rojstva vašega otroka
• nazorna in zabavna obvestila
• za ginekologa informativni podatki
• izračun dolžine menstrualnega cikla

Pomagajte skupini HedgeHog zbrati denarna sredstva za zagon s pomočjo spletnega portala Kickstarter in si zagotovite enkratno priložnost ob prejemu unikatnih nagrad. Nagrade so iz naravnih in okolju prijaznih materialov, saj želimo povrniti naravi njeno lepoto.

Povezava do projekta: Klik
Uradna spletna stran: Klik

> Monolyth
08.07.2014 | Napisal: Jest
Visoko tehnološko slovensko podjetje Entia d.o.o., specializirano za sisteme za avtomatizacijo doma začenja s crowdfunding kampanjo na platformi Indiegogo.com za izdelek Monolyth, ki vašo obstoječo klimatsko napravo naredi pametno. Monolyth preko internetne povezave nadzoruje vašo klimatsko napravo, z namenom optimizacije temperature in kakovosti zraka in posledično povečanjem vašega udobja in energijskih prihrankov.

Entia d.o.o., slovensko podjetje aktivno na področju razvoja, proizvodnje in implementacije produktov inteligentnega doma, je razvilo produkt, s pomočjo katerega naredite vašo obstoječo klimatsko napravo "pametno". "Potrošniki, ki uporabljajo sisteme centralnega ogrevanja in hlajenja v svojih domovih že imajo možnost, da uporabljajo pametne in energetsko učinkovite sisteme, medtem, ko so ostali uporabniki stenskih in okenskih klimatskih naprav precej omejeni pri upravljanju le teh." je dejal Mark Umberger, direktor podjetja Entia do.o.. "Večina klimatskih naprav nudi le osnovne funkcije. Tako na primer, preden zapustiš hišo, lahko le vklopite ali pustite prižgano klimatsko napravo ali pa poizkušate uporabiti nekatere osnovne funkcije za časovno programiranje, ki pa so precej neprijazne do uporabnika. V vsakem primeru pa nimate nadzora nad klimatsko napravo, po tem ko zapustite svoj dom," je zaključil.Monolyth – pametni upravljalec klimatskih naprav
Izdelek Monolyth je opremljen s številnimi senzorji, s pomočjo katerih zbira in analizira podatke iz okolja. Na osnovi pridobljenih podatkov se Monolyth ''nauči'' vaših življenskih navad in posledično optimizira vaše življenjsko okolje za večje udobje in manjšo porabo energije. Monolyth se upravlja preko brezžičnega omrežja WiFi s pomočjo iOS ali Android aplikacije za pametne telefone ali tablične računalnike.

Več >> KLIK
> iOS 8
03.06.2014 | Napisal: gpc17
Apple je na včerajšnji konferenci predstavil najnovejši iOS. Trenutno se ga da dobiti samo v Beta različici, za vse pa bo na voljo jeseni.

Več o novostih tukaj - Klik!
> Tarok PRO in Tarok FREE
23.05.2014 | Napisal: Primoz78
Tarok je verjetno najbolj priljubljena igra z kartami med Slovenci. Bilo je le še vprašanje časa, kdaj se bo kakšen slovenski razvijalec opogumil in pripravil tarok za igranje na mobilnih napravah.

Razvijalec Blaž Merela vam predstavlja Tarok PRO in brezplačno verzijo Tarok FREE. Aplikacija je na voljo tako za iPhone kot tudi za iPad.

Brezplačna verzija je malenkost okrnjena in omogoča "samo" igranje preko Game centra z ostalimi igralci. PRO verzija pa omogoča tudi igranje proti umetni inteligenci in preko lokalnega Wi-Fi ali BlueTooth povezave. Tarok lahko igrate s 3 igralci, 4 igralci, ter tudi 2 igralcema (t.i. Napoleon).

Tarok PRO je na voljo v iTunes za ceno 2,99€.
Prikaz igranja Tarok PRO:


O igri Tarok PRO poteka že debata v našem forumu, kjer bomo tudi podelili kar nekaj kod za plačljivo verzijo!
Zadnji odgovori v diskusijah
Poglej zadnje objave Clash of Clans
Sob 02. Avg 2014 00:35 | 4real
Poglej zadnje objave Nakup Mac-a
Pet 01. Avg 2014 22:43 | Nummy
Poglej zadnje objave Hackintosh na PC-ju
Pet 01. Avg 2014 22:40 | Nummy
Poglej zadnje objave Ocenite vrednost mojega M...
Pet 01. Avg 2014 22:03 | MPodlesnik
Poglej zadnje objave Servis Mobicom - težave (...
Pet 01. Avg 2014 21:25 | NoFear85
Poglej zadnje objave Personal Hotspot, Tetheri...
Pet 01. Avg 2014 20:56 | kolala
Poglej zadnje objave Hackintosh - Mac OS X na ...
Pet 01. Avg 2014 20:18 | Nummy
Poglej zadnje objave iPhone 5 težave - take in...
Pet 01. Avg 2014 20:07 | 4Steve
Poglej zadnje objave Wifi in 3G
Pet 01. Avg 2014 18:09 | iskraa
Poglej zadnje objave Nakup iPad-a
Pet 01. Avg 2014 16:10 | skika
Poglej zadnje objave Akcijske (zastonjske) app...
Pet 01. Avg 2014 16:04 | Omas
Poglej zadnje objave Slovenske črke na anglešk...
Pet 01. Avg 2014 14:17 | Vocko
Uporabne povezave
Kdo je z nami
Kdo je z nami Diskusije pregleduje 15 uporabnikov   [ A ]   [ M ]
Prijavljeni uporabniki: iDavid4, lebron_james
Naročite se na Jabuk.si RSS novice
Kdo je z nami Trenutno 0 uporabnikov klepeta    [ za klepet se moraš prijaviti ]
Stats Objavljenih 396330 prispevkov
11976 prijavljenih uporabnikov; zadnji registrirani je Elle .
Največji obisk v številu in datumu: 387, dne Tor 10. Sep 2013 20:17
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2014 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani